شرکت اینتل یکی از مطرحترین شرکتهای تولیدکننده پردازندههای مرکزی بوده CPUهای ساخت خود را در سریهای مختلفی ارائه کرده است. از جمله پردازندههای مرکزی باکیفیت و مقرونبهصرفه این شرکت میتوان به پردازندههای Core i5 اشاره کرد. سی پی یو Core i5 اینتل به فناوریهای توربو بوست و تریدینگ مجهز شده و شامل 13 نسل مختلف میشود که هر نسل نسبت به نسلهای پیشین از قدرت و کیفیت بالاتری برخوردار است. پردازندههای Core i5 برای اجرای برنامههای نیمه سنگین مثل نرم افزارهای مهندسی و بازیهای کم حجم و دارای جزئیات اندک مناسب بوده که البته این امر در گرو استفاده از یک کارت گرافیک هماهنگ با پردازنده مرکزی میباشد. پردازندههای مرکزی Core i5 برای آن دسته از کاربرانی مناسب بوده که نیازی به اجرای برنامههای فوق سنگین و بازیهای گرافیک بالا ندارند. این پردازنده سبب میشود تا این کاربران کیفیت و قدرت را با قیمت مقرون به صرفهای در اختیار داشته باشند.
شرکت اینتل یکی از مطرحترین تولیدکنندگان پردازندههای مرکزی در دنیا بوده که وظیفه تولید بخش عمدهای است از CPU های به کار رفته در دستگاههای الکترونیکی را بر عهده دارد. این شرکت پردازندههای خود را در سریهای مختلفی ارائه کرده که سری Core i مرغوبترین آنها به شمار میآید. پردازندههای سری Core i نیز خود شامل چند زیرمجموعه شده که بر اساس تعداد هسته، تعداد رشته، حافظه کش، سرعت و قدرت تقسیمبندی شدهاند. این زیرمجموعهها شامل پردازندههای Core i3، Core i5، Core i7 و Core i9 شده که در مقاله زیر، قصد داریم به بررسی کامل سی پی یو Core i5 اینتل بپردازیم. بنابراین اگر قصد انتخاب سیستمی با این نوع پردازنده را دارید، پیشنهاد میکنیم خواندن این متن را از دست ندهید.
بررسی یک سوال متداول
یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران به ویژه گیمرها در هنگام خرید لپ تاپ با آن مواجه هستند، این است که برای اجرای برنامههای سنگین و بازیهای مختلف به چه میزان پردازنده مرکزی نیاز است. از بین پردازندههای اینتل، سی پی یو Core i5 اینتل به بعد قابلیت استفاده برای اجرای برنامههای سنگین و بازیها را دارند. البته کاربران به این نکته باید توجه داشته باشند که این پردازنده بهتر است برای اجرای نرم افزارها و بازیهای دارای جزئیات کم مورد استفاده قرار گیرد تا در روند اجرای برنامهها اختلالی به وجود نیاید.
مشخصات تخصصی Core i5
همانطور که میدانیم پردازندههای مرکزی اینتل متناسب با قابلیتها و ویژگیهایی که دارند به سریهای مختلفی تقسیم میشوند که در این بین پردازندههای Core i خود شامل زیرمجموعههایی میشود. از جمله قابلیتهایی که برای پردازندههای مرکزی Core i5 در نظر گرفته شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
فناوری و عملکرد Threading سی پی یو Core i5 اینتل
احتمالاً این نکته را میدانید که پردازندههای مرکزی از تعدادی هسته تشکیل شده است که هر هسته وظیفه انجام یک فعالیت را برعهده دارد. به فرآیندی که سبب میشود هر هسته موجود در پردازنده مرکزی به جای یک فعالیت وظیفه انجام دو فعالیت را برعهده داشته باشد، فناوری تریدینگ میگویند. این فناوری سبب میشود تا عملکرد CPU دو برابر شده و کارایی سیستم افزایش یابد.
توربو بوست (Turbo Boost) سی پی یو Core i5 اینتل
از دیگر قابلیتهایی که در پردازندههای مرکزی Core i5 مشاهده میشود میتوان به توربو بوست اشاره کرد. فناوری توربو بوست سبب میشود تا فرکانس پردازنده افزایش یافته و به حالت حداکثری برسد که در نتیجه آن پردازنده با بالاترین توان خود کار میکند. این امر سبب افزایش کارایی سیستم و افزایش سرعت عمل آن میگردد.
بررسی جامع نسلهای مختلف سی پی یو Core i5 اینتل
شرکت اینتل هر ساله پردازندههای مرکزی خود را بهبود بخشیده و قابلیتهای بیشتری به آنها اضافه میکند. سپس این پردازندههای بهبود یافته را در قالب نسل جدیدی از پردازندهها به بازار معرفی میکند. تاکنون 13 نسل مختلف برای پردازندههای مرکزی Core i5 ارائه شده است که افزایش کیفیت و کارایی در آنها سبب شده تا دستگاههای مجهز به پردازندههای نسلهای جدیدتر، قدرت و کیفیت بالاتری داشته باشند. در ادامه به بررسی نسلهای مختلف پردازندههای Core i5 میپردازیم.
نسل اول Core i5
پردازندههای موجود در نسل اول Core i5 مجهز به دو یا چهار هسته بوده و بین 3، 4 یا 8 مگابایت حافظه کش به آنها تعلق گرفته است. TDP این پردازندهها نیز معادل 18 تا 95 وات میباشد.
نسل دوم Core i5
دومین نسل از سی پی یو Core i5 اینتل که در سال 2011 به بازار معرفی شد، مجهز به دو یا چهار هسته بوده و حافظه کش تعلق گرفته به آنها 3 یا 6 مگابایت است. TDP این پردازندهها نیز معادل 17 تا 95 وات میباشد.
نسل سوم Core i5
سومین نسل از پردازندههای Core i5 پردازندههای دو یا چهار هستهای بوده که 3 یا 6 مگابایت حافظه کش دارند. TDP این پردازندهها بین 13 تا 77 وات برآورد شده است.
نسل چهارم Core i5
چهارمین نسل از پردازندههای Core i5 را سی پی یوهای دو یا چهار هستهای تشکیل داده که بین 3، 4 یا 6 مگابایت حافظه کش دارد. لیتوگرافی این پردازندهها 22 نانومتر و TDP آنها 11.5 تا 84 وات میباشد.
نسل پنجم Core i5
نسل پنجم سی پی یو Core i5 اینتل شامل دو یا چهار هسته بوده و 3 یا 4 مگابایت حافظه کش دارند. TDP این پردازندهها معادل 15 تا 65 وات و لیتوگرافی آنها 14 نانومتر میباشد.
نسل ششم Core i5
پردازندههای موجود در این نسل دو یا چهار هستهای بوده و بین 3، 4 یا 6 مگابایت حافظه کش دارند. TDP این پردازندهها در حدود 15 تا 65 وات بوده و لیتوگرافی آنها نیز معادل 14 نانومتر است.
نسل هفتم Core i5
پردازندههای نسل هفتم Core i5 4 هستهای هستند و 4 هسته مجازی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. حافظه کش این CPUها 6 مگابایت و TDP آنها در حدود 45 وات است.
نسل هشتم Core i5
پردازندههای موجود در نسل هشتم، پردازندههای چهار یا شش هستهای بوده که بین 6 تا 9 مگابایت حافظه کش دارند. TDP آنها نیز بین 45 تا 65 وات میباشد.
نسل نهم Core i5
نهمین نسل از پردازندههای Core i5 شامل CPUهای چهار هستهای بوده که از 6 مگابایت حافظه کش برخوردار هستند. TDP آنها نیز در حالت حداقلی و حداکثری به ترتیب 9 و 15 وات برآورد شده است.
نسل دهم Core i5
پردازندههای نسل دهم Core i5 شامل چهار هسته حقیقی و چهار هسته مجازی بوده و فرکانس آنها معادل 1.5 گیگابایت میباشد. حافظه کش در این پردازندهها 6 مگابایت بوده و TDP آنها نیز بین 9 تا 15 وات تخمین زده شده است.
نسل یازدهم Core i5
پردازندههای موجود در نسل یازدهم سی پی یو Core i5 اینتل شامل 6 هسته واقعی و 12 هسته مجازی بوده که ترکیب آنها قدرت عملکرد بالایی به پردازنده و لپ تاپ میبخشد. این پردازندهها بین 1.7 تا 4.9 گیگاهرتز فرکانس داشته و سرعت پردازنده نیز متناسب با مدل آن متغیر است. به طور کلی پردازندههای نسل یازده را میتوان نسبت به نسلهای پیشین پرطرفدارترین نسل در نظر گرفت که قادر است با نسلهای قبلی پردازندههای Core i7 نیز رقابت کند. در پردازندههای نسل یازده Core i5 از آخرین فناوریها استفاده شده که سبب افزایش قدرت و کیفیت عملکرد پردازنده میشود.
نسل دوازدهم Core i5
پردازندههای نسل دوازدهم شامل 10 هسته حقیقی و 16 هسته مجازی بوده و حداکثر فرکانسی که میتوانند به آن دست یابند معادل 4.9 گیگاهرتز میباشد. حداقل این پردازندهها نیز معادل 3.6 گیگاهرتز است. با توجه به ویژگیهای ذکر شده میتوان به این نتیجه رسید که نسل دوازده پردازندههای Core i5 حتی قابلیت رقابت با نسل یازده و نسلهای پیشین پردازندههای Core i9 را دارد.
نسل سیزدهم Core i5
آخرین نسل از سی پی یو Core i5 اینتل نسل سیزدهم آن بوده که به بازار معرفی شده، اما هنوز عرضه نشده است. این پردازندهها مجهز به 14 هسته حقیقی و 20 هسته مجازی بوده و از 24 مگابایت حافظه کش بهره میبرد. حداقل و حداکثر فرکانس این پردازندهها نیز به ترتیب 3.9 گیگاهرتز و 5.1 گیگاهرتز میباشد. قدرت و کیفیت این نسل از پردازندههای Core i5 به قدری بوده که میتواند به راحتی از رمهای DDR5 با فرکانس 5600 هرتز پشتیبانی کند.
باور کنید سریهای H و U در نسلها با هم متفاوت است!
از آنجایی که پردازندههای مرکزی تولید شده توسط برند اینتل بسیار متنوع بوده، علاوه بر دستهبندی آنها بر اساس سری، کدها و حروف لاتینی نیز برای معرفی هر پردازنده به کار میرود. از جمله حروف پرتکراری که برای پردازندههای Core i5 بسیار استفاده میشود میتوان به حروف U و H اشاره کرد. این دو حرف اطلاعاتی را در رابطه با مصرف انرژی پردازنده در اختیار کاربر قرار میدهد. پردازنده هایی که در نام آنها از حرف U استفاده شده است، پردازندههای کم مصرفی هستند و برای استفاده روزانه و کاربری عمومی گزینه مناسبی به شمار میآیند. لپ تاپهایی که مجهز به پردازندههای این سری هستند میتوانند بین 5 تا 17 ساعت شارژدهی داشته باشند.
پردازندههای مرکزی که در نام آنها از حرف H استفاده شده است، پردازندههای پرمصرفی بوده و برای پردازشهای گرافیک بالا مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجایی که این پردازندهها و به طبع لپ تاپهایی که از این پردازنده در آنها استفاده شده، دارای کاربری گیمینگ، مهندسی و دیگر کاربریهای سنگین هستند، بدیهی است که شارژدهی باتری لپ تاپ کمتر باشد.
مقایسه کلی نسلهای Core i5
اگر بخواهیم نسلهای مختلف سی پی یو Core i5 اینتل را صورت کلی با یکدیگر مقایسه کنیم، میتوان به این مورد اشاره کرد که پردازندههای ارائه شده تا نسل هفتم و قبل از آن از فناوری پایینتری نسبت به نسل هشتم برخوردار بوده که این اختلاف فناوری به کار رفته در این نسلها به وضوح به چشم میخورد. نسلهای هشتم و نهم از لحاظ فناوریهای به کار رفته در آنها و نوع عملکرد نزدیک به هم بوده و پس از آن پردازندههای نسل دهم تغییر چشمگیری را در عملکرد پردازندهها ایجاد کرد. اختلاف بین پردازندههای نسل دهم با نسلهای قبلی بسیار زیاد است. نسل دهم و یازدهم پردازندههای Core i5 اینتل از لحاظ نوع فناوری به کار رفته در آنها تقریبا مشابه هستند. بدیهی است که نسلهای بعدی یعنی نسل دوازدهم و سیزدهم در حکم غولهای پردازندههای مرکزی Core i5 به شمار میآیند.
مقایسه Core i5 با Core i3 و Core i7
همانطور که گفته شد سی پی یو Core i5 اینتل متناسب با فناوریهای به کار رفته در آنها و قدرت و کیفیت عملکردی، به چهار دسته Core i3، Core i5، Core i7 و Core i9 تقسیم میشوند. پردازندههای Core i5 برای نرم افزارها و بازیهای نیمه سنگین مناسب بوده که جزئیات خیلی زیادی ندارند. این پردازندهها نسبت پردازندههای Core i3 قدرت بالاتری داشته و میتوانند کارت گرافیکهای بالاتری را نیز پشتیبانی کنند. همین کیفیت و قدرت بالاتر نیز سبب میشود تا قیمت پردازندههای Core i5 نسبت به پردازندههای Core i3 بالاتر باشد. پس از پردازندههای Core i5، پردازندههای Core i7 قرار میگیرند که از لحاظ فناوری، قدرت و سرعت بالاتر از پردازندههای Core i5 هستند. با این حال پردازندههای جدید Core i5 مثلا در نسلهای 10 و 11 میتوانند با نسلهای پیشین پردازندههای Core i7 رقابت کرده و حتی قویتر از آنها عمل کنند. بدیهی است که فناوری و قدرت بالای پردازندههای Core i7 سبب افزایش قیمت این پردازندهها نسبت به دو سری پیشین بشود.
مقایسه core i5 با سایرCPU های همتراز
سی پی یو Core i5 اینتل را میتوان جزو پردازندههای میان رده رو به بالا در نظر گرفت که از قدرت عملکرد مناسبی برخوردار بوده و از طرفی قیمت مناسبی نیز دارند. همانطور که گفته شد پردازندههای Core i5 که در نام آنها از حرف H استفاده شده باشد، به واسطه قدرت بالاتری که دارند سبب کاهش شارژدهی باتری میشود. در مقابل پردازندههایی که در نام آنها از حروف U و G استفاده شده است، برای امور روزمره مناسبتر هستند. اگر بخواهیم نسلهای مختلف پردازندههای Core i5 را با پردازندههای همتراز core i3 و Core i7 مقایسه کنیم میتوان به این نتیجه رسید که نسل 11 پردازندههای Core i5 قدرتی دو برابر بیشتر از نسل 10 پردازندههای Core i3 دارد. به طبع نسل 11 پردازندههای Core i7 نیز نسبت به نسل 11 Core i5 از دو برابر قدرت بیشتر برخوردار هستند.
لپ تاپ Core i5 برای چه کاربرانی مناسب است؟
به طور کلی میتوان چنین بیان کرد که پردازندههای Core i5 به سبب قیمت مناسب، قدرت متوسط رو به بالا و مدلهای متنوعی که دارند، میتوانند برای تمامی امور از جمله کاربریهای عمومی، مولتی مدیا، امور گرافیکی، امور مهندسی، بازیهای کم حجم و… مورد استفاده قرار گیرند. این لپ تاپها برای دانشآموزان و دانشجویان گزینه مناسبی به شمار آمده و برای استفاده در ادارات نیز مورد مناسبی محسوب میشود. به طور کلی اگر کاربری نیاز به اجرای برنامههای فوق سنگین مثل بازیهای گرافیک بالا و یا نرم افزارهای سنگین انیمیشنسازی و ادیت ویدیو نداشته باشد، لپ تاپهای مجهز به پردازندههای Core i5 بهترین و مقرونبهصرفهترین مورد برای وی خواهد بود که سبب میشود کاربر قدرت و کیفیت را با قیمت مناسبی در اختیار داشته باشد.
بازیهای مناسب برای پردازنده Core i5
همانطور که گفته شد پردازندههای Core i5 قادراند بازیهای متوسط و حجم کم را به راحتی اجرا کنند. از جمله بازیهایی که با استفاده از لپ تاپهای مجهز به پردازنده Core i5 میتوان اجرا کرد، میتوان بازیهای Call of Duty: WWII، Battlefield 1، Gears of War 4، Quantum Break و Doom را نام برد. در ادامه حداقل پردازنده مورد نیاز برای اجرای این بازیها و پردازنده توصیه شده برای اجرای آنها را معرفی میکنیم.
- بازی Call of Duty: WWII نیازمند حداقل پردازنده Core i5-4670 که پردازنده توصیه شده برای اجرای آن Core i5-7600 است.
- بازی Battlefield 1 نیازمند حداقل پردازنده Core i5-6600 که پردازنده توصیه شده برای اجرای آن Core i5-6700 است.
- بازی Gears of War 4 نیازمند حداقل پردازنده Core i5-6600 که پردازنده توصیه شده برای اجرای آن Core i5- 6700 است.
- بازی Quantum Break نیازمند حداقل پردازنده Core i5-4670 که پردازنده توصیه شده برای اجرای آن Core i5-4670 است.
- بازی Doom نیازمند حداقل پردازنده Core i5-6600 که پردازنده توصیه شده برای اجرای آن Core i5-6600 است.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که علاوه بر پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی نیز در نحوه اجرای بازیها موثر است.
ترکیب مناسب سی پی یو Core i5 اینتل با کارت گرافیکی
همانطور که گفته شد از جمله ارکان مهم در اجرای بازیها پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی میباشد. برای این که پردازندههای مرکزی Core i5 را بتوان برای اجرای بازیهای ذکر شده در بالا مورد استفاده قرار داد، باید این پردازندهها با کارت گرافیک مناسبی ترکیب شوند. به عنوان مثال برای پردازنده مرکزی Core i5 8400 کارت گرافیک GeForce GTX 1070 میتواند گزینه مناسبی باشد. همچنین کارت گرافیکی قابل استفاده برای پردازندههای Core i5 8400K، یک پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1080 خواهد بود.
سی پی یو Core i5 اینتل چند نسل دارد؟
سی پی یو Core i5 اینتل به فناوریهای توربو بوست و تریدینگ مجهز شده و شامل 13 نسل مختلف میشود که هر نسل نسبت به نسلهای پیشین از قدرت و کیفیت بالاتری برخوردار است.
سی پی یو Core i5 اینتل قدرت انجام بازی را دارد؟
از بین پردازندههای اینتل، سی پی یو Core i5 اینتل به بعد قابلیت استفاده برای اجرای برنامههای سنگین و بازیها را دارند.
نمونهای از لپ تاپهایی با سی پی یو Core i5 اینتل
در ادامه به معرفی برخی از لپ تاپهای باکیفیت برندهای مختلف میپردازیم که در ساخت آنها از سی پی یو Core i5 اینتل استفاده شده است.
لپ تاپ اچ پی HP Victus 15-FA0025NR-A - خاکستری
- Core i5 12500H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX3050
- " 15.6 Full HD
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING F15 FX506HC - خاکستری
- Core I5 11260H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسر Acer Aspire A514 - نقره ای
- Core i5 1135G7
- 20GB
- NO
- 1TB
- 2GB MX350
- "FULL HD 14
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad 3 - نقره ای
- Core I5 1155G7
- 8GB
- 1TB
- NO
- 2GB MX350
- "Full HD 15.6
لپ تاپ دل Dell INSPIRON 3583-5278 - A - مشکی
- core i5 8256U
- 8GB
- 1TB
- NO
- intel
- " 15.6 HD
لپ تاپ ام اس آی Msi GF6311SC - مشکی
- Core i5 11400H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB GTX 1650
- "15.6 FULL HD
در سی پی یو Core i5 اینتل فناوری توربو بوست چه کمکی میکند؟
افزایش سرعت عملکرد
کدام نسل سی پی یو Core i5 اینتل قویتر است؟
نسل سیزدهم
سخن آخر | سی پی یو Core i5 اینتل
شرکت اینتل یکی از مطرحترین شرکتهای تولیدکننده پردازندههای مرکزی بوده CPUهای ساخت خود را در سریهای مختلفی ارائه کرده است. از جمله پردازندههای مرکزی باکیفیت و مقرونبهصرفه این شرکت میتوان به پردازندههای Core i5 اشاره کرد. سی پی یو Core i5 اینتل به فناوریهای توربو بوست و تریدینگ مجهز شده و شامل 13 نسل مختلف میشود که هر نسل نسبت به نسلهای پیشین از قدرت و کیفیت بالاتری برخوردار است. پردازندههای Core i5 برای اجرای برنامههای نیمه سنگین مثل نرم افزارهای مهندسی و بازیهای کم حجم و دارای جزئیات اندک مناسب بوده که البته این امر در گرو استفاده از یک کارت گرافیک هماهنگ با پردازنده مرکزی میباشد. پردازندههای مرکزی Core i5 برای آن دسته از کاربرانی مناسب بوده که نیازی به اجرای برنامههای فوق سنگین و بازیهای گرافیک بالا ندارند. این پردازنده سبب میشود تا این کاربران کیفیت و قدرت را با قیمت مقرون به صرفهای در اختیار داشته باشند.
اگر خریدار لپ تاپ یا کامپیوتر هستید، بهتر است تفاوت پردازندهها را در نظر داشته باشید. شما قصد خرید چه نوع سیستمی را دارید؟ به نظرتان خرید سی پی یو Core i5 اینتل برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بین لاینهای تولید برند ایسوس مردد هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید