لپ تاپها دستگاههای حساسی هستند؛ بنابراین تمیز کردن آنها نیاز به دقت و حوصله زیادی دارد. تمیز کردن مرتب لپ تاپ نه تنها میزان آلودگیها را کاهش میدهد، بلکه به عملکرد بهتر قطعات داخلی آن نیز کمک میکند. در هنگام تمیز کردن بخشهای مختلف لپ تاپ باید نکاتی مد نظر قرار گیرد تا آسیبی به لپ تاپ وارد نشود. تا جای ممکن باید از پارچه نرم و ضد خش استفاده شده و محلولهای ضدعفونیکننده مخصوص لپ تاپ و مانیتور به کار گرفته شود. در هنگام پاکسازی نیز باید از اعمال فشار خودداری گردد. عمل تمیز کردن لپ تاپ بهتر است در دورههای کوتاه مدت انجام شود تا پاکسازی آن آسانتر باشد.
لپ تاپ یکی از وسایلی است که هر فردی در طول روز از آن بارها استفاده میکند؛ بر همین اساس بسیار در معرض آلودگی و گرد و غبار میباشد. از آنجایی که لپ تاپها دستگاههای بسیار حساسی هستند، در تمیز کردن آنها باید اصولی رعایت گردد، تا آسیبی به دستگاه و قطعات داخلی آن وارد نشود. در این مقاله قصد داریم شیوه صحیح تمیز کردن لپ تاپ و بخشهای مختلف آن را بررسی کنیم. پس اگر تمیز کردن لپ تاپ دغدغه شما هم هست، حتما این متن را بخوانید.
تمیز کردن لپ تاپ سادهتر از همیشه
شاید تصور کنید که نظافت لپ تاپ امری بسیار مشکل است و حتما برای هر بار تمیز کردن آن باید از متخصصین این کار کمک گرفت. باید گفت که این باور تا حدودی درست است؛ یعنی برای تمیز کردن قطعات داخلی لپ تاپ که نیاز به باز کردن بدنه لپ تاپ بوده، بهتر است به سراغ تکنسینهای این کار بروید.اما برای تمیز کردن سطح لپ تاپ مثل بدنه، کیبورد، نمایشگر، پورتها و… نیازی به مراجعه به مراکز فروش و خدمات پس از فروش لپ تاپ نبوده و خود فرد به راحتی میتواند در خانه این کار را انجام دهد.
نکات مهم در هنگام تمیز کردن لپ تاپ
در هنگام تمیز کردن لپ تاپ باید فاکتورهایی در نظر گرفته شود، تا هم لپ تاپ به نحو احسن تمیز شود و هم آسیبی به آن نرسد. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- قبل از پاک کردن لپ تاپ، باید آن را خاموش کرده و در صورت اتصال به شارژر نیز آن را از برق جدا کرد. توجه کنید که لپ تاپ حتما باید در حالت Shut down باشد و قرار دادن آن روی حالت Sleep جایز نیست.
- برای تمیز کردن بدنه، صفحه نمایش و کیبورد، تا حد امکان از دستمالهای مایکروفایبر استفاده کنید که هم نرم باشد و هم لکهها و کثیفیها را بهتر از بین ببرد. البته استفاده از سایر نمونههای پارچه نرم نیز امکانپذیر است.
- از الکل سفید یا مواد ضدعفونیکننده مخصوص سیستم استفاده کنید؛ البته بسیاری از شرکتها توصیه کردهاند که به جای تمامی مواد ضدعفونیکننده، تنها از آب تصفیه شده برای تمیز کردن لپ تاپ بهره ببرید.
- توجه داشته باشید که هیچگاه از موادی از قبیل استون، آمونیاک، اتیل اسید، الکل اتیلیک، متیل الکل، متیل کلرید، تولوئن، شیشه پاککن و موادی از این دست برای پاک کردن لپ تاپ استفاده نکنید.
- هرگز در هنگام نظافت لپ تاپ، با دست خود فشار زیادی وارد نکنید؛ بهترین روش دستمال کشیدن روی لپ تاپ به شکل دورانی است.
- توجه کنید که هیچگاه اسپری ضدعفونیکننده یا آب را مستقیما روی لپ تاپ نپاشید؛ محلول را روی پارچه پاشیده و سپس دستمال مرطوب را برای تمیز کردن لپ تاپ به کار ببرید.
- برای لکههای کهنه، مقداری از محلول را با گوش پاککن روی لکه کشیده و بگذارید برای چند دقیقه بماند. سپس با پارچه نرم آن را تمیز کنید.
- برای تمیز کردن نمایشگر حتما از پارچه نرم استفاده کنید که خط و خشی روی نمایشگر ایجاد نکند. لازم به ذکر است که دستمال کاغذی گزینه مناسبی برای این امر نیست؛ چراکه سبب خش افتادن نمایشگر لپ تاپ میشود. با این حال برای تمیز کردن بدنه لپ تاپ میتواند استفاده شود.
- برای تمیز کردن پورتها، فنها و زیر دکمههای کیبورد بهترین روش استفاده از سشوار، دمندههای مختلف و در برخی موارد جاروبرقی است. این امر سبب میشود تا گرد و خاک موجود در قسمتهای دور از دسترسی از بین برود.
حال که با نکات مربوط به پاک کردن لپ تاپ آشنا شدیم، زمان آن رسیده که چگونگی نظافت هر یک از بخشهای لپ تاپ را بررسی کنیم.

تمیز کردن صفحه کلید
صفحه کلید و تاچ پد لپ تاپ را میتوان کثیفترین و آلودهترین بخش آن دانست. تمیز کردن آن را نیز میتوان سختترین بخش تمیز کردن لپ تاپ در نظر گرفت. چراکه تمامی کلیدهای کیبورد باید یک به یک و به صورت جداگانه تمیز شوند. برای این امر در ابتدا باید از یک دمنده هوای مناسب استفاده کرده و گرد و غبار موجود در بین کلیدها و قسمت زیرین آن را از بین برد. برای این امر باید توجه کنید که فشار هوا در جهت مناسبی به کیبورد وارد شود که به قطعات داخلی آن آسیبی وارد نکند. سپس باید با استفاده از محلول ضدعفونیکننده و دستمال مایکروفایبر گرد و غبار صفحه کلید تمیز شود.
بعد از آن نوبت به پاک کردن کلیدها به صورت یک به یک است. هر کلید باید به طور کامل با دستمال نرم و محلول ضدعفونیکننده تمیز شده و پس از تمیز کردن چند کلید، دستمال تعویض شود. برای تمیز کردن تاچ پد نیز باید از محلول ضدعفونیکننده و دستمال نرم استفاده کرده و با حرکات دورانی و بدون اعمال فشار نسبت به این امر اقدام کرد. توجه داشته باشید در طول تمیز کردن کیبورد و تاچ پد به هیچ عنوان محلول را به شکل مستقیم روی لپ تاپ نپاشید؛ بلکه دستمال را به محلول آغشته کنید.
تمیز کردن صفحه نمایش
با تمیز کردن اصولی صفحه نمایش لپ تاپ میتوانید آن را دوباره زیبا کنید. برای تمیز کردن صفحه نمایش لپ تاپ اولین نکتهای که باید رعایت شود، وارد نکردن فشار زیاد است؛ چراکه فشار زیاد میتواند منجر به از بین رفتن برخی از پیکسلهای نمایشگر شود. نکته بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که به هیچ عنوان از مواد ضدعفونیکنندهای که دارای آمونیاک هستند نباید استفاده شود. چراکه آمونیاک شدیدا به صفحه نمایش لپ تاپ آسیب وارد میکند.
برای پاک کردن صفحه نمایش، لپ تاپ را به گونهای قرار دهید که نمایشگر آن روی سطح صاف قرار گرفته و روبه بالا باشد. این امر سبب میشود تا عمل تمیز کردن آن بدون اعمال فشار صورت گرفته و راحتتر انجام شود. پس از این امر با یک دستمال نرم گرد و غبار نمایشگر را تمیز کرده و سپس به سراغ تمیز کردن لکههای آن بروید. یک دستمال مایکروفایبر نرم انتخاب کرده، آن را به آب مقطر و یا محلول ضدعفونیکننده مانیتور آغشته کنید و به آرامی روی صفحه نمایش بکشید. توجه کنید که دستمال کشیدن نمایشگر باید از چپ به راست و بالا به پایین باشد. در ضمن از پاشیدن مستقیم محلول روی نمایشگر بپرهیزید.
تمیز کردن بدنه لپ تاپ
برای تمیز کردن بدنه لپ تاپ (پلاستیکی یا فلزی) ابتدا درب لپ تاپ را ببندید و عمل تمیز کردن را از قسمت روی لپ تاپ آغاز کنید. برای این کار از پارچههای کتانی نرم یا مایکروفایبر استفاده کنید تا خط و خشی روی بدنه ایجاد نشود. حرکت دست در هنگام تمز کردن بدنه باید به شکل دورانی و بدون اعمال فشار باشد. برای اطمینان از این امر تنها از انگشتان خود برای تمیز کردن استفاده کنید و با کف دست خود فشاری وارد نکنید.
توجه کنید که مانند دیگر بخشها پاشیدن مستقیم محلول یا آب روی بدنه لپ تاپ جایز نبوده و باید پارچه مرطوب گردد. پس از آن به سراغ بدنه زیرین و لبههای بروید. توجه کنید که به هیچ عنوان پارچه مرطوب را به داخل پورتها، درگاه شارژ و دیگر درگاههای باز لپ تاپ وارد نکنید. برای گوشهها و شیارهایی که پارچه نتوانسته تمیز کند، میتوانید از گوش پاککن استفاده کنید.
تمیز کردن فنها
فنها در قسمت داخلی لپ تاپ قرار دارد و همانطور که گفته شد تمیز کردن قسمت داخلی لپ تاپ باید توسط افراد متخصص انجام شود. با این حال اگر تمایل دارید خود این کار را انجام دهید، باید دقت کافی را به خرج دهید. اگر لپ تاپ شما قابلیت باز شدن دارد، پیچهای آن را باز کرده تا به قسمت سخت افزاری برسید و سپس با دمنده هوا مثل سشوار، گرد و غبار موجود در فن و بین قطعات را از بین ببرید. توجه کنید که اگر لپ تاپتان گارانتی دارد، باز کردن درب آن میتواند اعتبار گارانتی آن را از بین ببرد. در صورتی که درب لپ تاپ شما باز نمیشود، از طریق شیارهای تعبیه شده روی بدنه به دمیدن هوا بپردازید. توجه کنید که فشار هوای زیاد ممکن است به قطعات آسیب وارد کند. پس از تمیز شدن فنها به خوبی متوجه کاهش صدای آن تولید گرمای کمتر آن خواهید شد.
تمیز کردن لپ تاپ و قطعات داخلی امکانپذیر است؟
برای تمیز کردن قطعات داخلی لپ تاپ که نیاز به باز کردن بدنه لپ تاپ بوده، بهتر است به سراغ تکنسینهای این کار بروید.
تمیز کردن لپ تاپ در چه حالتی ممکن است؟
قبل از تمیز کردن لپ تاپ، باید آن را خاموش کرده و در صورت اتصال به شارژر نیز آن را از برق جدا کرد. توجه کنید که لپ تاپ حتما باید در حالت Shut down باشد و قرار دادن آن روی حالت Sleep جایز نیست.
تمیز کردن پورتها
همانطور که گفته شد در هنگام نظافت بدنه لپ تاپ، باید از وارد شدن هر گونه رطوبت به پورتها و درگاهها جلوگیری شود. برای تمیز کردن پورتها میتوان از یک دمنده فشاری استفاده کرده تا گرد و غبار موجود در آنها از بین برود. سپس با گوش پاککن یا پدهای پنبهای باید تا جای ممکن درون پورتها تمیز شود. توجه کنید هر گونه فشاری میتواند سبب آسیب رسیدن به پورتها شود. در نهایت با یک دمنده هوا و استفاده از آن در جهت مناسب، عمل تمیز کردن پورتها را به پایان برسانید.
تمیز کردن لپ تاپ با چه موادی ممنوع است؟
استون، آمونیاک، اتیل اسید، الکل اتیلیک، متیل الکل، متیل کلرید، تولوئن، شیشه پاککن و ...
تمیز کردن لپ تاپ با چه موادی مجاز است؟
الکل سفید، مواد ضدعفونیکننده مخصوص لپ تاپ و آب تصفیه شده
تمیز کردن لپ تاپ در یک نگاه
لپ تاپها دستگاههای حساسی هستند؛ بنابراین تمیز کردن آنها نیاز به دقت و حوصله زیادی دارد. نظافت مرتب لپ تاپ نه تنها میزان آلودگیها را کاهش میدهد، بلکه به عملکرد بهتر قطعات داخلی آن نیز کمک میکند. در هنگام تمیز کردن بخشهای مختلف لپ تاپ باید نکاتی مد نظر قرار گیرد تا آسیبی به لپ تاپ وارد نشود. تا جای ممکن باید از پارچه نرم و ضد خش استفاده شده و محلولهای ضدعفونیکننده مخصوص لپ تاپ و مانیتور به کار گرفته شود. در هنگام پاکسازی نیز باید از اعمال فشار خودداری گردد. عمل نظافت لپ تاپ بهتر است در دورههای کوتاه مدت انجام شود تا پاکسازی آن آسانتر باشد.
شما قصد پاک کردن لپ تاپ خود را دارید یا به دنبال یک تکنسین ماهر در بازار هستید؟ به نظرتان برای پاک کردن لپ تاپ بهتر است چه مواردی را رعایت کنیم؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم قصد تمیز کردن و سرویس لپ تاپشات را دارند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید