رشته مهندسی یکی از رشتههای پرطرفدار دانشگاهی بوده که تحصیل در آن نیازمند استفاده از نرم افزارهای سنگین زیادی میباشد. اجرای این نرم افزارها به سیستم قدرتمندی احتیاج دارد که بتواند گرافیک بالای آنها را به صورت کاملا روان به اجرا درآورد. برندهای مختلفی در زمینه تولید لپ تاپهای مهندسی فعال بوده و لپ تاپهای قدرتمندی را به بازار عرضه کردهاند.
رشته مهندسی یکی از رشتههای پرطرفدار دانشگاهی بوده که هر ساله دانشجویان زیادی را به خود جذب میکند. این رشته شامل شاخههای مختلفی بوده که تحصیل در هر یک از این شاخهها نیازمند استفاده از برخی نرم افزارهای خاص و سنگین مانند نرم افزارهای محاسباتی، نقشهکشی، برنامهریزی و… است و اجرای آنها به لپ تاپ مهندسی قدرتمند نیاز دارد.
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در رابطه با بهترین لپ تاپهای مهندسی برای شاخههای مختلف این رشته در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما هم به فکر خرید یک لپ تاپ مهندسی برای انجام پروژههای خود هستید، تا خط آخر این متن با ما همراه باشید.
بهترین سخت افزار لپ تاپ مهندسی کدام است؟
همانطور که گفته شد برای اجرای نرم افزارهای مهندسی باید از لپ تاپهای نسبتا قدرتمندی استفاده شود. اما آنچه اهمیت دارد این است که هر شاخه از مهندسی سخت افزار خاص خود را نیاز دارد. به عنوان مثال افرادی که در رشته مهندسی کامپیوتر فعالیت میکنن عمدتا به پردازنده مرکزی قدرتمندی احتیاج دارند در حالی که افرادی که در شاخه مهندسی معماری و نقشهکشی فعال هستند، کارت گرافیک قدرتمند نیازشان محسوب میشود. در ادامه تلاش میکنیم تا سخت افزار مورد نیاز برای لپ تاپهای قابل استفاده برای شاخههای مختلف رشته مهندسی را بررسی کنیم.
سی پی یو CPU لپ تاپ مهندسی
پردازنده مرکزی را میتوان مهمترین سخت افزار به کار رفته در لپ تاپهای مهندسی به شمار آورد؛ چرا که برای اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی مانند نرم افزار اتوکد، قدرت پردازنده بسیار حائز اهمیت میباشد. یک لپ تاپ مهندسی باید در حالت حداقلی به آخرین نسلهای پردازنده مرکزی Core i5 یا Ryzen 5 مجهز شده باشد تا بتواند از پس اجرای نرم افزارهایی مانند اتوکد، متلب و … برآید.
بهترین حافظه رم لپ تاپ مهندسی
سخت افزار حائز اهمیت دیگر لپ تاپهای مهندسی رم به کار رفته در آنها میباشد. هرچه حافظه رم بالاتر باشد، سیستم سرعت بیشتری داشته و در نتیجه نرم افزارها روانتر اجرا میگردند. رم مهم نقش مهمی در عملکرد لپ تاپ به ویژه در حین اجرای همزمان چندین نرم افزار دارد. بنابراین بهتر است در لپ تاپهای مهندسی از یک رم حداقل 8 گیگابایتی استفاده شده باشد. البته اگر از رمهای 16 گیگابایتی استفاده شود عملکرد لپ تاپ در حین اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی مطلوبتر خواهد بود.
کارت گرافیک مناسب لپ تاپ مهندسی
سخت افزاری که وظیفه پردازش دادههای تصویری و تولید و ارسال تصاویر خروجی به نمایشگر لپ تاپ را دارد، کارت گرافیک یا پردازنده گرافیکی نامیده شده که در حین اجرای نرم افزارهای سنگین مهندسی نقشی حیاتی را ایفا میکند. هر چه قدرت کارت گرافیک بالاتر و ظرفیت اختصاصی آن بیشتر باشد، سرعت و کیفیت اجرای نرم افزارهای مهندسی نیز بالاتر خواهد بود. یک لپ تاپ مهندسی بهتر است در حالت حداقلی به کارت گرافیکی با 6 گیگابایت حافظه اختصاصی مجهز شده باشد. حداکثر حافظه کارت گرافیک استفاده شده در لپ تاپهای مهندسی نیز 12 گیگابایت میباشد.
لپ تاپ مهندسی و حافظه SSD یا حافظه HDD
از دیگر سخت افزارهایی که باید در حین انتخاب یک لپ تاپ مهندسی مورد توجه قرار گیرد، حافظه داخلی لپ تاپ است. حافظه داخلی لپ تاپها شامل انواع حافظه SSD و حافظه HDD بوده که در لپ تاپهای مهندسی بهتر است از حافظههای SSD به جای حافظه هارد دیسک استفاده شود. چرا که حافظههای SSD علاوه بر مصرف انرژی کمتر، سرعت بالاتری داشته و امکان دسترسی سریعتر کاربر به دادهها را در اختیار وی قرار میدهند. همین امر نیز سبب میشود تا اجرای نرم افزارها و بارگذاری فایلها با سرعت بالاتری صورت گیرد. البته میتوان از حافظههای هیبریدی که ترکیبی از حافظه SSD و هارد دیسک است استفاده شود تا علاوه بر تامین سرعت مورد نیاز، فضای ذخیرهسازی بیشتری در اختیار کاربر قرار گیرد.

بررسی انواع لپ تاپ برای رشتههای مهندسی
رشته مهندسی یکی از رشتههای گسترده دانشگاهی بوده که به شاخههای متعددی تقسیم میشود. در این بین رشتههای مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و مهندسی معماری جزو پرطرفدارترین رشتههای مهندسی به شمار آمده که هر یک نیازمند اجرای نرم افزارهای خاص و در نتیجه لپ تاپی با سخت افزار قدرتمند میباشند. در ادامه به بررسی ویژگیهای لپ تاپهای قابل استفاده برای هر یک از رشتههای مهندسی میپردازیم.
لپ تاپ مهندسی عمران
رشته مهندسی عمران دربرگیرنده نرم افزارهای محاسباتی و شبیهسازی بسیار زیادی مانند نرم افزارهای اتوکد، رویت، اکسل، متلب و… میباشد. از این رو تحصیل در آن نیازمند لپ تاپی با سخت افزار قدرتمند است. برای لپ تاپهای مهندسی عمران کارت گرافیک جزو بخشهای مهم به شمار میرود که باید در حالت حداقلی از 2 گیگابایت حافظه مجزا برخوردار باشد. البته بهتر است کارت گرافیک استفاده شده در این لپ تاپها 6 گیگابایت حافظه مجزا داشته باشند.
پردازنده مرکزی لپ تاپهای قابل استفاده برای رشته مهندسی عمران باید در حالت حداقلی یک پردازنده Core i7 باشد تا بتواند از پس اجرای نرم افزارها برآید. حافظه رم به کار رفته در چنین لپ تاپی نیز باید در حالت حداقلی یک رم 8 گیگابایتی باشد. حافظه داخلی لپ تاپ مهندسی عمران را نیز باید حافظه SSD تشکیل داده باشد تا بتواند سرعتی بین 7 تا 10 برابر بیشتر از حافظه هارد دیسک را در اختیار کاربر قرار دهد. لازم به ذکر است که لپ تاپهای استفاده شده برای رشته مهندسی عمران بهتر است به نمایشگرهای IPS یا OLED مجهز شده باشند تا از کیفیت رنگ بالایی بهره ببرند.
لپ تاپ مهندسی تا چه حد باید قدرتمند باشد؟
برای اجرای نرم افزارهای مهندسی باید از لپ تاپهای نسبتا قدرتمندی استفاده شود. اما آنچه اهمیت دارد این است که هر شاخه از مهندسی سخت افزار خاص خود را نیاز دارد. به عنوان مثال افرادی که در رشته مهندسی کامپیوتر فعالیت میکنن عمدتا به پردازنده مرکزی قدرتمندی احتیاج دارند در حالی که افرادی که در شاخه مهندسی معماری و نقشهکشی فعال هستند، کارت گرافیک قدرتمند نیازشان محسوب میشود.
لپ تاپ مهندسی چه پردازندهای نیاز دارد؟
یک لپ تاپ مهندسی باید در حالت حداقلی به آخرین نسلهای پردازنده مرکزی Core i5 یا Ryzen 5 مجهز شده باشد تا بتواند از پس اجرای نرم افزارهایی مانند اتوکد، متلب و ... برآید.
لپ تاپ رشته معماری
از دیگر رشتههای پرطرفدار مهندسی رشته مهندسی معماری بوده که اجرای نرم افزارهای خاص آن به لپ تاپ قدرتمندی نیاز دارد. از جمله مهمترین قطعات در لپ تاپهای معماری کارت گرافیک میباشد؛ چرا که این رشته به اجرای نرم افزارهای طراحی و رندرینگ پرداخته و کارت گرافیک مهمترین سخت افزار در این امور به شمار میآید. از آنجایی که در رشته معماری نرم افزارهای طراحی و رندرینگ زیادی وجود دارد، بهتر است کارت گرافیک استفاده شده جزو کارت گرافیکهای قدرتمند مانند کارت گرافیک RTX 3050 یا RTX 3070 باشد.
رم به کار رفته در لپ تاپهای معماری نیز بسیار حائز اهمیت بوده و بهتر است در حالت حداقلی از 16 گیگابایت ظرفیت برخوردار باشد. البته در صورتی که بودجه کافی وجود داشته باشد بهتر است از ابتدا از لپ تاپی با 32 گیگابایت حافظه رم استفاده شود. لپ تاپهای معماری بهتر است به پردازندههای مرکزی Core i7 و Core i9 مجهز شده باشند تا بتواند به سهولت از پس اجرای نرم افزارهای سنگین این رشته برآیند. حافظه ذخیرهسازی لپ تاپ را نیز بهتر است یک حافظه SSD با 1 ترابایت ظرفیت تشکیل دهد؛ چرا که این حافظه داخلی سرعت بالاتری را در اختیار کاربر قرار میدهد.
لپ تاپ مهندسی کامپیوتر
از دیگر رشتههای پرطرفدار مهندسی میتوان به رشته مهندسی کامپیوتر اشاره کرد که تحصیل در آن کاملا وابسته به لپ تاپ و کامپیوتر میباشد. از جمله مهمترین سخت افزارها در لپ تاپهای مهندسی کامپیوتر پردازنده مرکزی بوده که بهتر است جزو آخرین نسلهای پردازندههای Core i5 یا Ryzen 5 باشد. رم به کار رفته در این لپ تاپها بهتر است در حالت حداقلی یک رم 8 گیگابایتی باشد که البته در صورت وجود بودجه کافی بهتر است از ابتدا به سراغ لپ تاپهای مجهز شده به رم 16 گیگابایتی رفت.
لازم به ذکر است که رم استفاده شده در لپ تاپ باید یک رم DDR4 بوده و از قابلیت ارتقا نیز برخوردار باشد. کارت گرافیک به کار رفته در لپ تاپ مهندسی کامپیوتر باید یک کارت گرافیک مجزا بوده و از حافظه اختصاصی حداقل 4 گیگابایتی نیز برخوردار باشد. حافظه داخلی چنین لپ تاپی نیز باید از نوع حافظههای SSD باشد تا بتواند سرعت مورد نیاز پردازندهها را فراهم کند. البته میتوان از حافظههای هیبریدی نیز برای در اختیار داشتن سرعت بالا در کنار فضای ذخیرهسازی زیاد نیز استفاده کرد.
لپ تاپ مهندسی بهتر است چه نوع حافظهای داشته باشد؟
حافظههای SSD
لپ تاپ مهندسی عمران چه پردازندهای نیاز دارد؟
حداقل پردازنده Core i7

بررسی بهترین لپ تاپهای مهندسی موجود در بازار
حال که با ویژگیهای لپ تاپهای مهندسی آشنا شده و لپ تاپهای قابل استفاده برای شاخههای مختلف رشتههای مهندسی را بررسی کردیم بد نیست تا به معرفی تعدادی از لپ تاپهای قابل استفاده برای اجرای نرم افزارهای مهندسی بپردازیم.
لپ تاپ ایسوس VivoBook K513EQ – CB
از جمله لپ تاپهای قابل استفاده برای اجرای نرم افزارهای مهندسی میتوان به لپ تاپ ایسوس VivoBook K513EQ – CB اشاره کرد که به پردازنده مرکزی نسل یازده Core i5 مجهز شده است. پردازنده به کار رفته در این لپ تاپ یک پردازنده 4 هستهای بوده که برای آن 8 رشته نیز در نظر گرفته شده است. محدوده فرکانس پردازنده 2.4 تا 4.2 گیگاهرتز بوده و حافظه کشی معادل 8 مگابایت دارد.
این لپ تاپ مجهز به کارت گرافیک MX350 با 2 گیگابایت حافظه مجزا بوده و یک رم DDR4 16 گیگابایتی حافظه رم آن را تشکیل میدهد. حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ نیز یک حافظه SSD با ظرفیتی معادل 512 گیگابایت میباشد. لپ تاپ ایسوس VivoBook K513EQ – CB مجهز به یک نمایشگر 15.6 اینچی با پنل IPS بوده که از کیفیت Full HD برخوردار است. این لپ تاپ از بلوتوث و شبکه بی سیم WiFi پشتیبانی کرده و به پورتهای متعددی اعم از پورت USB2، USB3، USB Type-C، پورت HDMI، پورت هدفون و کارتخوان مجهز شده است.
از دیگر ویژگیهای این لپ تاپ میتوان به باتری 3 سلولی لیتیوم یونی، وبکم HD، تاچپدی با قابلیت پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی، حسگر اثر انگشت، نور پسزمینه کیبورد و اسپیکرهای قدرتمند اشاره کرد.
لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 – BE
لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 – BE نیز میتواند برای امور مهندسی مورد استفاده قرار گیرد. این لپ تاپ مجهز به پردازنده مرکزی نسل دوازدهم Core i7 بوده که برای آن 10 هسته و 16 رشته در نظر گرفته شده است. محدوده فرکانس این پردازنده بین 2.3 تا 4.7 گیگاهرتز در نوسان بوده و حافظه کش آن معادل 24 مگابایت میباشد. لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 – BE مجهز به یک رم 16 گیگابایتی بوده و حافظه ذخیرهسازی آن را یک حافظه SSD با ظرفیت 512 گیگابایت تشکیل میدهد.
کارت گرافیک به کار در این لپ تاپ یک کارت گرافیک RTX 3050 از سری کارت گرافیکهای جیفورس شرکت انویدیا بوده که 4 گیگابایت حافظه مجزا برای آن در نظر گرفته شده است. نمایشگر لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 – BE را یک نمایشگر 15.6 اینچی با پنل IPS تشکیل داده که از نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی و کیفیت تصویر Full HD برخورد است. این لپ تاپ مجهز به بلوتوث نسخه 5، پورت شبکه و شبکه بی سیم WiFi بوده و به پورتهای USB3، USB Type-C، پورت Thunderbolt، پورت HDMI و پورت هدفون مجهز شده است. از دیگر ویژگیهای این لپ تاپ میتوان به نور پسزمینه کیبورد، تاچپدی با قابلیت پشتیبانی از فرمانهای چندلمسی، وبکم HD، اسپیکرهای باکیفیت و باتری 3 سلولی لیتیوم یونی اشاره کرد.
لپ تاپ اچ پی HP OMEN 16-B0013-B نیز یکی از لپ تاپهای طراحی شده برای کاربری مهندسی، طراحی و گیمینگ بوده که به سخت افزار قدرتمندی اعم از پردازنده مرکزی کرCore i7، رم 32 گیگابایتی، حافظه SSD 1 ترابایتی و کارت گرافیکی با 6 گیگابایت حافظه مجزا مجهز شده است. صفحه نمایش 16 اینچی Full HD و پشتیبانی لپ تاپ از پورتها و شبکههای مختلف و همچنین شارژدهی 1 تا 3 ساعته باتری 4 سلولی لپ تاپ از جمله ویژگیهای منحصربهفرد این محصول میباشد.
لپ تاپ اچ پی HP OMEN 16-B0013-B - مشکی مات
- CORE i7 11800H
- 32GB
- NO
- 1TB
- 6GB RTX3060
- "16.1 FULL HD
کلام آخر
رشته مهندسی یکی از رشتههای پرطرفدار دانشگاهی بوده که تحصیل در آن نیازمند استفاده از نرم افزارهای سنگین زیادی میباشد. اجرای این نرم افزارها به سیستم قدرتمندی احتیاج دارد که بتواند گرافیک بالای آنها را به صورت کاملا روان به اجرا درآورد. برندهای مختلفی در زمینه تولید لپ تاپهای مهندسی فعال بوده و لپ تاپهای قدرتمندی را به بازار عرضه کردهاند.
شما طرفدار کدام نوع لپ تاپ هستید؟ به نظرتان کدام مدل لپ تاپ کار دانشجویان و شاغلان مهندسی را راه میاندازد؟ تا به حال به عنوان مهندس در رشتههای مختلف تجربه کار با لپ تاپهای نامناسب را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خود را برای ما و سایر خوانندگان این متن بنویسید و اگر این مقاله را دوست داشتید، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان است. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید