یافتن بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ دغدغه بسیاری از طراحان است. همانطور که میدانید انجام امور مختلف الکترونیکی و دیجیتالی نیازمند سیستمهای متنوع با سخت افزار گوناگون هستند. از جمله اموری که انجام آن به سخت افزار قدرتمندی احتیاج دارد میتوان به رندرینگ اشاره کرد. رندرینگ فرآیندی است که در طی آن عکسهای دو بعدی […]
یافتن بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ دغدغه بسیاری از طراحان است. همانطور که میدانید انجام امور مختلف الکترونیکی و دیجیتالی نیازمند سیستمهای متنوع با سخت افزار گوناگون هستند. از جمله اموری که انجام آن به سخت افزار قدرتمندی احتیاج دارد میتوان به رندرینگ اشاره کرد. رندرینگ فرآیندی است که در طی آن عکسهای دو بعدی و سه بعدی به مدلهای قابل چاپ و قابل نمایش تبدیل میشود. عملیات رندرینگ عمدتا برای طراحی بازیهای ویدیویی، ساخت انیمیشن، طراحیهای معماری، ساخت جلوههای ویژه فیلمها و ساخت شبیهسازها مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که گفته شد رندرینگ جزو اموری بوده که به سخت افزار قدرتمندی نیاز دارد که در این میان کارت گرافیک یکی از مهمترین سخت افزارها محسوب میشود.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کارت گرافیکهای قابل استفاده برای رندرینگ بپردازیم. پس اگر به دنبال خرید هوشمندانه بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ هستید، تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
رندرینگ به کمک CPU و GPU چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
امور رندرینگ میتواند بر پایه پردازنده مرکزی و یا پردازنده گرافیکی انجام شود. از آنجایی که ساز و کار پردازنده مرکزی و گرافیکی با یکدیگر متفاوت است، بدیهی است که پردازش صورت گرفته با هر یک از این پردازندهها نیز متفاوت بوده و از الگوی پردازشی خاصی پیروی کند. پردازنده گرافیکی و پردازنده مرکزی تفاوتهای زیادی با یکدیگر داشته که اولین و مهمترین این تفاوتها در عملکرد آنهاست.
کارت گرافیک وظیفه انجام پردازشهای سنگین را بر عهده داشته و پردازنده مرکزی وظیفه اجرای همزمان چند نرم افزار را بر عهده میگیرد. تفاوت دیگر این دو پردازنده در تعداد هسته آنهاست. تعداد هسته پردازندههای مرکزی محدود بوده و نهایتا به 32 هسته میرسد، این در حالی است که کارت گرافیکها به چند هزار هسته متفاوت مجهز شدهاند که قدرت و کیفیت بالایی به پردازنده گرافیکی میبخشد. اگر امور رندرینگ بر پایه کارت گرافیک باشد، به منزله آن است که تمامی محاسبات و پردازشها توسط کارت گرافیک انجام میشود. این در حالی است که اگر رندرینگ بر پایه CPU باشد، پردازنده مرکزی وظیفه محاسبات و پردازشهای مختلف را بر عهده دارد.
در گذشته عملیات رندرینگ عمدتا بر پایه پردازنده مرکزی صورت میگرفته است؛ اما با گذر زمان کارت گرافیکها بسیار پیشرفت کرده و به سرعت و قدرت بالایی مجهز شدهاند که همین امر سبب شد تا رندرینگ به وسیله کارت گرافیک صورت گیرد.
کارت گرافیکهای متداول RTX و GTX در مقابل کارت گرافیکهای Titan و Quadro
برند انویدیا یکی از برندهای مطرح تولیدکننده کارت گرافیک در دنیا بوده که از جمله قدرتمندترین پردازندههای آن میتوان به کارت گرافیکهای RTX و GTX اشاره کرد. این سری از کارت گرافیکهای انویدیا قدرت پردازشی بالایی را در اختیار کاربر قرار میدهند. با این حال این برند به تولید پردازندههای گرافیکی دیگری تحت عنوان کارت گرافیک حرفهای نیز پرداخته که از جمله آنها میتوان به پردازندههای Quadro و Titan اشاره کرد. این پردازندهها از لحاظ معماری و در بسیاری از موارد هسته پردازشی و حافظه رم با نمونههای پیشین مشابه هستند، اما در برخی موارد قدرت بالاتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. لازم به ذکر است که قیمت کارت گرافیکهای Quadro و Titan نیز از نمونههای RTX و GTX بیشتر است.
کارت گرافیکهای حرفهای | بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ
همانطور که گفتیم تولیدکنندگان کارت گرافیک، نمونههایی از کارت گرافیکهای تولیدی خود را تحت عنوان کارت گرافیکهای حرفهای به بازار عرضه میکنند که از جمله این کارت گرافیکها میتوان به سری Quadro انویدیا و سری Fire Pro شرکت AMD اشاره کرد. تفاوت کارت گرافیکهای حرفهای و معمولی در نرم افزار آنهاست؛ چرا که کارت گرافیکهای حرفهای بیشترین بهرهوری را از نرم افزارهای تولید محتوا و ویرایش دارند. همچنین کارت گرافیکهای حرفهای که عمدتا برای کاربریهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند، به صورت تخصصی بهینهسازی شده و پشتیبانی مادامالعمر از آنها صورت میگیرد. این امر سبب میشود تا در صورت بروز مشکل در نرم افزار، خدمات پشتیبانی شامل حال آن گردد.
کارت گرافیکهای متداول | بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ
تمامی کارت گرافیکهایی که در بسیاری از لپ تاپهای موجود در بازار تعبیه شده است، جز کارت گرافیکهای متداول محسوب میشود. این کارت گرافیکها عمدتا توسط شرکت انویدیا ساخته شده و جزو سریهای RTX یا GTX این برند محسوب میشوند. این کارت گرافیکها برای انجام انواع امور گرافیکی، گیمینگ، اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی و… گزینه مناسبی بوده و به راحتی از پس اجرای تمامی نرم افزارها برمیآید. به طور کلی اگر کاربر نیازی به اجرای نرم افزاریی که تنها با کارت گرافیکهای حرفهای قابل انجام است نداشته باشد، هوشمندانهتر است که به سراغ لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیکهای متداول باکیفیت و پرقدرت برود.
هستههای کودا، چرا هستههای انویدیا در میان کاربران محبوبیت زیادی دارد؟
شرکت انویدیا کارت گرافیکهای خود را با هستههای پردازشی اختصاصی تولید میکند که تحت عنوان هستههای کودا شناخته میشود. منظور از هستههای کودا، استفاده از معماری یکپارچه محاسبات در ساخت آنها میباشد. کارت گرافیکهای مجهز شده به هستههای کودا نه تنها برای پردازشهای گرافیکی قابل استفاده هستند، بلکه قادرند تمامی نرم افزارهای سنگین از جمله انواع بازیها، نرم افزارهای مهندسی، نرم افزارهای تولید محتوا و… را نیز به اجرا درآورند. همچنین بسیاری از موتورهای رندرینگ وجود داشته که بر اساس معماری هستههای کودا ساخته شدهاند و با استفاده از کارت گرافیکهای شرکت انویدیا بهترین عملکرد را خواهند داشت.
بدیهی است که هر چه تعداد هسته کودا در لپ تاپ بیشتر باشد، رندرینگ با سرعت بیشتر و در مدت زمان کمتری صورت میگیرد. برخی از نرم افزارهای گرافیکی از جمله افترافکت و پریمیر قابلیت اجرا با انواع کارت گرافیکهای انویدیا و AMD را دارند؛ با این حال عملکرد آنها در هنگام استفاده از کارت گرافیکهای انویدیا بسیار بیشتر است که علت این امر معماری هستههای کودا موجود در کارت گرافیکهای انویدیا است.

کارت گرافیک جی فورس یا کوادرو؟
کارت گرافیکهای جی فورس و کوادرو تفاوتهایی با یکدیگر دارند که ممکن است در تصمیمگیری کاربر در انتخاب بین این دو کارت گرافیک تاثیر داشته باشد. کارت گرافیکهای کوادرو بسیار محدود بوده و همین امر سبب میشود تا تنها مدلهای محدودی از لپ تاپها به این پردازنده گرافیکی مجهز شده باشند. این در حالیست که کارت گرافیکهای جی فورس از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و در نمونههای مختلفی از لپ تاپ میتوان آن را یافت. تفاوت دیگر این دو کارت گرافیک در قیمت آنهاست. بدین صورت که لپ تاپهای مجهز شده به کارت گرافیک جی فورس از قیمت کمتری نسبت به لپ تاپهای دارای کارت گرافیک کوادرو برخوردار هستند.
تفاوت دو سری کارت گرافیک جی فورس و کوادرو را در چند نکته بررسی میکنیم
اگر بخواهیم کارت گرافیکهای جی فورس و کوادرو را به شکل تخصصیتر با یکدیگر مقایسه کنیم به موارد زیر میرسیم.
- کارت گرافیکهای کوادرو برای لپ تاپهایی مناسب است که باید به صورت 24 ساعته فعال باشند.
- کارت گرافیکهای جی فورس برای تمامی امور گرافیکی قابل استفاده بوده و اگر نیاز به حافظه بالای کارت گرافیک که عمدتا برای ویرایش فیلمهای 8K به کار میآید ندارید، کارت گرافیک جی فورس برای شما مناسب است.
- کارت گرافیک کوادرو مخصوص کاربران سازمانی بوده و برای امور صنعتی حرفهای طراحی شده است.
- کارت گرافیک جی فورس مخصوص کاربریهای متداول از جمله امور گرافیکی، گیمینگ، امور مهندسی و… میباشد.
- قیمت لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک کوادرو بسیار بیشتر از سایر لپتاپ هاست.
- تنوع لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک کوادرو بسیار محدود است.
- اگر به دنبال لپ تاپی با حافظه رم بسیار بالا و عمق بیت بالاتر نمایشگر و دیگر ویژگیهای تخصصی هستید باید به سراغ لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک کوادرو بروید.
- اگر به قصد اجرای بازیهای مختلف به دنبال خرید لپ تاپ هستید، باید به دنبال لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک جی فورس باشید.
- اگر قصد بهرهمندی از تمامی ویژگیهای نرم افزارهای تخصصی مثل سالیدورک و اتوکد را دارید، به دنبال لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک کوادرو باشید.
چرا یک لپ تاپ با کارت گرافیک RTX عملکرد بهتری دارد؟
کارت گرافیکهای RTX علاوه بر هستههای کودا به هستههای RT که تحت عنوان هستههای رهگیری اشعه شناخته شده و همچنین هستههای تنسور نیز مجهز شدهاند. وظیفه هستههای RT رهگیری اشعه و بازتاب نور و انجام محاسبات مربوطه میباشد که وجود همین هستهها سبب میشود تا کارت گرافیکهای RTX منجر به افزایش سرعت رندرینگ و کاهش زمان آن شود. آنچه اهمیت دارد این است که نرم افزاری که در حال اجراست بتواند از هستههای RT کارت گرافیک استفاده کند که عمدتا این امر در حین انجام رندرینگهای سه بعدی صورت میگیرد. به طور کلی حتی اگر برای اجرای امور گرافیکی به هستههای RT و تنسور احتیاج ندارید، با این حال بهتر است از لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک RTX استفاده کنید؛ چرا که همین هستههای RT و تنسور سبب افزایش قدرت پردازش خام کارت گرافیک نیز میشوند.
ویژگیهای یک لپ تاپ ویرایش یا تولید محتوا
انجام امور تولید محتوا و ویرایش فایلهای ویدیویی نیازی به کارت گرافیکهای کوادرو و سخت افزار بسیار قدرتمند نداشته و با کارت گرافیکهای جی فورس نیز به سهولت قابل اجرا میباشد. حتی اگر قصد داشته باشید تا به ویرایش انواع ویدیوهای با کیفیت بالا از جمله ویدیوهای 4K و 8K بپردازید نیز لزومی به استفاده از کارت گرافیکهای کوادرو نبوده و استفاده از یک لپ تاپ قدرتمند با کارت گرافیک جی فورس مجهز به حافظه داخلی اختصاصی کفایت میکند.
ویژگیهای یک لپ تاپ مناسب رندرینگ
همانطور که گفتیم اجرای ویرایشهای ویدیویی و تولید محتوای ویدیویی نیازی به قدرت بالای هستههای کودا و در نتیجه کارت گرافیکهای کوادرو ندارد. اما زمانی که قصد انجام امور رندرینگ سه بعدی را دارید، به واسطه این که کارت گرافیک وظیفه بسیار تخصصی را بر عهده دارد، اهمیت هستههای کودا و تعداد آنها مشخص میشود. چرا که هر چه هستههای کودا بیشتر باشد، سرعت انجام رندرینگ نیز افزایش پیدا میکند. علاوه بر تعداد هستههای کودا، حافظه اختصاصی کارت گرافیک نیز بسیار حائز اهمیت بوده و به طور مستقیم بر کیفیت فایل خروجی تاثیر میگذارد. بنابراین برای انجام امور برندینگ سه بعدی بهتر است به سراغ لپ تاپهای مجهز به کارت گرافیک کوادرو بروید که از حافظه داخلی 18 تا 48 گیگابایت برخوردار هستند.
بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ چه نقشی در لپ تاپ دارد؟
کارت گرافیک وظیفه انجام پردازشهای سنگین را بر عهده داشته و پردازنده مرکزی وظیفه اجرای همزمان چند نرم افزار را بر عهده میگیرد.
بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ تولید کدام کمپانی است؟
برند انویدیا یکی از برندهای مطرح تولیدکننده کارت گرافیک در دنیا بوده که از جمله قدرتمندترین پردازندههای آن میتوان به کارت گرافیکهای RTX و GTX و به طور حرفهای پردازندههای Quadro و Titan اشاره کرد.
نتیجهگیری و ارزیابی عملکرد
برای ارزیابی عملکرد کارتهای گرافیک، بنچمارکهای آنها مورد بررسی قرار میگیرد. علاوه بر ارزیابیهای انجام شده در بنچمارکها، عملکرد کارت گرافیک به فاکتورهای دیگری نیز مرتبط بوده که در هنگام انتخاب کارت گرافیک باید مورد توجه قرار گیرند. از جمله این فاکتورها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مشخصات کارت گرافیک که باید در نظر گرفته شود
- سرعت کلاک که سرعت هسته پردازش کارت گرافیک را نشان میدهد.
- هستههای کودا که قدرت پردازش خام کارت گرافیک را مشخص کرده و عملکرد لپ تاپ در انجام رندرینگ سه بعدی را مشخص میکنند.
- هستههای تنسور که در زمینه هوش مصنوعی استفاده شده و از آن برای محاسبات هوش مصنوعی استفاده میشود.
- هستههای RT که برای ردیابی اشعه ساخته شده و در صورت پشتیبانی نرمافزار مورد نظر از آن، سبب افزایش چشمگیر سرعت رندرینگ سه بعدی میشوند.
- حافظه اختصاصی کارت گرافیک که مقدار آن با حجم امور رابطه مستقیم دارد.
بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ و کارت گرافیک معمولی در چه زمینهای متفاوت است؟
تفاوت کارت گرافیکهای حرفهای و معمولی در نرم افزار آنهاست.
موقع خرید بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ چه نکاتی مهم است؟
حافظه اختصاصی کارت گرافیک، سرعت کلاک، تعداد هستههای تنسور و تعداد هستههای RT
سخن آخر
منظور از رندرینگ فرآیندی بوده که در طی آن تصاویر دو بعدی و سه بعدی به مدلهای قابل نمایش و قابل چاپ تبدیل میشوند. این فرآیند عموما برای ساخت انیمیشن، طراحی بازیهای ویدئویی، طراحیهای معماری، ساخت جلوههای ویژه فیلمها و… مورد استفاده قرار گرفته و اجرای آن به لپ تاپ قدرتمند و مجهز به کارت گرافیک پرقدرت نیاز دارد. از جمله کارت گرافیکهایی که برای امور رندرینگ بسیار مناسب هستند میتوان به کارت گرافیکهای کوادرو شرکت انویدیا اشاره کرد که تحت عنوان کارت گرافیکهای حرفهای به بازار معرفی شدهاند.
این کارت گرافیک بیشترین بهرهوری را از نرم افزارهای تولید محتوای در حال اجرا داشته و همین امر سبب میشود تا رندرینگ با سرعت بیشتری انجام شود. در کارت گرافیک استفاده شده جهت رندرینگ سه بعدی تعداد هستههای کودا بسیار اهمیت داشته و افزایش تعداد آنها به منزله افزایش سرعت رندرینگ میباشد. در هنگام انتخاب کارت گرافیکی مناسب برای رندرینگ باید حافظه اختصاصی کارت گرافیک، سرعت کلاک، تعداد هستههای تنسور و تعداد هستههای RT نیز علاوه بر تعداد هستههای کودا مورد بررسی قرار گیرند.
امید داریم این مقاله که با کوشش تیم دیجی تامین برای شما تنظیم شده دید جدیدی نسبت به خرید و انتخاب بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ به شما بدهد. اگر خریدار لپ تاپ با بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ هستید، بهتر است انواع آنها را بشناسید. شما قصد خرید چه نوع لپ تاپی را دارید؟ به نظرتان تهیه بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم به دنبال بهترین کارت گرافیک برای رندرینگ هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید