برند انویدیا یکی از معتبرترین برندهای تولیدکننده کارت گرافیک در جهان بوده که به صورت تخصصی در زمینه تولید کارت گرافیکهای مخصوص لپ تاپ، دسکتاپ و دیگر دستگاههای الکترونیکی فعالیت میکند. کارت گرافیکهای برند انویدیا در سریهای مختلف جی فورس، کوادرو، تسلا و تگرا طراحی شده که هر یک برای استفاده در دستگاههای مختلفی طراحی شدهاند. پرکاربردترین و محبوبترین سری کارت گرافیکهای برند انویدیا سری جی فورس بوده که خود شامل سریهای MX، GTX و RTX میشود. این کارت گرافیکها متناسب با کاربری لپ تاپ و دیگر سخت افزار به کار رفته در آن، شامل نمونههای مختلفی با کیفیت، قدرت و سرعت متفاوتی هستند.
کارت گرافیک یکی از سخت افزارهای مهم در انواع لپ تاپ و کامپیوتر بوده که شرکتهای مختلفی در زمینه تولید آن فعال هستند. معتبرترین برند تولیدکننده کارت گرافیک را میتوان برند انویدیا دانست که به صورت تخصصی در زمینه تولید کارت گرافیک فعالیت میکند. این برند فعالیت خود را از سال 1993 آغاز کرده و تا کنون سریهای مختلفی از کارت گرافیک لپ تاپ و کامپیوتر را به بازار عرضه کرده است. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کارت گرافیکهای مخصوص لپ تاپ تولید شده توسط برند انویدیا بپردازیم. برای شناخت انواع کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce با ما همراه باشید.
کارت گرافیک لپ تاپ | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
کارت گرافیک سخت افزاری بوده که وظیفه پردازش دادههای تصویری و سپس انتقال آنها به نمایشگر را بر عهده دارد. کارت گرافیک به کار رفته در لپ تاپ و کامپیوتر به لحاظ کارایی مشابه هستند؛ با این حال مشخصات فنی و بازدهی آنها با یکدیگر متفاوت است. کارت گرافیکهای به کار رفته در لپ تاپ عموما نسبت به کارت گرافیکهای دسکتاپ قیمت پایینتری داشته و معمولا از بازدهی کمتری نیز برخوردار هستند.
ردهبندی کارت گرافیکهای لپ تاپ
کارت گرافیکها متناسب با کاربری و دیگر سخت افزار به کار رفته در لپ تاپها دارای قدرت و کیفیت متفاوتی بوده و به عبارتی در رده بندیهای مختلفی به بازار عرضه شدهاند. اگر بخواهیم کارت گرافیکهایی که تاکنون مخصوص لپ تاپ تولید شدهاند را از قویترین کارت گرافیک تا ضعیفترین مدل ردهبندی کنیم، با ترتیب زیر مواجه میشویم.
کارت گرافیکهای سری RTX40
این کارت گرافیکها قدرتمندترین کارت گرافیکهای حال حاضر بوده که البته تاکنون به طور رسمی در لپ تاپی مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
کارت گرافیکهای سری RTX30
کارت گرافیکهای سری RTX30 شامل مدلهای مختلفی بوده که در بسیاری از لپ تاپهای حال حاضر مورد استفاده قرار گرفتهاند. این کارت گرافیکها مدلهای 3050 تا 3090 را دربر میگیرد.
کارت گرافیکهای سری GTX
کارت گرافیکهای سری GTX کارت گرافیکهای میان رده بوده و از لحاظ بازدهی پس از کارت گرافیکهای نام برده شده در بالا قرار میگیرد. حافظه داخلی این کارت گرافیکها عمدتا از 4 گیگابایت شروع میشود.
کارت گرافیکهای سری MX
کارت گرافیکهای سری MX نسبت به کارت گرافیکهای سری GTX از بازدهی کمتری برخوردار بوده و حافظه داخلی آنها از 2 گیگابایت آغاز میشود.
کارت گرافیک آنبرد یا اشتراکی
ضعیفترین کارت گرافیکهای موجود کارت گرافیکهای آنبرد بوده که بر روی پردازنده مرکزی نصب شده و از آن تغذیه میکنند. به عبارت دیگر لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک آنبرد فاقد کارت گرافیک مجزا هستند.
کارت گرافیک بهترین لپ تاپ گیمینگ | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
در لپ تاپهای گیمینگ کارت گرافیک را میتوان مهمترین قطعه در نظر گرفت. چرا که قدرت و کیفیت آن به طور مستقیم بر نحوه اجرای بازی تاثیر میگذارد. هر چه کارت گرافیک از قدرت و کیفیت بالاتری برخوردار باشد، توانایی بیشتری در پردازش گرافیک بالا و جزئیات زیاد بازیها داشته و به این ترتیب بازی روانتر به اجرا در میآید.
معرفی انواع کارت گرافیک انویدیا | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
برند انویدیا کارت گرافیکهای تولیدی خود را متناسب با نوع کاربری و قدرت و کیفیتی که دارند در سریهای مختلف به بازار عرضه کرده است. به طور کلی کارت گرافیکهای انویدیا را میتوان به 4 سری مختلف تقسیمبندی کرد. سریهای مختلف کارت گرافیک انویدیا شامل موارد زیر هستند.
سری جی فورس (Geforce)
کارت گرافیکهای سری جی فورس مناسبترین GPU برای کاربری عمومی، امور گرافیکی، گیمینگ و… میباشد. بسیاری از لپ تاپها و کامپیوترهای حال حاضر مجهز به کارت گرافیکهای سری جی فورس هستند.
سری کوادرو (Quadro)
کارت گرافیکهای سری کوادرو کارت گرافیکهایی هستند که برای پردازشهای بسیار سنگین گرافیکی مورد استفاده قرار گرفته و از توان اجرایی بالایی نیز برخوردار هستند.
سری تسلا (Tesla)
کارت گرافیکهای موجود در سری تسلا انویدیا GPUهایی بوده که برای سرورها مورد استفاده قرار میگیرند.
سری تگرا (Tegra)
برند انویدیا علاوه بر لپ تاپ و کامپیوتر، کارت گرافیکهای مختلفی را برای استفاده در تلفنهای هوشمند و تبلتها نیز طراحی کرده که این کارت گرافیکها در سری تگرا به بازار عرضه شدهاند.

کارت گرافیک سری جی فورس (GeForce)
محبوبترین و پرکاربردترین سری کارت گرافیکهای تولید شده توسط برند انویدیا سری جی فورس یا همان کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce بوده که تولید آن از سال 1999 آغاز شده است. جی فورس مخفف عبارت Geometry Force به معنای قدرت علم هندسه است. اولین مدل از سری کارت گرافیکهای جی فورس در سال 1999 و تحت عنوان Geforce256 به بازار عرضه شد. در حال حاضر 17 نسل مختلف از کارت گرافیکهای سری جی فورس در بازار موجود بوده و در لپ تاپها و کامپیوترهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. کارت گرافیکهای سری جی فورس خود در سه دسته مختلف MX، GTX و RTX قرار میگیرند که از لحاظ قدرت، سرعت و کاربری با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه به بررسی هر یک از سریهای کارت گرافیک جی فورس انویدیا میپردازیم.
کارت گرافیک MX
کارت گرافیکهای موجود در سری MX جی فورس مجهز به تراشههای پایین رده بوده و عمدتا در لپ تاپهای میانرده که برای کاربریهای خانگی و عمومی مورد استفاده قرار میگیرد به کار میروند. تولید رسمی کارت گرافیکهای سری MX از سال 2006 و با ادغام خط تولید Geforce Go با خط تولید اصلی Geforce آغاز شد. بیشتر کارت گرافیکهای سری MX مجهز به حافظه گرافیکی 2 گیگابایت میباشند. با این حال برخی از نمونههای آنها از جمله کارت گرافیک MX150 دارای حافظه گرافیکی 4 گیگابایت است. از جمله لپ تاپهایی که به کارت گرافیک MX مجهز شدهاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نمونه لپ تاپ با کارت گرافیک سری MX | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
لپ تاپهای زیر مجهز به کارت گرافیک سری MX جی فورس هستند. بد نیست نگاهی به مشخصات آنها داشته باشیم.
لپ تاپ ایسوس Asus VivoBook R565EP - خاکستری
- Core i7 1165G7
- 16GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX330
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ لنوو Lenovo Ideapad5 - سرمه ای
- Core i3 1115G4
- 4GB
- NO
- 256GB
- 2GB MX450
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ ایسر ACER Aspire A515 - نقره ای
- Core i7 1165G7
- 12GB
- 1TB
- 256GB
- 2GB MX450
- "15.6 FULL HD
کارت گرافیک GTX
کارت گرافیکهای موجود در سری GTX جی فورس کارت گرافیکهایی میانرده بوده که در لپ تاپهای میانرده رو به بالا مورد استفاده قرار میگیرند. کارت گرافیکهای سری GTX در سال 2008 و با معماری تسلا به بازار عرضه شد. تولید این کارت گرافیکها در سالهای 2016 تا 2019 با استفاده از معماری پاسکال صورت گرفت. نمونههای پیشرفتهتر این سری از کارت گرافیکهای جی فورس نیز با استفاده از معماری تورینگ تولید و به بازار عرضه شدند.
کارت گرافیکهای موجود در سری GTX جزو کارت گرافیکهای مقرون به صرفه بوده و از این رو بسیاری از گیمرها آنها را مورد استفاده قرار میدهند. علت قیمت پایینتر این کارت گرافیکها عدم وجود هستههای RT و تنسور در آنها میباشد. کارت گرافیکهای GTX در حال حاضر با حافظه گرافیکی 4 گیگابایت و 6 گیگابایت به بازار عرضه شده است. از جمله لپ تاپهای مجهز به این کارت گرافیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تعدادی از لپ تاپهای دارای کارت گرافیک سری GTX | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
لپ تاپهای زیر به کارت گرافیک GTX مجهز هستند. به راحتی میتوانید اطلاعات دقیقتری را در صفحات هر کدام بررسی کنید.
لپ تاپ ایسوس ASUS ROG Strix G512LI - مشکی
- Core i7 10750H
- 16GB
- NO
- 1TB
- 4GB GTX 1650TI
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس ASUS VivoBook K3500PH - خاکستری
- Core i5 11300H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB GTX1650
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad Gaming 3 - مشکی
- Core i5 11300H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB GTX1650
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ ایسر Acer Nitro 5 AN515-54-74E1 - مشکی
- Core i7 9750H
- 24GB
- NO
- 1TB
- 6GB GTX1650
- "FULL HD 15.6
کارت گرافیک RTX
کارت گرافیکهای سری RTX جی فورس را میتوان قویترین و پرسرعتترین کارت گرافیکهای Geforce به شمار آورد. این کارت گرافیکها عمدتا در لپ تاپهای گیمینگ و لپ تاپهای تخصصی امور گرافیکی، برنامهنویسی و… مورد استفاده قرار میگیرند. تولید کارت گرافیکهای RTX برای اولین بار در سال 2018 و با استفاده از معماری تورینگ آغاز شد. استفاده از این معماری در ساخت کارت گرافیکهای RTX سبب شده تا این GPUها واقعیترین جلوههای تصویری را در حین بازی به نمایش درآورند.
کارت گرافیکهای سری RTX به منظور پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو تولید شده و به همین دلیل علاوه بر هستههای کودا، مجهز به هستههای RT و تنسور نیز میباشند. گرافیکهای RTX شامل نمونههای مختلفی هستند که هر متناسب با کاربری و دیگر سخت افزاری به کار رفته در لپ تاپ، در لپ تاپهای مختلف استفاده میشوند.
انواع کارت گرافیکهای RTX
مدلهای مختلف کارت گرافیک RTX شامل موارد زیر میشود.
- کارت گرافیک 3050
- کارت گرافیک 3050Ti
- کارت گرافیک 3060
- کارت گرافیک 3070
- کارت گرافیک 3070Ti
- کارت گرافیک 3080
- کارت گرافیک 3080Ti
- کارت گرافیک 3090
کارت گرافیک RTX 4000 | هیولای مرحله آخر
قویترین مدل کارت گرافیکهای سری RTX، کارت گرافیک RTX 4000 بوده که البته تاکنون به بازار عرضه نشده است. کارت گرافیک RTX 4000 را میتوان قویترین کارت گرافیک موجود و به نوعی غول کارت گرافیکها در نظر گرفت. قویترین کارت گرافیک موجود در خانواده RTX 4000، کارت گرافیک RTX 4090 بوده و پس از آن کارت گرافیک RTX 4080 در مرتبه دوم قرار میگیرد. کارت گرافیکهای سری RTX 4000 با فناوری 4 نانومتری ساخته شده و تراشه آنها مجهز به 45.9 میلیارد ترانزیستور میباشد. کلاک این کارت گرافیکها نیز در هنگام انجام پردازشهای سنگین میتواند تا 2505 مگاهرتز نیز افزایش یابد.
هسته CUDA در کارت گرافیک RTX چیست؟
هستههای اصلی به کار رفته در چیپ کارت گرافیک تحت عنوان هستههای کودا شناخته میشوند. هستههای کودا قابلیت پردازش موازی داشته و امکان برنامهریزی آنها توسط برنامهنویسان نیز وجود دارد.
هسته RT چیست؟ | کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce
هستههای RT هستههایی بوده که در کارت گرافیکهای ساخته شده به وسیله معماری تورینگ به کار رفتهاند. هستههای RT که به عنوان هستههای رهگیری پرتو نیز شناخته میشوند، وظیفه انجام بیدرنگ محاسبات در محیط سه بعدی را بر عهده دارند.
کیفیت کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce در چه ردهای است؟
معتبرترین برند تولیدکننده کارت گرافیک را میتوان برند انویدیا دانست که به صورت تخصصی در زمینه تولید کارت گرافیک فعالیت میکند.
علاوه بر کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce چه مدلهای دیگری تولید انویدیا است؟
کوادرو، تسلا و تگرا به علاوه جی فورس 4 نوع کارت گرافیک تولیدی شرکت انویدیا هستند.
هسته Tensor چیست؟
هستههای تنسور جهت یادگیری عمیق طراحی شدهاند. هستههای تنسور وظیفه پردازش عملیات ضرب ماتریس و پردازشهای شناور ممیزی را بر عهده دارند. هدف از طراحی هستههای تنسور افزایش سرعت سیستمهای هوش مصنوعی در یادگیری میباشد.
تعدادی از لپ تاپهای دارای کارت گرافیک سری RTX
لپ تاپهای زیر مجهز به پردازنده گرافیکی سری RTX هستند. برای خرید هر یک میتوانید به سایت دیجی تامین مراجعه کنید.
لپ تاپ ایسر Acer Nitro 5 AN515-57-597C - مشکی
- Core i5 11400H
- 8GB
- NO
- 256GB
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ لنوو Lenovo Legion7 - خاکستری
- RYZEN 9 5900HX
- 32GB
- NO
- 2TB
- 16GB RTX 3080
- "2K 16
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING FX517ZR - سفید
- Core I7 12650H
- 16GB
- NO
- 1TB
- 8GB RTX 3070
- "FULL HD 15.6
کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce مناسب چه کاربری است؟
کاربری عمومی، امور گرافیکی، گیمینگ و...
کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce قویتر است یا کوادرو؟
کوادرو
کلام آخر
برند انویدیا یکی از معتبرترین برندهای تولیدکننده کارت گرافیک در جهان بوده که به صورت تخصصی در زمینه تولید کارت گرافیکهای مخصوص لپ تاپ، دسکتاپ و دیگر دستگاههای الکترونیکی فعالیت میکند. کارت گرافیکهای برند انویدیا در سریهای مختلف جی فورس، کوادرو، تسلا و تگرا طراحی شده که هر یک برای استفاده در دستگاههای مختلفی طراحی شدهاند. پرکاربردترین و محبوبترین سری کارت گرافیکهای برند انویدیا سری جی فورس ( کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce ) بوده که خود شامل سریهای MX، GTX و RTX میشود. این کارت گرافیکها متناسب با کاربری لپ تاپ و دیگر سخت افزار به کار رفته در آن، شامل نمونههای مختلفی با کیفیت، قدرت و سرعت متفاوتی هستند.
شما قصد خرید چه نوع لپ تاپی را دارید؟ به فکر خرید یک لپ تاپ با کارت گرافیک قوی برای انجام بازیهای سنگین هستید؟ به نظرتان برای خرید لپ تاپ با کارت گرافیک حرفهای بهتر است چه مواردی را در اولویت بگذاریم؟ آیا از آن دسته افرادی هستید که دائما با نرم افزارهای سنگین کار میکنید و ترجیح میدهید از لپ تاپهای قوی استفاده کنید؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در جستجوی خرید کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce از فروشگاههای معتبر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید
[article_product id=13782]