رشته مهندسی کامپیوتر که از جمله پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی بوده از جمله رشتههاییست که سروکار زیادی با لپ تاپ و کامپیوتر دارد. لپ تاپ مناسب برای این رشته باید از یک سری ویژگیهای سخت افزاری حداقلی برخوردار باشد تا بتواند به راحتی از عهده اجرای انواع نرم افزارهای برنامهنویسی و دیگر نرم افزارهای مورد نیاز این رشته برآید. یک لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر باید در حالت حداقلی به پردازنده مرکزی Core i5 یا Ryzen 5، کارت گرافیکی با حداقل حافظه مجزای 2 گیگابایت، رم 8 گیگابایتی DDR4 و حافظه داخلی حداقل 256 گیگابایتی از نوع SSD مجهز شده باشد. بدیهی است که هر چقدر این سخت افزار پیشرفتهتر باشند، قدرت و سرعت عملکرد لپ تاپ در حین اجرای نرم افزارهای سنگین بالاتر خواهد بود.
رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشتههای پرطرفدار دانشگاهی بوده که هر ساله دانشجویان زیادی را به خود جذب میکنند. این رشته دانشگاهی بیش از کتاب و دفتر به یک سیستم کامپیوتری مناسب و به طور تخصصیتر به یک لپ تاپ مناسب نیاز دارد؛ چرا که تمامی امور آن با استفاده از لپ تاپ و کامپیوتر صورت میگیرد. از آنجایی که در رشته مهندسی کامپیوتر دانشجویان با نرم افزارهای سنگینی از جمله نرم افزارهای برنامهنویسی سروکار دارند، لپ تاپ انتخابی آنها یا به عبارتی لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر باید از یک سری ویژگیهای حداقلی برخوردار باشد، تا بتواند به درستی این نرم افزارها را اجرا کند.
در این مقاله قصد داریم تا بهترین لپ تاپهای مناسب رشته کامپیوتر را از لحاظ سخت افزار بررسی کرده و در نهایت نیز تعدادی از بهترین لپ تاپها برای رشته کامپیوتر را معرفی کنیم.
در مورد رشته مهندسی کامپیوتر بیشتر بدانیم
همانطور که گفته شد رشته مهندسی کامپیوتر یکی از پرطرفدارترین و البته قدیمیترین رشتههای دانشگاهی بوده که به گرایشهای نرم افزار و سخت افزار تجزیه میشود. دانشجویانی که در رشته در گرایش نرم افزار مشغول به تحصیل میشوند، عمدتا با اموری مانند برنامهنویسی، هوش مصنوعی، شبکه و به طور کلی امور غیرفیزیکی لپ تاپ و کامپیوتر سروکار دارند. این در حالی است که دانشجویان فعال در گرایش سخت افزار یا IT، ارتباطی کاملا فیزیکی با لپ تاپ داشته و به تجزیه و تحلیل و تعمیر قطعات داخلی لپ تاپ میپردازند. افرادی که در گرایش نرم افزار رشته کامپیوتر مشغول به تحصیل هستند نیازمند اجرای نرم افزارهای برنامهنویسی متعددی از جمله نرم افزارهای پایتون، جاوا، PHP و… بوده که همانطور که گفته شد اجرای آنها به لپ تاپی با سخت افزاری حداقلی نیاز دارد. لپ تاپ انتخابی باید بتواند بدون هیچ مشکلی به اجرای این نرم افزارها بپردازد.
سخت افزار مورد نیاز برای لپ تاپ رشته کامپیوتر
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر یک لپ تاپ میانرده رو به بالاست. در واقع لپ تاپ باید از سخت افزار قدرتمندی برخوردار باشد تا در حین اجرای نرم افزارهای مختلف اختلالی در عملکرد آن به وجود نیاید. اگر بخواهیم یک شمای کلی از سخت افزار مورد نیاز برای لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر را رسم کنیم به لپ تاپی با حداقل پردازنده Core i5 یا Ryzen 5، کارت گرافیک قدرتمند با حداقل حافظه مجزای 2 گیگابایت، رم حداقل 8 گیگابایتی و حافظه داخلی SSD با حداقل ظرفیت 256 گیگابایت میرسیم. در ادامه هر یک از این سخت افزارها را به طور کامل بررسی میکنیم.
نقش CPU در لپ تاپهای مناسب مهندسی کامپیوتر
همانطور که گفته شد حداقل پردازنده مرکزی مناسب برای لپ تاپ رشته مهندسی کامپیوتر، پردازندههای Core i5 یا Ryzen 5 هستند. بدیهی است که این پردازندهها برای دانشجویان تازهکار و افرادی که هنوز در این رشته تحصیلی نوپا هستند، مناسب است. اما برای امور حرفهایتر بهتر است از پردازندههای Core i7 که قدرت و کیفیت عملکرد بالاتری دارند استفاده شود. نکته مهمی که در هنگام خرید لپ تاپ رشته مهندسی کامپیوتر باید مد نظر قرار گیرد، تعداد هسته پردازنده مرکزی آن است. برای این رشته بهتر است از پردازندههای مرکزی 8 هستهای استفاده شود تا قدرت و سرعت عمل لپ تاپ بالا باشد. همچنین باید به فناوریهای در نظر گرفته شده برای پردازنده مرکزی نیز توجه شود. بهتر است پردازنده مرکزی به فناوری Turbo Boost و Hyper Threading مجهز شده باشد تا هر هسته آن بتواند به جای یک فعالیت دو فعالیت را انجام داده و هستهها با نهایت توان کار کنند. به این شیوه سرعت و قدرت عملکرد سیستم افزایش مییابد. البته تمامی پردازندههای Core i5 به بالا به این فناوریها مجهز شدهاند.
بررسی کارت گرافیک مناسب در لپ تاپ رشته کامپیوتر
کارت گرافیک از جمله سخت افزاری است که به دو شکل آنبرد (متصل به پردازنده مرکزی) و مجزا ارائه میشود. برای انجام امور مهندسی کامپیوتر باید از لپ تاپی استفاده شود که کارت گرافیک آن به صورت مجزا تعبیه شده باشد و همچنین این کارت گرافیک باید از حافظه مجزا نیز برخوردار باشد. اگرچه پیشتر گفته شد که حداقل حافظه مجزای مورد نیاز برای کارت گرافیک لپ تاپ رشته مهندسی کامپیوتر 2 گیگابایت است، با این حال بهتر است به سراغ لپ تاپهایی با کارت گرافیک دارای حداقل 4 گیگابایت حافظه مجزا بروید. چرا که در این صورت لپ تاپ شما از عهده اجرای انواع امور گرافیکی سنگین نیز برمیآید. لازم به ذکر است که کارت گرافیک لپ تاپ قابلیت ارتقا ندارد؛ بنابراین در صورتی که آینده نیاز به اجرای نرم افزارهای سنگینتری داشته باشید، ناچار به تعویض لپ تاپ میشنوید. پس هوشمندانه است که از همان ابتدا نسبت به انتخاب یک لپ تاپ مجهز به کارت گرافیک قدرتمند اقدام کنید.
بررسی رم مناسب در لپ تاپ رشته مهندسی کامپیوتر
رم لپ تاپ در حکم حافظه موقت آن و رابطی بین پردازنده مرکزی و حافظه داخلی لپ تاپ است که عملکرد آن سرعت لپ تاپ را تضمین میکند. همانطور که گفته شد برای رشته مهندسی کامپیوتر باید به سراغ لپ تاپی با حداقل رم 8 گیگابایت بروید. البته در صورتی که رم لپ تاپ 16 گیگابایتی باشد، از لحاظ کندی سیستم و هنگ کردن آن هیچ گونه نگرانی دیگری ندارید. نکته مهم در رابطه با رم لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر این است که این رم باید از نوع DDR4 بوده و همچنین از قابلیت ارتقا نیز برخوردار باشد. این امر سبب میشود تا اگر در آینده نیاز به اجرای نرم افزارهای سنگینتری داشتید و در نتیجه آن به سرعت عملکرد بالاتری برای لپ تاپ نیازمند بودید، بتوانید تنها با ارتقای رم، از همان دستگاه پیشین خود استفاده کرده و نیازی به تعویض آن نداشته باشید.
حافظه داخلی در لپ تاپهای مناسب رشته مهندسی کامپیوتر
حتما میدانید که حافظههای داخلی لپ تاپ شامل انواع هارد دیسک و SSD میباشد که حافظههای داخلی SSD از سرعتی بین 7 تا 10 برابر بیشتر نسبت به حافظههای هارد دیسک برخوردار هستند. لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر باید به حافظه SSD مجهز شده باشد. البته این حافظه SSD میتواند در کنار یک حافظه هارد دیسک تعبیه شده و به نوعی حافظه داخلی لپ تاپ از نوع هیبریدی باشد. در این صورت علاوه بر تامین سرعت مورد نیاز لپ تاپ، ظرفیت بالایی نیز در اختیار آن قرار میگیرد. نکتهای که در رابطه با حافظه داخلی لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر باید به آن توجه شود، قابلیت ارتقا آن است. حافظه داخلی لپ تاپ نیز مانند رم باید از قابلیت ارتقا برخوردار باشد تا کاربر در رابطه با فضای ذخیرهسازی با محدودیتی مواجه نشود.
بهترین لپ تاپ گیمینگ برای رشته مهندسی کامپیوتر
با توجه به ویژگیهای ذکر شده برای سخت افزار مورد نیاز یک لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر ، شاید به این نکته توجه کرده باشید که سخت افزار مورد نیاز آن بسیار شبیه به سخت افزار یک لپ تاپ گیمینگ است. بنابراین میتوان از یک لپ تاپ گیمینگ برای امور مهندسی کامپیوتر استفاده کرده و در کنار آن از مزایایی همچون امکان اجرای بازیهای متوسط رو به بالا و… نیز بهره برد.
لپ تاپهای گیمینگ زیادی وجود داشته که میتوانند برای امور مهندسی کامپیوتر مورد استفاده قرار گیرند. سایت دیجی تامین از جمله سایتهایی بوده که در زمینه ارائه انواع لپ تاپ و محصولات الکترونیکی فعالیت داشته که از جمله لپ تاپهای گیمینگ این سایت که میتواند برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر مناسب باشد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ اچ پی HP Pavilion Gaming 15 DK2044-A - مشکی مات
- Core i7 11370H
- 16GB
- 1TB
- 256GB
- 4GB RTX3050
- " 15.6 Full HD
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad Gaming 3 - مشکی
- Core i7 10750H
- 16GB
- 1TB
- 512GB
- 4GB GTX 1650
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس Asus X571LI I7
- Core i7 10870H
- 16GB
- 1TB
- 512GB
- 4GB GTX 1650TI
- "15.6 IPS LED-backlit LCD
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر چه مشخصاتی دارد؟
حداقل پردازنده Core i5 یا Ryzen 5، کارت گرافیک قدرتمند با حداقل حافظه مجزای 2 گیگابایت، رم حداقل 8 گیگابایتی و حافظه داخلی SSD با حداقل ظرفیت 256 گیگابایت
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر با چه کارت گرافیکی انتخاب بهتری است؟
برای انجام امور مهندسی کامپیوتر باید از لپ تاپی استفاده شود که کارت گرافیک آن به صورت مجزا تعبیه شده باشد و همچنین این کارت گرافیک باید از حافظه مجزا نیز برخوردار باشد.
معرفی بهترین لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر
برندهای مختلف تولیدکننده لپ تاپ، لپ تاپهای متنوعی را متناسب با ویژگیهای مد نظر برای لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر طراحی و به بازار عرضه کردهاند که از جمله این لپ تاپها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسر ACER Aspire A315-58G-5182 - مشکی
- Core i5 1135G7
- 8GB
- 1TB
- 256GB
- 2GB MX350
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس ASUS VivoBook 15 K513EQ - مشکی - OLED
- Core i5 1135G7
- 16GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX350
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ لنوو Lenovo ideaPad 5 - خاکستری
- Core I5 1235U
- 16GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX550
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ اچ پی HP Victus 15-FA0025NR-A - خاکستری
- Core i5 12500H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX3050
- " 15.6 Full HD
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر چه پردازندهای بهتر است داشته باشد؟
Core i7
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر از چه نوع پردازندهای بهتر ایت برخوردار باشد؟
پردازندههای مرکزی 8 هستهای
لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر و ختم کلام
رشته مهندسی کامپیوتر که از جمله پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی بوده از جمله رشتههاییست که سروکار زیادی با لپ تاپ و کامپیوتر دارد. لپ تاپ مناسب برای این رشته باید از یک سری ویژگیهای سخت افزاری حداقلی برخوردار باشد تا بتواند به راحتی از عهده اجرای انواع نرم افزارهای برنامهنویسی و دیگر نرم افزارهای مورد نیاز این رشته برآید. یک لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر باید در حالت حداقلی به پردازنده مرکزی Core i5 یا Ryzen 5، کارت گرافیکی با حداقل حافظه مجزای 2 گیگابایت، رم 8 گیگابایتی DDR4 و حافظه داخلی حداقل 256 گیگابایتی از نوع SSD مجهز شده باشد. بدیهی است که هر چقدر این سخت افزار پیشرفتهتر باشند، قدرت و سرعت عملکرد لپ تاپ در حین اجرای نرم افزارهای سنگین بالاتر خواهد بود.
امید داریم این مقاله که با کوشش تیم دیجی برای شما تنظیم شده دید جدیدی نسبت به خرید لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر به شما بدهد. اگر خریدار لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر یا کامپیوتر هستید، بهتر است بهترینها را بشناسید. شما قصد خرید چه نوع لپ تاپی را دارید؟ به نظرتان خرید لپ تاپ مناسب گیمینگ برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم با مشکل انتخاب بهترین لپ تاپ مناسب رشته کامپیوتر درگیر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید