برنامه نویسی یکی از اموری است که اجرای آن به لپ تاپ قدرتمند و به طور اختصاصی به پردازنده مرکزی پرقدرتی نیاز دارد. پردازندههای مرکزی که قرار است برای اجرای نرم افزارهای برنامه نویسی مورد استفاده قرار گیرند باید از لحاظ تعداد هسته و رشته و همچنین سرعت مورد بررسی قرار گرفته و به Locked یا Unlocked بودن آنها نیز توجه شود. پردازندههای مرکزی مناسب برای برنامه نویسی در حالت حداقلی باید مجهز به 4 هسته و 8 رشته بوده و به فناوری Turbo Boost نیز مجهز شده باشند. در بین پردازندههای مرکزی اینتل، انواع Core i5 به بعد به این فناوری مجهز هستند. در ضمن در رابطه با پردازنده باید به نسل آن نیز توجه شود؛ چرا که هر چه نسل پردازنده بالاتر باشد، از قدرت و سرعت بالاتری نیز برخوردار است. در صورت نیاز به شخصیسازی پردازنده مرکزی و تغییر فرکانس آن متناسب با نیاز خود نیز باید به سراغ پردازندههای مرکزی Unlocked بروید که در بین انواع موجود، پردازندههای AMD عمدتا به صورت Unlocked تولید شدهاند.
برنامه نویسی از جمله اموری است که به سیستمهای مجهز به پردازنده مرکزی قدرتمند و پرسرعتی نیاز دارد. همانطور که میدانید پردازنده مرکزی مهمترین قطعه در سیستمهای کامپیوتری بوده که وظیفه پردازش اطلاعات را بر عهده دارد. بنابراین برای یک سیستم مناسب جهت برنامه نویسی، باید از پردازندهای استفاده شود که بتواند کدها را با سرعت بالا و در مدت زمان کوتاهی پردازش کند. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی CPUهای قابل استفاده برای لپ تاپهای برنامه نویسی بپردازیم. پس اگر قصد خرید لپ تاپ برای برنامه نویسی را دارید، بهتر است بهترین CPU برای برنامه نویسی را بشناسید و مقاله زیر را تا انتها دنبال کنید. با ما همراه باشید.
پردازنده، قطعه سخت افزاری مهم در لپ تاپ برنامه نویسی
همانطور که گفته شد پردازنده مرکزی یا CPU، سخت افزار بسیار مهمی در لپ تاپهای برنامه نویسی محسوب میشود. کاربرانی که قصد خرید لپ تاپ برای برنامه نویسی را دارند باید پردازنده مرکزی به کار رفته در لپ تاپ را از جهات مختلفی مورد بررسی قرار دهند. اولین نکتهای که باید به آن توجه شود سرعت کلاک و همچنین تعداد هسته پردازنده مرکزی است. بدیهی است که هر چه تعداد هسته پردازنده بیشتر و سرعت کلاک آن بالاتر باشد، پردازنده قادر است تا پردازشهای سنگینتری را انجام دهد. سرعت پردازش دادهها نیز افزایش مییابد. در ادامه به بررسی کامل این ویژگیها میپردازیم.
ویژگیهای CPU مناسب برای برنامه نویسی
همانطور که گفته شد در هنگام خرید لپ تاپ برای برنامه نویسی باید پردازنده مرکزی لپ تاپ از برخی جهات مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه این فاکتورهای مهم را به طور مفصل بررسی میکنیم.
توجه به تعداد هسته و تریدهای پردازنده
یکی از فاکتورهای مهمی که عملکرد پردازنده مرکزی را مشخص میکند، تعداد هسته آن است. به عبارت دیگر هر چه تعداد هسته پردازنده مرکزی بیشتر باشد، عملکرد پردازنده قدرتمندتر و پرسرعتتر خواهد بود. در واقع پردازندههای مرکزی که دارای تعداد هسته بیشتری هستند میتوانند در اجرای همزمان چند برنامه یا نرم افزار عملکرد بهتری داشته باشند. علاوه بر تعداد هسته پردازنده، نسل پردازنده نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. بدیهی است که نسلهای بالاتر پردازنده از کیفیت و قدرت بیشتری برخوردار هستند. به عنوان مثال یک پردازنده 8 هستهای نسل چهارم سرعت و قدرت کمتری نسبت به پردازنده 8 هستهای نسل دهم دارد. علاوه بر تعداد هسته، تعداد رشته موجود در پردازنده نیز باید مورد بررسی قرار گیرد که البته تعداد رشته موجود در پردازنده 2 برابر تعداد هسته آن است. به طور کلی یک پردازنده مرکزی مناسب برای برنامه نویسی از لحاظ تعداد هسته و رشته در حالت حداقلی مجهز به 4 هسته و 8 رشته میباشد.
توجه به فرکانس و سرعت پردازنده | بهترین CPU برای برنامه نویسی
فاکتور دیگری که در رابطه با پردازنده مرکزی لپ تاپ برنامه نویسی باید مد نظر قرار گیرد، فرکانس و سرعت پردازنده است. اگر به مشخصات پردازندههای مرکزی توجه کرده باشید حتما دیدهاید که برای هر پردازنده مرکزی دو فرکانس و یا یک محدوده فرکانسی بیان شده است. یکی از این فرکانسها، فرکانس پایه یا حداقل سرعت پردازنده بوده و دومین فرکانس نشاندهنده فرکانس حداکثری و بیشترین سرعتی است که پردازنده میتواند به پردازش اطلاعات بپردازد. در رابطه با سرعت پردازنده مرکزی، فناوری دیگری نیز باید مد نظر قرار گرفته شود.
این فناوری، تکنولوژی Turbo Boost بوده که باعث میشود هستههای موجود در پردازنده با سرعت و توان بیشتری کار کنند. در واقع زمانی که فناوری Turbo Boost فعال میشود، تعدادی از هستهها با مصرف برق بیشتر با فرکانس بیشتری کار کرده و تعدادی از هستهها با فرکانس پایینتر کار میکنند. در چنین شرایطی سرعت پردازشها بالا میرود. در رابطه با سرعت پردازنده مرکزی به سرعت باس آن نیز باید توجه شود؛ چرا که سرعت باس نیز در اجرای چند نرم افزار به صورت همزمان بسیار تاثیرگذار است.
توجه به Locked یا Unlocked
از دیگر فاکتورهای مهمی که عملکرد پردازنده مرکزی را مشخص میکند، Locked یا Unlocked بودن پردازنده است. پردازندههای Unlocked، پردازندههایی هستند که قابلیت تغییر فرکانس کاری را داشته و به این ترتیب امکان شخصیسازی آنها وجود دارد. در واقع در صورتی که پردازنده مرکزی از نوع Unlocked باشد، کاربر میتواند از نرم افزارهای اورکلاک یا از BIOS استفاده کرده و به این ترتیب به شخصیسازی پردازنده بر اساس نیاز خود بپردازد. این در حالی است که پردازندههای Locked از این قابلیت برخوردار نیستند. در بین پردازندههای مختلف موجود در بازار، پردازندههای اینتل عموما به صورت Locked تولید شده و پردازندههای AMD عمدتا به صورت Unlocked هستند.

معرفی بهترین پردازندهها برای برنامه نویسی
متناسب با ویژگیهای ذکر شده برای پردازنده مرکزی مناسب جهت برنامه نویسی میتوان به این نتیجه رسید که پردازندههای مرکزی زیر برای امور برنامه نویسی گزینه مناسبی به شمار میآیند.
پردازنده Intel Core i5 1135G7
پردازنده Intel Core i5 1135G7 از جمله پردازندههای باکیفیتی بوده که برای امور برنامه نویسی گزینه مناسبی محسوب میشوند. همانطور که از عنوان این پردازنده مشخص است این پردازنده جز سری پردازندههای Core i5 شرکت اینتل بوده و از جمله پردازندههای نسل 11 این سری میباشد. پردازنده Intel Core i5 1135G7 مجهز به 4 هسته اصلی و 8 هسته مجازی یا 8 رشته بوده و از محدوده فرکانس 2.4 تا 4.2 گیگاهرتز بهرهمند است. کمترین و بیشترین TDP برآورد شده برای این پردازنده مرکزی به ترتیب 12 و 28 وات میباشد. حداکثر رم قابل استفاده برای این پردازنده مرکزی نیز یک رم DDR4 64 گیگابایتی است.
پردازنده Intel Core i5 11300H | بهترین CPU برای برنامه نویسی
از دیگر پردازندههای مرکزی مناسب برای برنامه نویسی میتوان به پردازنده Intel Core i5 11300H اشاره کرد. این پردازنده جزو پردازندههای نسل 11 Core i5 بوده که به 4 هسته و 8 رشته مجهز شده است. محدوده فرکانس این پردازنده مرکزی 3.1 تا 4.4 گیگاهرتز بوده و TDP آن نیز 35 وات برآورد شده است. برای این پردازنده مرکزی میتوان از رم DDR4 64 گیگابایتی استفاده کرد.
بهترین CPU برای برنامه نویسی به چه تعداد هسته نیاز دارد؟
یک پردازنده مرکزی مناسب برای برنامه نویسی از لحاظ تعداد هسته و رشته در حالت حداقلی مجهز به 4 هسته و 8 رشته میباشد.
بهترین CPU برای برنامه نویسی بهتر است به چه پردازندهای مجهز باشد؟
پردازنده Intel Core i7 12700H از پردازندههای Core i7 مناسب برای برنامه نویسی میباشد. این پردازنده جزو پردازندههای نسل 12 Core i7 بوده که به 4 هسته اصلی و 8 رشته مجهز شده است.
پردازنده Intel Core i7 1165G7
بدیهی است که هر چه پردازنده مرکزی پیشرفتهتر باشد، سرعت و قدرت اجرای پردازشها نیز بالاتر خواهد بود. بنابراین در صورتی که از لحاظ بودجه مشکلی ندارید میتوانید به جای پردازندههای Core i5 به سراغ پردازندههای مرکزی Core i7 بروید. از جمله پردازندههای مرکزی Core i7 مناسب برای برنامه نویسی میتوان به پردازنده Intel Core i7 1165G7 اشاره کرد. این پردازنده جزو پردازندههای نسل 11 Core i7 بوده که به 4 هسته حقیقی و 8 هسته مجازی مجهز شده است. محدوده فرکانس این پردازنده مرکزی 2.8 تا 4.7 گیگاهرتز بوده و TDP حداقلی و حداکثری آن نیز به ترتیب 12 وات و 28 وات برآورد شده است. برای این پردازنده مرکزی نیز میتوان از یک رم DDR4 با ظرفیت حداکثری 64 گیگابایت استفاده کرد.
پردازنده Intel Core i7 12700H | بهترین CPU برای برنامه نویسی
پردازنده Intel Core i7 12700H از دیگر پردازندههای Core i7 مناسب برای برنامه نویسی میباشد. همانطور که از عنوان این پردازنده نیز مشخص است، این پردازنده جزو پردازندههای نسل 12 Core i7 بوده که به 4 هسته اصلی و 8 رشته مجهز شده است. در واقع تعداد هستههای کلی این پردازنده مرکزی 14 هسته و تعداد رشته آن نیز 20 رشته میباشد که 6 هسته و 12 رشته از این تعداد را هستههای پرتوان با محدوده فرکانس 2.3 تا 4.7 گیگاهرتز تشکیل داده و 8 هسته و 8 رشته آن نیز جزو هستههای بهینه هستند که با فرکانس پایه 1.7 و فرکانس افزایشی 3.5 گیگاهرتز فعالیت میکنند. کمترین میزان TDP این پردازنده مرکزی 35 وات و بیشترین میزان TDP آن 115 وات برآورد شده است. رم قابل استفاده برای این پردازنده مرکزی نیز رمهای DDR5 و DDR4 با حداکثر ظرفیت 64 گیگابایت میباشد.
پردازنده AMD Ryzen 7 4800H
علاوه بر پردازندههای مرکزی تولید شده توسط برند اینتل در میان پردازندههای شرکت AMD نیز میتوان گزینههای بسیار مناسبی را برای اجرای نرم افزارهای برنامه نویسی پیدا کرد. از جمله این پردازندههای مرکزی میتوان به پردازنده AMD Ryzen 7 4800H اشاره کرد که به 8 هسته و 16 رشته مجهز شده است. حداقل فرکانس این پردازنده مرکزی 2.9 گیگاهرتز بوده که در حالت حداکثری به 4.2 گیگاهرتز میرسد. محدوده TDP این پردازنده نیز بین 35 تا 54 وات در نوسان است. مزیت پردازندههای AMD نسبت به پردازندههای اینتل آن است که از قیمت کمتری برخوردار هستند.
انتخاب بهترین CPU برای برنامه نویسی در گرو چه مواردی است؟
سرعت کلاک و تعداد هسته پردازنده مرکزی
بهترین CPU برای برنامه نویسی بهتر است Unlocked باشد یا Locked؟
پردازنده Unlocked
مروری بر آنچه خواندیم …
برنامه نویسی یکی از اموری است که اجرای آن به لپ تاپ قدرتمند و به طور اختصاصی به پردازنده مرکزی پرقدرتی نیاز دارد. پردازندههای مرکزی که قرار است برای اجرای نرم افزارهای برنامه نویسی مورد استفاده قرار گیرند باید از لحاظ تعداد هسته و رشته و همچنین سرعت مورد بررسی قرار گرفته و به Locked یا Unlocked بودن آنها نیز توجه شود. پردازندههای مرکزی مناسب برای برنامه نویسی در حالت حداقلی باید مجهز به 4 هسته و 8 رشته بوده و به فناوری Turbo Boost نیز مجهز شده باشند. در بین پردازندههای مرکزی اینتل، انواع Core i5 به بعد به این فناوری مجهز هستند. در ضمن در رابطه با پردازنده باید به نسل آن نیز توجه شود؛ چرا که هر چه نسل پردازنده بالاتر باشد، از قدرت و سرعت بالاتری نیز برخوردار است. در صورت نیاز به شخصیسازی پردازنده مرکزی و تغییر فرکانس آن متناسب با نیاز خود نیز باید به سراغ پردازندههای مرکزی Unlocked بروید که در بین انواع موجود، پردازندههای AMD عمدتا به صورت Unlocked تولید شدهاند.
اگر خریدار لپ تاپ مهندسی و برنامه نویسی هستید، بهتر است تفاوت سی پی یوها را در نظر داشته باشید. شما قصد خرید لپ تاپ مهندسی را دارید؟ به نظرتان خرید لپ تاپ با CPU قدرتمند برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بین لپ تاپهای مناسب برنامه نویسی مردد هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید