امور اداری به اجرای نرم افزارهای سبکی احتیاج داشته که برای اجرای آنها نیازی به استفاده از کارت گرافیکهای قدرتمند نیست. در واقع برای اجرای نرم افزارهای اداری میتوان از کارت گرافیکهای معمول با حداقل میزان حافظه گرافیکی استفاده کرد. با این حال برخی افراد ترجیح میدهند برای اجرای امور اداری نیز از سیستمهای مجهز به کارت گرافیک قدرتمندتری استفاده کنند تا علاوه بر اجرای این نرم افزارها بتوانند از سیستم خود برای انجام امور مهندسی، گرافیکی و حتی گیمینگ نیز بهره ببرند.
یکی از مهمترین سخت افزارهای موجود در دستگاههای الکترونیکی از جمله کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپها، پردازنده گرافیکی یا کارت گرافیک آنها میباشد. کارت گرافیک سخت افزاری بوده که وظیفه پردازش دادههای تصویری را داشته و منجر به نمایش تصویر بر روی مانیتور میشود. کارت گرافیکها از لحاظ توان پردازشی با یکدیگر تفاوت دارند. اگر چه کارت گرافیکهایی که برای امور سنگین مانند اجرای بازیها و نرم افزارهای حجیم مهندسی و گرافیکی به کار میروند، کارت گرافیکهای قدرتمندی هستند، اما برای اجرای نرم افزارهای سبک اداری میتوان از کارت گرافیکهای معمول نیز استفاده کرد.
در این مقاله قصد داریم تا باکیفیتترین کارت گرافیکهای اداری موجود در بازار را به شما معرفی کنیم. برای شناخت یک پردازنده گرافیکی مناسب با ما همراه باشید.
ارزانترین کارت گرافیک اداری
همانطور که گفته شد پردازندههای گرافیکی تنها از لحاظ توان پردازشی با یکدیگر تفاوت دارند. بدیهی است که هر چه توان پردازشی پردازنده گرافیکی پایینتر باشد از قیمت پایینتری نیز برخوردار است. در بین کارت گرافیکهای اداری موجود در بازار کارت گرافیک GTX 1030 شرکت انویدیا ارزانترین کارت گرافیک اداری حال حاضر به شمار میآید. این پردازنده گرافیکی قادر به اجرای روان نرم افزارهای اداری از جمله نرم افزار آفیس و هلو بوده و از عهده امور ادیت مانند ویرایش عکس نیز برمیآید.
جدول حداقل مشخصات فنی کارت گرافیک اداری
کارت گرافیک |
هسته کودا |
رابط حافظه رم |
خروجی تصویر |
درگاه خروجی |
GTX 1030 |
384 |
64 بیتی |
2160 پیکسل |
DVI و HDMI |
نرم افزارهای اداری جزو نرم افزارهای سبک به شمار آمده که اجرای آنها به توان پردازشی بالای کارت گرافیکی و همچنین پردازنده مرکزی احتیاجی ندارد. در واقع یک پردازنده گرافیکی معمول با حافظه رم 2 گیگابایت میتواند از عهده اجرای نرم افزارهای اداری برآید. از حداقل مشخصاتی که یک پردازنده گرافیکی اداری باید دارا باشد میتوان به تعداد هسته کودا 384، رابط حافظه رم 64 بیتی، خروجی تصویر 2160 پیکسل و درگاههای خروجی DVI و HDMI اشاره کرد. کارت گرافیک معرفی شده در بالا یعنی کارت گرافیک GTX 1030 از این ویژگیها برخوردار است.

کارت گرافیک اداری قدرتمند
اگرچه اجرای نرم افزارهای اداری با پردازندههای گرافیکی معمول امکانپذیر است، با این حال بسیاری از افراد ترجیح میدهند از یک پردازنده گرافیکی قدرتمندتر بر روی لپ تاپ یا سیستم خود استفاده کنند تا به این ترتیب علاوه بر اجرای نرم افزارهای اداری، بتوانند از لپ تاپ خود برای بازی و اجرای نرم افزارهای مهندسی، گرافیکی و… نیز بهره ببرند.
پردازندههای گرافیکی قدرتمند زیادی در بازار وجود داشته که از جمله انواع اداری آن میتوان به پردازنده گرافیکی GTX 1650 اشاره کرد. کارت گرافیک GTX 1650 از جمله ساختههای شرکت اینویدیا بوده که برای آن 4 گیگابایت حافظه رم و 896 هسته کودا در نظر گرفته شده است. رابط حافظه رم این پردازنده گرافیکی 128 بیت بوده و از خروجیهای DVI و HDMI برخوردار است. خروجی تصویر این کارت نیز 4K میباشد. منظور از خروجی تصویر آن است که این پردازنده گرافیکی از توان پردازشی بالایی برخوردار بوده که میتواند تصاویر را با کیفیت 4K به نمایش درآورد. از کارت گرافیک GTX 1650 علاوه بر اجرای نرم افزارهای اداری، میتوان برای اجرای نرم افزارهای سنگین گرافیکی و ادیت عکس و فیلم نیز استفاده کرد.
بهترین کارت گرافیکهای اداری بازار ایران
برندهای زیادی در زمینه ساخت پردازنده گرافیکی فعال هستند که از جمله بهترینهایی که میتوان در بازار ایران یافت میتوان به پردازندههای گرافیکی اداری تولید شده توسط شرکتهای ایسوس، MSI، زوتک، INNO3D و… اشاره کرد. در ادامه به معرفی برخی از کارت گرافیکهای اداری تولید شده توسط این برندها میپردازیم.

کارت گرافیک اداری INNO3D GTX 1030
از جمله پردازندههای گرافیکی اداری شرکت INNO3D میتوان به کارت گرافیک GTX 1030 اشاره کرد که در حال حاضر به عنوان ارزانترین کارت گرافیک اداری موجود در بازار نیز شناخته میشود. این پردازنده گرافیکی مجهز به هیت سینک بوده که سبب خنک شدن پردازنده در حین انجام پردازشهای مختلف میشود. در واقع در این دستگاه یک فن جداگانه تعبیه نشده است؛ بلکه این جریان هوا بوده که سبب میشود کیس و قطعات داخلی آن خنک شود.
پردازنده گرافیکی اداری GTX 1030 جزو تولیدات شرکت انویدیا بوده که به 2 گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع حافظه GDDR5 مجهز شده است. خروجیهای تصویر به کار رفته در این کارت شامل خروجیهای DVI و HDMI بوده و رزولوشن تصویر آن نیز معادل 2160×4096 میباشد. توان مصرفی این پردازنده گرافیکی نیز 300 وات برآورد شده است. کارت گرافیک GTX 1030 مجهز به 384 هسته کودا بوده و محدوده فرکانس آن بین 1.2 تا 1.4 گیگاهرتز در نوسان است. از دیگر ویژگیهای این کارت میتوان به رابط حافظه رم 64 بیتی، سرعت حافظه 6 گیگابایت بر ثانیه، درگاه ارتباطی PCI-E 3 و پشتیبانی از چند مانیتور به صورت همزمان اشاره کرد.
کارت گرافیک قدرتمند مناسب چه کاربردی است؟
کارت گرافیکها از لحاظ توان پردازشی با یکدیگر تفاوت دارند. اگر چه کارت گرافیکهایی که برای امور سنگین مانند اجرای بازیها و نرم افزارهای حجیم مهندسی و گرافیکی به کار میروند، کارت گرافیکهای قدرتمندی هستند، اما برای اجرای نرم افزارهای سبک اداری میتوان از کارت گرافیکهای معمول نیز استفاده کرد.
کارت گرافیک ارزان در حال حاضر کدام است؟
در بین کارت گرافیکهای اداری موجود در بازار کارت گرافیک GTX 1030 شرکت انویدیا ارزانترین کارت گرافیک اداری حال حاضر به شمار میآید.
کارت گرافیک اداری Zotac GTX 1030
از دیگر پردازندههای گرافیکی اداری معتبر موجود در بازار ایران میتوان به کارت گرافیک اداری GTX 1030 تولید شده توسط شرکت Zotac اشاره کرد. این پردازنده گرافیکی مجهز به یک سیستم خنککننده کوچک بوده که همراه آن یک فن نیز تعبیه شده است. اگرچه این پردازنده گرافیکی تفاوتی با مدل GTX 1030 ساخته شده توسط شرکت INNO3D ندارد، اما به واسطه ابعاد کوچکتر و سیستم خنککنندهای که دارد میتواند در کیسهای کوچک که فضای کمتری وجود دارد مورد استفاده قرار گیرد.
کارت گرافیک GTX 1030 شرکت Zotac مجهز به 2 گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع حافظه GDDR5 بوده و برای آن خروجیهای تصویر DVI-D و HDMI در نظر گرفته شده است. رزولوشن تصویر این پردازنده گرافیکی 7680×4320 پیکسل بوده و توان مصرفی آن معادل 300 وات میباشد. کارت گرافیک GTX 1030 شرکت Zotac مجهز به 384 هستهای کودا، فرکانس پایه 1.2 گیگاهرتز و فرکانس افزایشی 1.4 گیگاهرتز میباشد. درگاه ارتباطی PCI-E 3، رابط حافظه رم 64 بیتی و سرعت حافظه 6 گیگابایت بر ثانیه نیز از دیگر ویژگیهای این کارت گرافیک است.
کارت گرافیک INNO3D GTX 1650
در بین پردازندههای گرافیکی اداری موجود در بازار ایران، پردازنده گرافیکی GTX 1650 تولید شده توسط شرکت INNO3D را میتوان یکی از قدرتمندترین کارت گرافیکهای اداری به شمار آورد. این پردازنده گرافیکی مجهز به 4 گیگابایت حافظه رم از نوع GDDR6 بوده که همین سرعت بالای حافظه در کنار تعداد بالای هستههای کودا به کار رفته در پردازنده گرافیکی، سبب افزایش قدرت سخت افزار میشود. این کارت مجهز به فن قدرتمندی بوده که امکان استفاده از این کارت گرافیک را برای مدت زمان طولانی فراهم میکند.
کارت گرافیک GTX 1650 از ساختههای شرکت انویدیا بوده که به 1 خروجی تصویر HDMI و 2 خروجی DisplayPort مجهز شده است. رزولوشن تصویر این پردازنده گرافیکی 4320×7680 پیکسل برآورد شده و عملکرد صحیح آنها با استفاده از منبع تغذیهای با توان 300 وات و یک کانکتور 6 پین صورت میگیرد. پردازنده گرافیکی GTX 1650 مجهز به 896 هسته کودا بوده و محدوده فرکانس آن بین 1.4 تا 1.6 گیگاهرتز در نوسان است. رابط حافظه رم 128 بیتی و سرعت حافظه 12 گیگابایت بر ثانیه نیز از دیگر ویژگیهای این کارت گرافیک شمار میآید.
کارت گرافیک قدرتمند برای مصارف اداری کدام است؟
GTX 1650
کارت گرافیک کدام شرکتها در حال حاضر در ایران محبوبیت دارد؟
شرکتهای ایسوس، MSI، زوتک، INNO3D
نتیجهگیری
امور اداری به اجرای نرم افزارهای سبکی احتیاج داشته که برای اجرای آنها نیازی به استفاده از پردازندههای گرافیکی قدرتمند نیست. در واقع برای اجرای نرم افزارهای اداری میتوان از پردازندههای گرافیکی معمول با حداقل میزان حافظه گرافیکی استفاده کرد. با این حال برخی افراد ترجیح میدهند برای اجرای امور اداری نیز از سیستمهای مجهز به پردازنده گرافیکی قدرتمندتری استفاده کنند تا علاوه بر اجرای این نرم افزارها بتوانند از سیستم خود برای انجام امور مهندسی، گرافیکی و حتی گیمینگ نیز بهره ببرند.
اگر به فکر خرید لپ تاپ ارزان اداری یا کامپیوتر هستید، بهتر است تفاوت پردازندههای گرافیکی را در نظر داشته باشید. شما قصد خرید چه نوع سیستمی را دارید؟ به نظرتان خرید پردازنده گرافیکی قدرتمند برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بین پردازندههای گرافیکی مردد هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید