با توجه به دیجیتالی شدن بسیاری از امور و ارائه بخش گستردهای از کلاسهای دانشگاهی از طریق اینترنت و امور الکترونیکی، یکی از وسایل مورد نیاز دانشجویان لپ تاپ است. لپ تاپ انتخاب شده توسط دانشجویان باید متناسب با رشته تحصیلی آنها باشد؛ چراکه برخی از رشتهها مانند رشتههای مهندسی و گرافیکی به لپ تاپهای رده بالای مجهز به سختافزار قدرتمند احتیاج داشته و برای برخی از رشتهها میتوان از لپ تاپهای معمولی استفاده کرد. برندهای تولیدکننده لپ تاپ در زمینه تولید انواع لپ تاپهای دانشجویی برای تمامی رشتهها فعال هستند.
در چند سال گذشته که بسیاری از امور به حالت دیجیتالی درآمده و بخش عمدهای از کتابها و جزوات به صورت الکترونیکی ارائه میشوند، دسترسی به یک سیستم مناسب به یکی از نیازهای دانشجویان تبدیل شده است. دانشجویان برای انجام پروژههای مختلف و شرکت در برخی از کلاسها و سمینارها به لپ تاپ دانشجویی احتیاج دارند که بتوانند همیشه همراه خود داشته باشند. از این رو لپ تاپهای دانشجویی برای رشتههای مختلف طراحی و به بازار عرضه شدند.
لپ تاپهای دانشجویی دارای ویژگیهایی بوده که مهمترین این ویژگیها وزن سبک و قابل حمل، ابعاد مناسب و برخورداری از یک سخت افزار حداقلی جهت اجرای نرم افزارهای مختلف میباشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین لپ تاپ دانشجویی برای رشتههای مختلف آشنا کنیم. بنابراین اگر دانشجو هستید و به دنبال یک لپ تاپ مناسب میگردید، در این متن با ما همراه باشید.
از آنجایی که رشتههای دانشگاهی مختلف نیاز به اجرای نرم افزارهای مختلفی دارند، دانشجویان در هنگام خرید لپ تاپ باید متناسب با رشته تحصیلی خود دست به انتخاب بزند. به عنوان مثال دانشجویان رشتههای غیرمهندسی که نیاز به اجرای نرم افزارهای سنگین نداشته و عمده نیاز آنها اجرای نرم افزارهای آفیس، حسابداری و… میباشد باید لپ تاپی متفاوت با دانشجویان رشتههای مهندسی که نیاز به اجرای نرم افزارهای سنگین دارند را انتخاب کنند. تنوع در رشتههای دانشگاهی سبب شده تا برندهای مختلف تولیدکننده لپ تاپ مدلهای مختلفی از لپ تاپها را با سخت افزار متفاوت برای کاربریهای گوناگون به بازار عرضه کنند.

معرفی بهترین لپ تاپ دانشجویی برای رشتههای مختلف
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد دانشجویان در هنگام انتخاب لپ تاپ باید به رشته تحصیلی خود توجه کرده و لپ تاپی متناسب با رشته تحصیلی خود و مجهز به سخت افزاری که قادر به اجرای نرم افزارهای مورد نیازشان است را انتخاب کنند. برندهای زیادی در زمینه تولید لپ تاپهای دانشجویی فعالیت میکنند که بسیاری از دانشجویان ایرانی جهت اجرای نرم افزارهای مورد نیاز خود به سراغ لپ تاپهای دو برند محبوب ایسوس و لنوو میروند. در ادامه ویژگیهای سخت افزاری لپ تاپهای مناسب برای برخی از رشتههای دانشگاهی را بررسی کرده و تعدادی از لپ تاپهای مناسب برای هر رشته را به شما معرفی میکنیم.
لپ تاپ مناسب رشته معماری
رشته معماری یکی از پرطرفدارترین رشتههای مهندسی بوده که تحصیل در آن به اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی احتیاج دارد. بنابراین دانشجویان رشته معماری برای اجرای نرم افزارهای تخصصی خود و همچنین ارائه پروژهها به یک لپ تاپ قدرتمند احتیاج دارند.
لپ تاپهای مناسب برای اجرای نرم افزارهای رشته معماری در حالت حداقلی باید به یک پردازنده مرکزی نسل 11 Core i5 مجهز شده باشند تا بتوانند از عهده اجرای نرم افزارهای نقشهکشی و همچنین رندرینگ برآیند. از آنجایی که در این رشته نرم افزارهای گرافیکی و رندرگیری نیز مورد استفاده قرار میگیرند، کارت گرافیک به کار رفته در لپ تاپ باید در حالت حداقلی از 4 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد. از جمله کارت گرافیکهای مناسب برای لپ تاپهای رشته معماری میتوان به کارت گرافیک RTX 1650 شرکت انویدیا اشاره کرد.
در لپ تاپهای معماری حافظه رم و حافظه داخلی نیز حائز اهمیت میباشد. این لپ تاپ دانشجویی در حالت حداقلی باید به 16 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده باشد. لازم به ذکر است که برای افزایش سرعت عملکرد لپ تاپ و کاهش مصرف انرژی آن باید از حافظه داخلی SSD استفاده شود. از جمله لپ تاپهای مناسب برای دانشجویان رشتههای معماری میتوان به لپ تاپهای زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING F15 FX506HC - خاکستری
- Core I5 11260H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس AsusVivoBook K6500ZH- نقره ای
- Core i5 12500H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB GTX1650
- "Full HD 15.6
لپ تاپ مناسب رشته عمران | لپ تاپ دانشجویی
از دیگر رشتههای محبوب مهندسی میتوان به رشته مهندسی عمران اشاره کرد که دانشجویان زیادی را هر ساله به خود جذب میکند. از جمله نرم افزارهایی که دانشجویان این رشته با آن کار میکنند میتوان به نرم افزار اتوکد اشاره کرد که اجرای آن به سخت افزار قدرتمندی نیاز دارد. لپ تاپ قابل استفاده برای اجرای نرم افزارهای رشته عمران شباهت بسیار زیادی با لپ تاپهای مناسب برای اجرای نرم افزارهای معماری دارد. بنابراین سخت افزار ذکر شده و لپ تاپهای معرفی شده برای رشته معماری را برای رشته عمران نیز میتوان مورد استفاده قرار داد.
لپ تاپ مناسب رشته گرافیک
از جمله رشتههای شاخه هنر میتوان به رشته گرافیک اشاره کرد که دانشجویانی که در آن تحصیل میکنند نیاز به اجرای نرم افزارهای سنگینی مانند افترافکت، پریمیر، فتوشاپ و… دارند. برای اجرای نرم افزارهای گرافیکی باید از لپ تاپی استفاده شود که در حالت حداقلی به پردازندههای نسل 10 و 11 Core i5 و Core i7 مجهز شده باشد.
در لپ تاپهای مناسب برای رشته گرافیک کارت گرافیک اهمیت بیشتری نسبت به پردازنده مرکزی دارد. کارت گرافیک به کار رفته در این لپ تاپ باید در حالت حداقلی از 4 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد تا بتواند به سهولت از پس پردازش دادههای تصویری برآید. رم و حافظه داخلی لپ تاپ نیز باید توانایی پردازش دادههای سنگین را داشته باشند. از این رو رم مناسب برای اجرای نرم افزارهای گرافیکی در حالت حداقلی یک رم 16 گیگابایتی و حافظه ذخیرهسازی لپ تاپ در حالت حداقلی یک حافظه 512 گیگابایتی میباشد.
جهت افزایش سرعت عملکرد لپ تاپ و کاهش مصرف انرژی آن نیز باید از حافظه داخلی SDD استفاده شده باشد. لپ تاپهای مختلفی برای اجرای نرم افزارهای گرافیکی وجود داشته که از جمله پرطرفدارترین این لپ تاپها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ لنوو Lenovo Legion 5 - سفید
- RYZEN 7 5800H
- 16GB
- NO
- 1TB
- 6GB RTX3060
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING FX507ZM - مشکی - کیف اورجینال
- Core I7 12700H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 6GB RTX3060
- "FULL HD 15.6

لپ تاپ مناسب رشته حسابداری | لپ تاپ دانشجویی
رشته حسابداری جزو رشتههایی بوده که نیازی به سیستمهای بسیار قدرتمند نداشته و با یک لپ تاپ مجهز به سخت افزار معمولی نیز میتواند گذرانده شود. از آنجایی که رشته حسابداری عمدتا با اعداد و ارقام درگیر است و احتیاجی به اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی و گرافیکی ندارد، میتوان از لپ تاپهای مجهز به پردازندههای پنتیوم و سلرون نیز برای آن استفاده کرد. اما از آنجایی که این پردازندهها قدری قدیمی بوده و ممکن است سرعت عمل لازم را نداشته باشند بهتر است لپ تاپ انتخاب شده برای رشته حسابداری در حالت حداقلی به پردازنده نسل 10 و 11 Core i3 مجهز شده باشد.
اگر لپ تاپ قرار است تنها برای اجرای نرم افزارهای حسابداری مورد استفاده قرار گیرد، نیازی به کارت گرافیک مجزا نداشته و با استفاده از کارت گرافیکهای آنبرد نیز میتواند استفاده شود. در لپ تاپهای حسابداری ظرفیت رم، حافظه داخلی حائز اهمیت میباشد؛ چرا که برای اجرای این نرم افزارها ممکن است در آن واحد نیاز به اجرای چند برنامه وجود داشته باشد. بنابراین رم به کار رفته در لپ تاپ باید در حالت حداقلی از 4 گیگابایت ظرفیت برخوردار باشد.
همچنین حافظه داخلی لپ تاپ نیز بهتر است در حالت حداقلی ظرفیتی معادل 256 گیگابایت داشته باشد. جهت جلوگیری از عملکرد کند سیستم بهتر است حافظه ذخیرهسازی از نوع SSD باشد. از آنجایی که حسابداران مدت زمان زیادی را به نمایشگر لپ تاپ خیره میشوند، نمایشگر لپ تاپ باید کیفیت بالایی داشته باشد و اندازه آن نیز در حالت حداقلی 15 اینچ باشد تا به این ترتیب از آسیب دیدن چشم جلوگیری شود. از جمله لپ تاپهای مناسب برای رشته حسابداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوسASUS VivoBook R565EP - نقره ای
- Core i5 1135G7
- 8GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX330
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ ایسوس Asus VivoBook R1502ZA - نقره ای
- Core I5 1235U
- 16GB
- NO
- 512GB
- IRIS XE
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ مناسب رشته روانشناسی
دانشجویان رشته روانشناسی نیازی به اجرای نرم افزارهای سنگین و قدرتمند مانند نرم افزارهای مهندسی نداشته و تنها برای اجرای کتابهای الکترونیکی، اجرای نرم افزار آفیس، شرکت در کلاسهای آنلاین، وبگردی و… به لپ تاپ احتیاج دارند. بنابراین با استفاده از یک لپ تاپ معمولی میتوان رشته روانشناسی را گذراند. لپ تاپهای معرفی شده برای رشته حسابداری و سخت افزار ذکر شده برای آن، کاملا مشابه با لپ تاپ قابل استفاده برای رشته روانشناسی میباشد. بر همین اساس میتوان از لپ تاپهای مناسب برای رشته حسابداری برای رشته روانشناسی نیز استفاده کرد.
کانفیگ لپ تاپ دانشجویی برای همه رشتهها مشترک است؟
از آنجایی که رشتههای دانشگاهی مختلف نیاز به اجرای نرم افزارهای مختلفی دارند، دانشجویان در هنگام خرید لپ تاپ باید متناسب با رشته تحصیلی خود دست به انتخاب بزند.
لپ تاپ های دانشجویی چه ویژگی مشترکی دارند؟
لپ تاپهای دانشجویی دارای ویژگیهایی بوده که مهمترین این ویژگیها وزن سبک و قابل حمل، ابعاد مناسب و برخورداری از یک سخت افزار حداقلی جهت اجرای نرم افزارهای مختلف میباشد.
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر
از جمله شاخههای پرطرفدار رشته مهندسی میتوان به رشته کامپیوتر اشاره کرد که تحصیل در آن به سیستم نسبتا قدرتمندی احتیاج دارد. لپ تاپ قابل استفاده برای رشته کامپیوتر باید در حالت حداقلی به پردازنده مرکزی Core i5 و کارت گرافیکی با 2 گیگابایت حافظه مجزا مجهز شده باشد. رم مناسب برای این لپ تاپ یک رم 8 گیگابایتی بوده و حافظه داخلی لپ تاپ باید یک حافظه SSD با ظرفیت حداقلی 256 گیگابایت باشد.
البته از آنجایی که گرایش نرم افزار رشته کامپیوتر نیاز به اجرای نرم افزارهای برنامهنویسی دارد، دانشجویان برنامهنویسی باید متناسب با نوع زبان برنامهنویسی خود نسبت به انتخاب لپ تاپ اقدام کنند. از جمله لپ تاپهای قابل استفاده برای دانشجویان رشته کامپیوتر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس ASUS VivoBook 15 K513EQ - خاکستری
- Core i7 1165G7
- 16GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX350
- "FULL HD 15.6-IPS
لپ تاپ لنوو Lenovo ThinkBook 15 - نقره ای
- Core i7 1165G7
- 8GB
- NO
- 256GB
- 2GB MX450
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ مناسب رشته مکانیک
از دیگر رشتههای پرطرفدار مهندسی میتوان به رشته مکانیک اشاره کرد که اجرای نرم افزارهای سنگین آن به لپ تاپهای بالارده احتیاج دارد. حداقل سخت افزار مناسب برای یک لپ تاپ رشته مکانیک پردازنده مرکزی Core i5، رم 8 گیگابایتی، کارت گرافیکی با 4 گیگابایت حافظه مجزا و حافظه SSD میباشد. بهتر است پردازنده مرکزی استفاده شده در چنین لپ تاپی از نسل 11 یا بالاتر باشد. وجود سیستم خنککننده قدرتمند در این لپ تاپ نیز بسیار حائز اهمیت است. از جمله لپ تاپهای مناسب برای رشته مهندسی مکانیک میتوان به لپ تاپ زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING FA506IE - خاکستری
- RYZEN 7 4800H
- 8GB
- NO
- 1TB
- 4GB RTX 3050TI
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ دانشجویی رشته معماری چه پردازندهای نیاز دارد؟
پردازنده مرکزی نسل 11 Core i5
لپ تاپ دانشجویی رشته گرافیک چه کارت گرافیکی نیاز دارد؟
حداقل 4 گیگابایت حافظه مجزا
سخن آخر
در حال حاضر با توجه به دیجیتالی شدن بسیاری از امور و ارائه بخش گستردهای از کلاسهای دانشگاهی از طریق اینترنت و امور الکترونیکی، یکی از وسایل مورد نیاز دانشجویان لپ تاپ است. لپ تاپ انتخاب شده توسط دانشجویان باید متناسب با رشته تحصیلی آنها باشد؛ چراکه برخی از رشتهها مانند رشتههای مهندسی و گرافیکی به لپ تاپهای رده بالای مجهز به سخت افزار قدرتمند احتیاج داشته و برای برخی از رشتهها میتوان از لپ تاپهای معمولی استفاده کرد. برندهای تولیدکننده لپ تاپ در زمینه تولید انواع لپ تاپهای دانشجویی برای تمامی رشتهها فعال هستند.
امید داریم این مقاله که با کوشش تیم دیجی تامین برای شما تنظیم شده دید جدیدی نسبت به خرید لپ تاپ دانشجویی به شما بدهد. اگر خریدار لپ تاپ دانشجویی هستید، بهتر است بهترینها را بشناسید. شما قصد خرید چه نوع لپ تاپی را دارید؟ به نظرتان خرید لپ تاپ ارزان برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم با مشکل انتخاب بهترین لپ تاپ دانشجویی درگیر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید