ویندوز مجموعهای از سیستم عاملهای طراحی شده توسط شرکت مایکروسافت بوده که برای مدیریت لپتاپها، کامپیوترها و دستگاههای الکترونیکی طراحی شده است. شرکت مایکروسافت اولین سیستم عامل ویندوز خود را در سال 1985 طراحی کرده و تاکنون نسخههای جدیدی از آن را در اختیار کاربران قرار داده است. ورژنهای مختلف سیستم عامل ویندوز دارای کاربریهای مختلفی بوده و هر یک برای دستگاههای خاصی طراحی شدهاند. پرطرفدارترین نسخه ویندوز که در حال حاضر توسط بسیاری از کاربران استفاده میگردد نسخه ویندوز 10 بوده که خود به زیر مجموعههایی تقسیم میشود.
گروهی از سیستم عاملهای گرافیکی که توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته و به فروش میرسد تحت عنوان مایکروسافت ویندوز شناخته میشود. سیستم عاملهای طراحی شده توسط شرکت مایکروسافت از نسخههای مختلفی تشکیل شدهاند و عرضه آنها به بازار از سال 1985 آغاز شده است. برند مایکروسافت سال به سال نسخههای پیشرفتهتری از سیستم عاملهای ساخت خود را به بازار عرضه کرده که جدیدترین نسخهای که در حال حاضر به صورت رسمی مورد استفاده قرار میگیرد نسخه ویندوز 11 بوده که در سال 2021 به بازار عرضه شده است. سیستم عاملهای ویندوز دارای سریهای متعددی بوده که از جمله پرطرفدارترین این نسخهها، نسخه ویندوز 10 میباشد.
در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع نسخههای ویندوز 10 که به عنوان جایگزینی برای ویندوز 8.1 به بازار عرضه شده است بپردازیم. این نسخه طرفداران زیادی دارد و نظر کاربران را از زمان عرضه به خود جلب کرد. اگر شما هم به فکر استفاده از این ویندوز هستید، خواندن این متن را از دست ندهید.
نگاهی به انواع ویندوز 10
شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز 10 را در سال 2015 و به عنوان جایگزینی برای ویندوز 8.1 طراحی و به بازار عرضه کرد. نسخه ویندوز 10 نسبت به نسخههای قبلی این ویندوز تغییرات بسیار زیادی داشته و در بسیاری از موارد مطابق با ویندوز 8 ساخته شده است. از جمله تغییراتی که در ویندوز 10 قابل مشاهده است میتوان به قابلیت استفاده از چندین دسکتاپ مجازی، بازگشت منوی استارت، بهبود پشتیبانی از ماوس و صفحهکلید و قابلیت اجرای برنامههای دانلود شده از فروشگاه ویندوز به صورت پنجرهای اشاره کرد.
ویندوز 10 خود دارای نسخههای مختلفی بودند که برای کاربریهای متنوعی طراحی شده است. بدیهی است که هر نسخه از ویندوز 10 برای نوع خاصی از کاربری مناسب بوده و در صورتی که کاربران از یک نسخه نامناسب بر روی سیستم خود استفاده کنند، احتمال کند شدن عملکرد لپ تاپ یا کامپیوتر وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع نسخههای ویندوز 10 میپردازیم.

3 گروه ویندوز 10
ویندوز 10 از سه گروه اصلی تقسیم شده که هر یک از این گروهها خود دارای نسخههای زیرمجموعهای میباشند. سه گروه اصلی ویندوز 10 شامل ویندوزهای پایه، ویندوزهای سازمانی و ویندوزهای مختص دستگاههای خاص میشود.
ویندوز 10 پایه
نسخه پایه ویندوز خود دارای سه نسخه بوده که شامل نسخه Home، نسخه Pro و نسخه Pro for WorkStations میشود. در ادامه به بررسی هر یک از این نسخهها میپردازیم.
ویندوز Home
مناسبترین ورژن ویندوز 10 برای استفاده نیمه حرفهای و کاربران خانگی ویندوز Home بوده که از حجم سبکی برخوردار است و در عین حال عملکردی روان را در اختیار کاربر قرار میدهد. این ویندوز دارای امکانات جدیدی از جمله قابلیت تشخیص چهره، Microsoft Edge، Microsoft Hello Face Recognition، قابلیت ورود با اثر انگشت، Xbox Live و… بوده و از برنامههایی مانند Maps، Mails، Photos، Music، Video، Calander و… پشتیبانی میکند.
ویندوز 10 Pro
ویندوز نسخه Pro قابل استفاده برای کاربران حرفهای و همچنین استفاده برای شرکتها و تجارتهای کوچک میباشد. این ویندوز از لحاظ امنیتی در درجه بالاتری نسبت به نسخه Home قرار داشته و علاوه بر تمامی ویژگیهای نسخه Home از امکانات دیگری مانند Windows Defender Device Guard، Hyper-V، Active Directory Remote Desktop و BitLocker نیز برخوردار میباشد.
ویندوز Pro for Workstations
نسخه ویندوز Pro for WorkStations مجهز به تمامی ویژگیهای ویندوز Pro بوده و برای اجرای نرم افزارهای سنگین طراحی شده است. پردازندههایی که قادر به پشتیبانی از این ویندوز هستند پردازندههای سری H یا High-End میباشند. ویندوز Pro for Workstations قادر به پشتیبانی از رم 6 ترابایتی و چهار پردازنده مرکزی به صورت همزمان است.
ویندوز 10 سازمانی
ویندوزهای سازمانی دارای چهار نسخه شامل نسخه Education، نسخه Pro Education، نسخه Enterprise و نسخه Enterprise LTSC هستند.
ویندوز Education
ویندوز نسخه Education علیرغم امنیت بالایی که دارد، دارای امکانات کمی بوده که برای گروههای آموزشی گزینه مناسبی به شمار میآید. از جمله کاربران این ویندوز میتوان به دانشجویان، دانشآموزان، معلمان و موسسههای آموزشی و مدارس اشاره کرد. ویندوز Education اختیارات خاصی را برای مدیریت کردن دستگاههایی که در شبکه وجود دارد در اختیار مدیر قرار میدهد.
ویندوز Pro Education
دومین نسخه از ویندوزهای سازمانی تحت عنوان ویندوز Pro Education شناخته شده که بر پایه ویندوز Pro طراحی شده است. این ویندوز نیز مخصوص بخش آموزشی بوده و نسبت به ویندوز Education از امکانات بیشتری برای مدیریت شبکه برخوردار است. از جمله قابلیتهای ویندوز Pro Education میتوان به قابلیت فعال و غیر فعال کردن برخی از نرم افزارها و همچنین قابلیت فعال و غیر فعال کردن برخی از امکانات موجود در ویندوز اشاره کرد. لازم به ذکر است که در ویندوز Pro Education گزینهای تحت عنوان Set Up School PCs تعبیه شده که قابلیت تنظیم سایر دستگاهها به وسیله یک فلش USB را در اختیار مدیر شبکه قرار میدهد.
ویندوز Enterprise
سومین نسخه از ویندوزهای سازمانی ویندوز Enterprise بوده که بر پایه ویندوز Pro ساخته شده است ویندوز Enterprise برای شرکتها و سازمانهای بزرگی که از دهها کامپیوتر استفاده میکنند طراحی شده است. این ویندوز دارای امنیت بسیار بالایی بوده که این ویژگی در راستای حفظ اطلاعات و مدارک موجود در سازمانها در نظر گرفته شده است.
ویندوز Enterprise LTSC
آخرین نسخه از ویندوزهای سازمانی تحت عنوان ویندوز Enterprise LTSC طراحی شده که مخفف عبارت Long Term Servicing Channel یا شبکه خدمات بلند مدت میباشد. این ویندوز برای استفاده در مراکز حساس مانند مرکز امنیتی و نظامی کشور، دستگاههای ATM، دستگاههای تجهیزات پزشکی مانند MRI و سیستمهای فروش بلیط طراحی شده و از این رو مایکروسافت هر 2 یا 3 سال یک بار یک آپدیت امنیتی برای آن ارائه میدهد.
ویندوز 10 مختص دستگاههای خاص
ویندوزهای که برای دستگاههای خاص طراحی شدهاند بسیار محدود بوده و تاکنون تنها یک نسخه از آن تحت عنوان ویندوز 10X به بازار عرضه شده است. این ویندوز برای دستگاههای خاصی مانند Surface Neo و گجتهای تاشویی که از دو صفحه نمایش برخوردار هستند طراحی شده است. از جمله مهمترین تفاوتهایی که ویندوز 10X با سایر نسخههای ویندوز دارد میتوان به رابط کاربری جدید آن، تفاوت در نحوه استفاده از منوی استارت، اضافه شدن قابلیت multi-Tasking جدید و قابلیت دسترسی سریع به تنظیمات اشاره کرد.
ویندوز 10 در چه سالی جایگزین نسخه قبلی شد؟
شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز 10 را در سال 2015 و به عنوان جایگزینی برای ویندوز 8.1 طراحی و به بازار عرضه کرد. نسخه ویندوز 10 نسبت به نسخههای قبلی این ویندوز تغییرات بسیار زیادی داشته و در بسیاری از موارد مطابق با ویندوز 8 ساخته شده است.
ویندوز 10 چه تفاوتی با ویندوز 8 دارد؟
قابلیت استفاده از چندین دسکتاپ مجازی، بازگشت منوی استارت، بهبود پشتیبانی از ماوس و صفحهکلید و قابلیت اجرای برنامههای دانلود شده از فروشگاه ویندوز به صورت پنجرهای و ...

نسخه منسوخ شده ویندوز 10
علارغم پیشرفتها و آپدیتهای جدید ویندوز 10 برخی از نسخههای آن به دلیل محدودیتهای زیادی که دارند دیگر تولید و پشتیبانی نمیشود که از جمله این نسخهها میتوان به ویندوز نسخه 10S اشاره کرد. از جمله مشکلات ویندوز 10S میتوان به قابلیت دانلود و نصب نرم افزار Microsoft Store بدون امکان نصب برنامههای موجود در اینترنت اشاره کرد. همچنین با استفاده از ویندوز 10S تنها میتوان از مرورگر Microsoft Edge استفاده کرد. حفظ امنیت دستگاه مجهز شده به این سیستم عامل نیز با مشکلاتی مواجه است.
در حال حاضر ویندوز 10 آخرین ورژن ویندوز است؟
خیر
ویندوز 10 پایه شامل کدام نسخهها است؟
نسخه Home، نسخه Pro و نسخه Pro for WorkStations
در آخر بدانید…
ویندوز مجموعهای از سیستم عاملهای طراحی شده توسط شرکت مایکروسافت بوده که برای مدیریت لپ تاپها، کامپیوترها و دستگاههای الکترونیکی طراحی شده است. شرکت مایکروسافت اولین سیستم عامل ویندوز خود را در سال 1985 طراحی کرده و تاکنون نسخههای جدیدی از آن را در اختیار کاربران قرار داده است. ورژنهای مختلف سیستم عامل ویندوز دارای کاربریهای مختلفی بوده و هر یک برای دستگاههای خاصی طراحی شدهاند. پرطرفدارترین نسخه ویندوز که در حال حاضر توسط بسیاری از کاربران استفاده میگردد نسخه ویندوز 10 بوده که خود به زیر مجموعههایی تقسیم میشود.
امید داریم این مقاله که با کوشش تیم دیجی تامین برای شما تنظیم شده دید جدیدی نسبت به انواع ویندوز 10 به شما بدهد. اگر خریدار لپ تاپ هستید، بهتر است انواع ویندوز و کاربردشان را بشناسید. به نظرتان استفاده از ویندوز 10 برای کدام افراد مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم با مشکل انتخاب لپ تاپ درگیر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید