انیمیشن سازی و موشن گرافی را میتوان هنر خلق تصاویر متحرک دانست که این امر نیازمند نرم افزار ویژه و به طبع لپ تاپهای خاص است. لپ تاپی که بتواند برای این امر مورد استفاده قرار گیرد، باید از پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمندی برخوردار باشد تا از عهده پردازش نرم افزارهای سنگین گرافیکی برآید. بر این اساس CPUهای Core i7، Core i9، Ryzen 7 و Ryzen 9 میتوانند گزینههای مناسبی باشند. GPU دستگاه نیز باید حداقل از 4 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد. رم این لپ تاپها در حالت حداقلی باید 16 گیگابایت ظرفیت داشته و حافظه داخلی آنها نیز در حالت حداقلی 1 ترابایت فضای خالی را فراهم کند. این حافظه داخلی نیز بهتر است از نوع SSD باشد تا سرعت عمل دستگاه افزایش یابد. در لپ تاپهای انیمیشن سازی باید به صفحه نمایش نیز توجه شده و از نمایشگرهای بزرگ، با دقت و کیفیت تصویر بالا استفاده شود.
همانطور که میدانید، لپ تاپها متناسب با سخت افزار به کار رفته در آنها، دارای کاربریهای مختلفی هستند. هر چه قدرت سخت افزار لپ تاپ از جمله پردازنده مرکزی و گرافیکی آن بالاتر و سرعت رم آن بیشتر باشد، لپ تاپ برای امور سنگینتری قابل استفاده است. افرادی زیادی هستند که در زمینه ساخت انیمیشن و تیزر فعالیت داشته و برای انجام این امور باید از سیستمها و لپ تاپهای بسیار قدرتمندی استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی انیمیشن سازی یا موشن گرافی پرداخته و بهترین لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی را بررسی کنیم. پس اگر در این زمینه فعالیت داشته و به دنبال لپ تاپهایی مخصوص انیمیشن سازی هستید، با ما همراه باشید تا دید بهتری هنگام خرید داشته باشید.
انیمیشن سازی و موشن گرافی چیست؟
انیمیشن سازی و موشن گرافی ارتباط نزدیکی با هم داشته و هر دو مربوط به ویدیوهایی هستند که پیام آنها به صورت متحرک منتقل میشوند. اگرچه موشن گرافی را میتوان زیرمجموعه انیمیشن سازی در نظر گرفت، اما این دو با هم تفاوتهای بسیاری دارند. انیمیشن سازی در واقع به حرفهای گفته میشود که در آن انیماتورها شخصیتهایی را خلق کرده، در زوایای مختلف از آنها عکاسی کرده و در نهایت با کنار هم قرار دادن این تصاویر، یک محتوای متحرک شبیه به فیلم ولی با شخصیتها و محیط نقاشی شده میسازند. اما موشن گرافی در واقع تصاویر متحرکی هستند که از حالت 3D خارج نمیشوند. در واقع در موشن گرافی، محتواهای اینفوگرافی و دیگر عناصر به حالت متحرک درمیآیند و بر روی آنها صداگذاری انجام میشود. برای موشن گرافی از نرم افزار فتوشاپ و ایلاستریتور و به شکل تخصصیتر از افترافکت استفاده میشود.
لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی چه ویژگیهایی دارد؟
از آنجایی که انیمیشن سازی و موشن گرافی نیازمند استفاده از نرم افزارهای سنگینی از جمله فتوشاپ، افترافکت، ایلاستریتور، پریمیر و… بوده، لپ تاپی که برای این منظور استفاده میشود باید از سخت افزار قدرتمندی برخوردار باشد تا بتواند از عهده اجرای این نرم افزارها برآید.
اولین ویژگی که در لپ تاپهای مناسب انیمیشن سازی باید مد نظر قرار گیرد، نوع پردازنده مرکزی به کار رفته در آنها بوده که باید جزو نمونههای Core i7 و Core i9 یا Ryzen 7 و Ryzen 9 باشد. در واقع پردازنده مرکزی باید از تعداد هسته بالا و همچنین حافظه کش و فرکانس بیشینه زیادی برخوردار باشد تا بتواند به راحتی این نرم افزارها را پردازش کند. به طبع پردازنده گرافیکی نیز باید از قدرتی متناسب با پردازنده مرکزی برخوردار باشد.
دومین سخت افزار مهم در این لپ تاپها، رم به کار رفته در آنها بوده که در حالت حداقلی باید از 12 تا 16 گیگابایت ظرفیت برخوردار باشد. البته بهتر است از رمهای 16 گیگابایت به بالا استفاده شود تا مشکلی برای تامین سرعت پردازش به وجود نیاید. در مرحله بعد باید به فضای داخلی لپ تاپ و نمایشگر آن توجه شود. حافظه داخلی لپ تاپ باید از گنجایش کافی برخوردار باشد و نمایشگر آن نیز باید در حالت حداقلی از کیفیت Full HD بهره ببرد.
پردازنده مرکزی یا CPU در لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی
همانطور که گفته شد پردازنده مرکزی اولین سخت افزاری بوده که در هنگام انتخاب لپ تاپ انیمیشن سازی باید مورد توجه قرار گیرد. CPU به کار رفته در این لپ تاپ باید بتواند از عهده پردازش نرم افزارهای سنگین برآید. از این رو بهترین نمونه پردازندهها از شرکت اینتل پردازندههای Core i7 و Core i9 و از شرکت AMD پردازندههای رایزن 7 و رایزن 9 است. البته نسلهای 10 و 11 پردازنده مرکزی Core i5 نیز میتوانند از عهده این پردازشها برآیند. نکته مهم در رابطه با این پردازندهها آن است که هر چه تعداد هسته حقیقی و مجازی آنها بیشتر باشد، به منزله آن است که تعداد فعالیتهایی که میتوانند انجام دهند بیشتر بوده و در نتیجه سرعت پردازش بیشتر خواهد بود.
پردازنده گرافیکی یا GPU در لپ تاپ مناسب موشنگرافیک و انیمیشنسازی
انتخاب پردازنده گرافیکی در لپ تاپها به تناسب پردازنده مرکزی صورت میگیرد. در واقع پردازنده گرافیکی دستوراتی که پردازنده مرکزی به آن میدهد را دریافت کرده و به حالت تصویر و ویدیو درمیآورد. پس بدیهی است که کیفیت و قدرت آن متناسب با کیفیت و قدرت CPU باشد. نکته مهمی که در رابطه با پردازنده گرافیکی باید مد نظر قرار گیرد، حافظه اختصاصی تعلق گرفته به آن است. یک پردازنده گرافیکی مناسب برای انیمیشن سازی باید در حالت حداقلی از 4 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد. البته برای امور حرفهایتر و سنگینتر پردازندههای گرافیکی دارای 8 گیگابایت حافظه اختصاصی و بیشتر مناسب هستند.
میزان حافظه رم (RAM) برای یک لپ تاپ انیمیشن سازی یا لپ تاپ مناسب موشن گرافیک
طبق آنچه در قسمتهای پیشین گفته شد، رم به کار رفته در لپ تاپ انیمیشن سازی، پس از پرازندههای آن مهمترین سخت افزار محسوب شده و در حالت حداقلی باید از ظرفیت 16 گیگابایتی برخوردار باشد. همانطور که میدانید، رم حافظه موقتی بوده که اطلاعات در هنگام پردازش ابتدا روی آن ذخیره شده و پس از اتمام پردازش به حافظه داخلی منتقل میشود. بنابراین هر چه ظرفیت رم بالاتر باشد، به منزله آن است که تعداد پردازشهایی که لپ تاپ میتواند در آن واحد و به طور همزمان انجام دهد بیشتر است. در نتیجه ظرفیت بالای رم، به معنای سرعت بیشتر در پردازش و جلوگیری از بروز هنگی، کندی و اختلال در عملکرد لپ تاپ است. البته توجه به این نکته نیز ضروری بوده که رمها معمولا از قابلیت ارتقا برخوردار هستند. پس اگر لپ تاپی که برای انیمیشن سازی و موشن گرافی استفاده میکنید، از ظرفیت کمی برخوردار است، در صورت نیاز میتوانید آن را با یک رم دارای ظرفیت بیشتر تعویض کنید.
اهمیت صفحه نمایش در لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی
صفحه نمایش لپ تاپهای مناسب برای موشن گرافی و انیمیشن سازی باید از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار گیرد. در وهله اول نمایشگر لپ تاپ باید از اندازه مناسبی برخوردار باشد تا کاربر دید مناسب و کافی به تصویر داشته باشد. طبق این اصل بهتر است از لپ تاپهایی با صفحه نمایش 15 اینچ به بالا استفاده شود. دومین موردی که باید مد نظر قرار گیرد، کیفیت و رزولوشن نمایشگر است. صفحه نمایش لپ تاپ مناسب امور گرافیکی باید دارای پنل IPS بوده و در حالت حداقلی از رزولوشن 1080×1920 پیکسل و کیفیت Full HD برخوردار باشد. بدیهی است که کیفیت و دقت تصویر بیشتر، به منزله دید بهتر کاربر و کیفیت بالاتر تصاویر خلق شده است. در رابطه با نمایشگر این لپ تاپها توجه به میزان روشنایی و دقت رنگ نمایشگر نیز حائز اهمیت است. لپ تاپ مناسب موشن گرافی باید دارای پوشش رنگ 100 درصدی sRGB باشد و از طرفی از Delta-E کمتر از 5 برخوردار باشد. بر این اساس نمایشگر قادر به نمایش تمامی رنگها بوده و از طرفی رنگها در آن کاملا شبیه به رنگ واقعی اجسام خواهند بود. روشنایی بالای نمایشگر نیز به دید بهتر کاربر کمک میکند.
حافظه ذخیرهسازی SSD و HDD در لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی
همانطور که میدانید حافظه داخلی لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی اهمیت زیادی دارد. در واقع حافظه داخلی این لپ تاپها در حالت حداقلی باید از 1 ترابایت فضای خالی برخوردار باشند. از طرفی بهتر است لپ تاپ یا مجهز به حافظه داخلی SSD باشد و یا از حافظه هیبردی (ترکیب حافظه هارد دیسک و SSD) در آن استفاده شده باشد. این امر به این دلیل است که حافظه SSD سرعت بالاتری نسبت به حافظه هارد دیسک داشته و از طرفی از مصرف انرژی کمتری نیز برخوردار است. لازم به ذکر است که هر چه ظرفیت حافظه SSD چه در حالت تکی و چه در حالت هیبریدی بیشتر باشد، سرعت عملکرد دستگاه نیز بیشتر خواهد بود.
لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی چه نرم افزارهایی را باید اجرا کند؟
فتوشاپ، افترافکت، ایلاستریتور، پریمیر و ...
لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی چه پردازنده مرکزی نیاز دارد؟
پردازنده مرکزی به کار رفته در آنها باید جزو نمونههای Core i7 و Core i9 یا Ryzen 7 و Ryzen 9 باشد.
بهترین لپ تاپها برای انیمیشن سازی
طبق ویژگیهای ذکر شده برای لپ تاپهای انیمیشن سازی و موشن گرافی، شاید به این امر توجه کرده باشید که ویژگیهای این لپ تاپها بسیار شبیه به لپ تاپهای گیمینگ قدرتمند است. پس میتوان از لپ تاپهای گیمینگ نیز برای این امر استفاده کرد. در ادامه به معرفی برخی از لپ تاپهای مناسب انیمیشنسازی و موشنگرافی میپردازیم.
لپ تاپ لنوو Lenovo LEGION5 - فانتوم بلو
- Core I7 11800H
- 32GB
- NO
- 1TB
- 8GB RTX 3070
- "FULL HD 15.6
این لپ تاپ مجهز به پردازنده مرکزی Core i7 با 14 هسته و 20 رشته بوده که فرکانس آن در حالت حداکثری به 4.7 گیگاهرتز میرسد. پردازنده گرافیکی به کار رفته در این دستگاه از نوع GeforceRTX3070 بوده و از 8 گیگابایت حافظه اختصاصی نیز برخوردار است. رم این لپ تاپ شامل یک رم DDR5 با ظرفیت 32 گیگابایت بوده که قابلیت ارتقا تا 64 گیگابایت را نیز دارد. حافظه داخلی این سیستم را نیز یک حافظه SSD 1 ترابایتی با قابلیت ارتقا تشکیل میدهد. از دیگر ویژگیهای این لپ تاپ میتوان به صفحه نمایش 16 اینچی آن با کیفیت 2K و دقت تصویر 2560×1440 اشاره کرد.
لپ تاپ لنووLenovo V15 - نقره ای
- Core i5 12500H
- 8GB
- NO
- 1TB
- INTEL Iris
- "FULL HD 15.6
در این لپ تاپ از پردازنده مرکزی Ryzen 9 با 8 هسته و 16 رشته و پردازنده گرافیکی RTX 3060 با 6 گیگابایت حافظه اختصاصی استفاده شده است. رم این دستگاه یک رم DDR5 16 گیگابایتی بوده که از قابلیت ارتقا برخوردار است و حافظه داخلی آن نیز شامل یک حافظه SSD 1 ترابایتی با قابلیت ارتقا میشود. صفحه نمایش این لپ تاپ را نیز یک پنل IPS 17.3 اینچی با کیفیت Full HD و رزولوشن 1080×1920 پیکسل تشکیل میدهد.
لپ تاپ لنووLenovo V15 - نقره ای
- Core i5 12500H
- 16GB
- NO
- 1TB
- INTEL Iris
- "FULL HD 15.6
این لپ تاپ مجهز به پردازنده مرکزی Core i7 با 8 هسته و 16 رشته بوده و به پردازنده گرافیکی RTX3050 آن 4 گیگابایت حافظه اختصاصی تعلق گرفته است. رم این لپ تاپ را یک رم DDR4 32 گیگابایتی تشکیل میدهد که از قابلیت ارتقا برخوردار است. حافظه داخلی آن نیز شامل 1 ترابایت حافظه SSD با قابلیت ارتقا میشود. صفحه نمایش به کار رفته در این لپ تاپ از نوع IPS بوده و دارای ابعاد 16 اینچی است. رزولوشن و کیفیت تصویر این نمایشگر نیز به ترتیب 1080×1920 پیکسل و Full HD میباشد.
بهترین لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی در حال حاضر در بازار ایران متعلق به کدام برند است؟
لنوو.
لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی حداقل چقدر حافظه داخلی نیاز دارد؟
1 ترابایت.
خرید لپ تاپ مناسب انیمیشن سازی و موشن گرافی
انیمیشن سازی و موشن گرافی را میتوان هنر خلق تصاویر متحرک دانست که این امر نیازمند نرم افزار ویژه و به طبع لپ تاپهای خاص است. لپ تاپی که بتواند برای این امر مورد استفاده قرار گیرد، باید از پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمندی برخوردار باشد تا از عهده پردازش نرم افزارهای سنگین گرافیکی برآید. بر این اساس CPUهای Core i7، Core i9، Ryzen 7 و Ryzen 9 میتوانند گزینههای مناسبی باشند. GPU دستگاه نیز باید حداقل از 4 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد. رم این لپ تاپها در حالت حداقلی باید 16 گیگابایت ظرفیت داشته و حافظه داخلی آنها نیز در حالت حداقلی 1 ترابایت فضای خالی را فراهم کند. این حافظه داخلی نیز بهتر است از نوع SSD باشد تا سرعت عمل دستگاه افزایش یابد. در لپ تاپهای انیمیشن سازی باید به صفحه نمایش نیز توجه شده و از نمایشگرهای بزرگ، با دقت و کیفیت تصویر بالا استفاده شود.
شما دانشجوی طراحی و ساخت تصاویر متحرک هستید یا به کار مولتی مدیا مشغول هستید؟ به نظرتان خرید کدام سیستم برای دانشجویان انیمیشن سازی و تدوینگر مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب یک سیستم مردد هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان است. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید