پردازندههای Core i3 جزو پردازندههای با کیفیت اما میانرده شرکت اینتل بوده که عموما برای پردازشهای متوسط و انجام امور روزمره میتواند مورد استفاده قرار گیرد. انواع سی پی یو Core i3 اینتل به فناوری تریدینگ مجهز شده و شامل مدلهای مختلفی میشوند. این پردازندهها مانند دیگر پردازندههای سری Core i شامل 13 نسل بوده که هر نسل نسبت به نسلهای پیشین از قدرت و سرعت بالاتری برخوردار میباشد.
پردازنده مرکزی را میتوان مغز متفکر و هسته مرکزی لپ تاپها و دیگر دستگاههای الکترونیکی به شمار آورد. معتبرترین برند تولیدکننده پردازنده مرکزی در دنیا برند اینتل بوده که تاکنون مدلهای مختلفی از پردازندهها را در سریهای مختلف به بازار عرضه کرده است. از جمله سریهای قدرتمند و پرطرفدار پردازندههای اینتل میتوان به سری Core i اشاره کرد. شرکت اینتل اولین مدل از پردازندههای Core i را تحت عنوان پردازنده Core i3 در سال 2008 به بازار عرضه کرد. انواع سی پی یو Core i3 اینتل با استفاده از معماری Nehalem ساخته شده که عملکرد فوقالعاده این معماری در این پردازنده سبب شد تا در سریهای بعدی پردازندههای اینتل نیز از همین معماری استفاده شود.
در این مقاله قصد داریم تا به صورت جامع در رابطه با انواع سی پی یو Core i3 اینتل صحبت کنیم. آنچه پیش از پرداختن به ویژگیهای فنی و مدلهای مختلف پردازندههای Core i3 لازم است بدانید این است که عدد 3 موجود در نام این پردازنده هیچ ربطی به تعداد هسته آن ندارد. برای شناخت انواع سی پی یو Core i3 اینتل آمادهاید؟
بررسی جامع انواع سی پی یو Core i3 اینتل
پردازندههای سری Core i3 شرکت اینتل در حکم انقلابی در پردازندههای مرکزی به شمار میآیند؛ چراکه شرکت اینتل در ساخت این پردازندهها از فناوریهایی مانند فناوری Threading و Turbo Boost استفاده کرده است. در ادامه به بررسی این فناوریها میپردازیم.
فناوری و عملکرد Threading
از جمله مهمترین تغییراتی که شرکت اینتل در ساخت پردازندههای Core i3 مورد استفاده قرار داده است میتوان به استفاده از فناوری تریدینگ اشاره کرد. پیش از پردازندههای سری Core i پردازندههای مرکزی موجود در بازار مجهز به هستههایی بودن که هر هسته تنها قادر به انجام یک فعالیت بود. اما در پردازندههای سری Core i از فناوری تریدینگ استفاده شد که این امر سبب شد تا هر هسته به جای یک فعالیت مسئول انجام دو فعالیت باشد. از این رو سرعت عملکرد پردازنده و توان پردازشی آن افزایش مییابد.
توربو بوست (Turbo Boost)
از دیگر فناوریهایی که در پردازندههای سری Core i البته پردازندههای سری Core i5 به بعد مورد استفاده قرار گرفت، میتوان به فناوری توربو بوست اشاره کرد. فناوری توربو بوست سبب میشود تا سیستم در هنگام انجام پردازشهای سنگین از حداکثر توان خود استفاده کرده و در هنگام انجام امور سبک با انرژی کمتر و فرکانس پایینتری کار کند. لازم به ذکر است که پردازندههای سری Core i3 فاقد فناوری توربو بوست میباشند.

یک داستان کوتاه از انواع نسلها در Core i3
شرکت اینتل هر ساله تولیدات خود را به روزرسانی کرده و آنها را تحت عنوان یک نسل جدید به بازار عرضه میکند. در حال حاضر 13 نسل از پردازندههای Core i3 اینتل به بازار معرفی شده است که هر سری نسبت به سری پیشین از قدرت و سرعت بالاتری برخوردار میباشد. تمامی نسلهای پردازنده Core i3 به جز نسل نهم آن برای لپ تاپ طراحی شدهاند. در واقع نسل نهم پردازندههای Core i3 مخصوص کامپیوترهای خانگی بوده و پردازندههای Core i3 مخصوص لپ تاپ فاقد نسل نهم میباشند.
در ادامه تعداد هسته، حافظه کش، TDP (مقدار گرمای تولید شده توسط پردازنده) و لیتوگرافی نسلهای مختلف پردازندههای Core i3 را مورد بررسی قرار میدهیم.
- نسل اول پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته و حافظه کش 3 و 4 مگابایت بوده و TDP آن بین 18 تا 73 وات است.
- نسل دوم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته و حافظه کش 3 مگابایت بوده و TDP آن بین 17 تا 65 وات میباشد.
- نسل سوم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته و حافظه کش 3 مگابایت بوده و TDP آن بین 13 تا 55 وات است.
- نسل چهارم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته و حافظه کش 3 یا 4 مگابایت بوده و TDP آن بین 11.5 تا 54 و لیتوگرافی آن معادل 22 نانومتر است.
- نسل پنجم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته و حافظه کش 3 مگابایت بوده و TDP آن بین 15 تا 26 وات و لیتوگرافی آن معادل 14 نانومتر است.
- نسل ششم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی و حافظه کش 3 یا 4 مگابایت بوده و TDP آن بین 15 تا 54 وات و لیتوگرافی آن معادل 14 نانومتر است.
- نسل هفتم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی و حافظه کش 3 مگابایت بوده و TDP آن 35 وات میباشد.
- نسل هشتم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی و حافظه کش 6 مگابایت بوده و TDP آن معادل 45 وات است.
- نسل نهم پردازنده Core i3 دارای فرکانس 2.1 گیگاهرتز و حافظه کش 4 مگابایت بوده و TDP آن بین 10 تا 25 وات است.
- نسل دهم پردازنده Core i3 مجهز به 2 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی و 4 مگابایت حافظه کش بوده و فرکانس آن بین 1.1 تا 1.2 گیگاهرتز و TDP آن بین 13 تا 25 وات است.
- نسل یازدهم پردازنده Core i3 مجهز به 2 یا 4 هسته حقیقی بوده و محدوده فرکانس آن بین 2.2 تا 4.4 گیگاهرتز و حافظه کش آن بین 6 تا 8 مگابایت است.
- نسل دوازدهم پردازنده Core i3 بین 4 تا 10 هسته حقیقی داشته و محدوده فرکانس آن بین 1.2 تا 4.4 گیگاهرتز میباشد.
چند نمونه از CPU نسل دهم Core i3
از جمله پرطرفدارترین پردازندههای مرکزی نسل دهم Core i3 میتوان به پردازندههای 1005G1 و 10110U اشاره کرد. پردازنده Core i3 1005G1 مجهز به 2 هسته حقیقی و 4 مگابایت حافظه کش بوده و فرکانس آن معادل 3.4 گیگاهرتز میباشد. لیتوگرافی این پردازنده 10 نانومتر بوده و از کارت گرافیک UHD پشتیبانی میکند. پردازنده مرکزی Core i3 10110U نیز مجهز به 2 هسته حقیقی بوده و فرکانس آن معادل 4.1 گیگاهرتز میباشد. این پردازنده دارای 4 مگابایت حافظه کش و لیتوگرافی 14 نانومتری بوده و از کارت گرافیک UHD پشتیبانی میکند.
نسل یازدهم Core i3
پردازندههای نسل 11 Core i3 پیشرفت چشمگیری نسبت به پردازندههای نسلهای قبل این پردازنده داشتهاند. افزایش قدرت و سرعت پردازندههای نسل 11 Core i3 به اندازهای بوده که قابلیت رقابت با نسلهای پیشین پردازندههای Core i5 و Core i7 را داشته است. از جمله پردازندههای نسل 11 Core i3 میتوان پردازنده 1115G4 اشاره کرد. این پردازنده یک پردازنده 2 هستهای با 6 مگابایت حافظه کش بوده که فرکانس آن معادل 4.1 گیگاهرتز میباشد.
این پردازنده از کارت گرافیکی UHD پشتیبانی میکند. لازم به ذکر است که پردازنده Core i3 1115G4 از پردازندههای نسل هفتم Core i5 و همچنین پردازندههای نسل چهارم و پنجم Core i7 قدرت بالاتری دارد. از این پردازنده در انواع لپ تاپهای میان رده ایسوس و لنوو استفاده شده است.
نسل دوازدهم Core i3
زمانی که از پردازندههای نسل 12 اینتل در لپ تاپها استفاده میشود، آن لپ تاپ تحت عنوان لپ تاپ نسل 12 شناخته میشود. از جمله محبوبترین لپ تاپهای نسل 12 که در واقع به یکی از پردازندههای نسل 12 Core i3 مجهز شده است میتوان به لپ تاپ ایسوس ویووبوک R1502 اشاره کرد. این لپ تاپ به یک پردازنده Core i3 مدل 1215U مجهز شده است.
مشخصات پردازنده اینتل Core i3 1215U
پردازنده مرکزی Core i3 1215U که در لپ تاپ ایسوس ویووبوک R1502 به کار رفته است یک پردازنده 6 هستهای با فرکانس 4.4 گیگاهرتز بوده و از حافظه کش 10 مگابایتی برخوردار است. کارت گرافیکی این پردازنده قادر به پشتیبانی از آن است نیز یک کارت گرافیک اینتل UHD میباشد.
نسل سیزدهم Core i3
آخرین نسل از پردازندههای Core i3 که در حکم رقیب سرسختی برای پردازندههای سری M اپل به شمار میآید پردازندههای نسل سیزدهم بوده که رقیب اصلی پردازندههای M2 اپل به شمار میآیند. پردازندههای نسل 13 Core i3 در حالت حداقلی دارای فرکانس 1.2 گیگاهرتز بوده که این فرکانس در هنگام استفاده پردازنده از حداکثر توان خود تا 4.6 گیگاهرتز افزایش مییابد. پردازندههای نسل 13 Core i3 بین 4 تا 8 هسته داشته و از حافظه کشی در حدود 10 مگابایت برخوردار هستند.
از جمله پردازندههای نسل 13 Core i3 میتوان به پردازنده 1315U اشاره کرد. این پردازنده مجهز به 6 هسته بوده و فرکانس آن معادل 4.5 گیگاهرتز میباشد. حافظه کش این پردازنده 10 مگابایت بوده و از کارت گرافیک UHD اینتل پشتیبانی میکند.
مقایسه کلی نسلهای Core i3
اگر بخواهیم یک مقایسه کلی بین نسلهای مختلف پردازندههای Core i3 داشته باشیم باید بگوییم که در حال حاضر دیگر از نسلهای اول تا پنجم Core i3 در لپ تاپها استفاده نشده و پایینترین نسلهای پردازندههای Core i3 موجود در لپ تاپها نسلهای ششم و هفتم این پردازندهها میباشد. پردازندههای نسل ششم و هفتم از پایینترین تکنولوژی در بین نسلهای دیگر این پردازنده برخوردار میباشند.
پردازندههای نسل هشتم Core i3 مجهز به تکنولوژی متوسطی بوده و در لپ تاپهای میانرده مورد استفاده قرار میگیرند. پردازندههای Core i3 فاقد نسل نهم برای لپ تاپها بوده و پس از آن نسل هشتم، نسل دهم این پردازندهها که قدرت بالاتری دارند قرار میگیرند. پردازندههای نسل یازدهم Core i3 پیشرفت چشمگیری نسبت به نسلهای قبلی این پردازنده داشته و نسلهای 12 و 13 آن نیز قدرتمندترین نسلهای آن به شمار میآیند.
مقایسه Core i3 با Core i5 و Core i7
اگر بخوایم پردازندههای Core i3 اینتل را با سریهای بعدی این شرکت یعنی پردازندههای Core i5 و Core i7 مقایسه کنیم باید فاکتورهای مختلفی مد نظر قرار گیرد. در وهله اول باید به این نکته اشاره کرد که پردازندههای Core i3 نسبت به پردازندههای Core i5 و Core i7 رده پایینتر بوده و از همین رو قیمت پایینتری نیز دارند.
عمدتا از پردازندههای Core i3 برای امور گرافیکی مانند ادیت تصویر و ویدیو و همچنین بازیهای سنگین استفاده نمیشود. با این حال از آنجایی که پردازندههای Core i5 و Core i7 قیمت بالایی دارند، پردازندههای Core i3 به عنوان پردازندههای اقتصادی محسوب شده که برای انجام امور روزمره و گاهی اجرای بازیهای گرافیک پایین مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر تفاوتهای پردازندههای Core i3 با پردازندهی Core i5 و Core i7 میتوان به تعداد هسته کمتر آنها و همچنین سرعت کلاک متفاوت آنها اشاره کرد.

لپ تاپهای دارای پردازنده Core i3 برای چه کاربرانی مناسب است؟
لپ تاپهایی که به پردازندههای Core i3 مجهز شدهاند عمدتا برای امور سبک مورد استفاده قرار میگیرند. لپ تاپهای مجهز به پردازنده Core i3 گزینه مناسبی برای دانشجویان تمامی رشتهها به غیر از رشتههای گرافیکی و مهندسی میباشد؛ چراکه نرم افزارهای مورد نیاز این رشتهها عموما نرم افزارهایی بسیار سنگین و حجیم بوده که ممکن است این پردازنده از عهده اجرای آنها برنیاید.
از طرفی از آنجایی که لپ تاپهای مجهز به پردازنده Core i3 قیمت پایینتری دارند، برای افرادی که بودجه محدود جهت خرید لپ تاپ دارند نیز گزینه مناسبی به شمار میآید. به طور کلی لپ تاپهای مجهز به پردازنده Core i3 را میتوان برای کاربری اداری، دانشجویی، دانشآموزی و امور عمومی مورد استفاده قرار داد.
بازیهای مناسب برای پردازنده Core i3
پردازنده Core i3 عمدتا برای بازی مورد استفاده قرار نمیگیرد، با این حال نسلهای بالای آن قدرت اجرای برخی از بازیهای گرافیک پایین و کم حجم را دارند. از جمله بازیهایی که قابلیت اجرا با پردازندههای Core i3 را دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بازی Middle-earth: Shadow of War
این بازی با پردازنده مرکزی Core i3 4130 قابل اجرا میباشد. البته توصیه میشود برای اجرای آن از پردازنده Core i5 4670 استفاده شود.
بازی Wolfenstein II: The New Colossus
این بازی قابلیت اجرا با پردازنده Core i3 4130 را دارد. البته بهتر است برای اجرای این بازی از پردازنده Core i3 6100 استفاده شود.
بازی Titanfall 2
برای اجرای این بازی میتوان از پردازنده Core i3 6300 استفاده کرد. بهترین گزینه برای اجرای این بازی همین پردازنده میباشد.
ترکیب مناسب سی پی یو Core i3 با کارت گرافیک
عملکرد یک لپ تاپ را ترکیب پردازنده مرکزی و کارت گرافیک آن مشخص میکند. از جمله کارت گرافیکهایی که همراه با پردازندههای مرکزی Core i3 میتوانند ترکیب مناسبی برای بازی ایجاد کنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- برای پردازنده مرکزی Core i3 7100 اینتل میتوان از کارت گرافیک Geforce GTX 1050Ti استفاده کرد.
- برای پردازنده مرکزی Core i3 8100 اینتل میتوان از کارت گرافیک Geforce GTX 1060 استفاده کرد.
انواع سی پی یو Core i3 اینتل اولین بار چه زمانی وارد بازار شد؟
شرکت اینتل اولین مدل از پردازندههای Core i را تحت عنوان پردازنده Core i3 در سال 2008 به بازار عرضه کرد. این پردازندهها با استفاده از معماری Nehalem ساخته شده که عملکرد فوقالعاده این معماری در این پردازنده سبب شد تا در سریهای بعدی پردازندههای اینتل نیز از همین معماری استفاده شود.
انواع سی پی یو Core i3 اینتل از چه فناوری پشتیبانی میکنند؟
پردازندههای سری Core i3 شرکت اینتل در حکم انقلابی در پردازندههای مرکزی به شمار میآیند؛ چراکه شرکت اینتل در ساخت این پردازندهها از فناوریهایی مانند فناوری Threading و Turbo Boost استفاده کرده است.
معرفی لپتاپ Core i3
از جمله لپ تاپهای باکیفیت مجهز شده به پردازنده مرکزی Core i3 میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس Core i3
لپ تاپ ایسوس AsusVivoBook R1502ZA - نقره ای
- Core i3 1215U
- 16GB
- NO
- 256GB
- INTEL
- "FULL HD 15.6
لپتاپ لنوو Core i3
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad 3
- Corei3 1215U
- 4GB
- NO
- 256GB
- INTEL UHD
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ اچ پی Core i3
لپ تاپ اچ پی HP DW2196-A - NB - مشکی
- Core i3 1005G1
- 8GB
- 1TB
- NO
- 2GB MX130
- "HD 15.6
لپتاپ ایسر Core i3
لپ تاپ ایسر Acer Aspire A315-58G-35GH از جمله لپ تاپهایی بوده که به پردازنده مرکزی Core i3 مجهز شده است.
در کدام نسل سی پی یو Core i3 اینتل از فناوری Turbo Boost استفاده شده؟
سری Core i5 به بعد
کدام نسل سی پی یو Core i3 اینتل رقیب سرسختی برای پردازندههای سری M اپل به شمار میآید؟
نسل 13
سخن آخر …
پردازندههای Core i3 جزو پردازندههای با کیفیت اما میانرده شرکت اینتل بوده که عموما برای پردازشهای متوسط و انجام امور روزمره میتواند مورد استفاده قرار گیرد. انواع سی پی یو Core i3 اینتل به فناوری تریدینگ مجهز شده و شامل مدلهای مختلفی میشوند. این پردازندهها مانند دیگر پردازندههای سری Core i شامل 13 نسل بوده که هر نسل نسبت به نسلهای پیشین از قدرت و سرعت بالاتری برخوردار میباشد.
اگر در صدد خرید لپ تاپ هستید، بهتر است بهترین CPU و انواع آن را بشناسید؛ مخصوصا محصولات شرکتهای تولیدکننده! شما قصد خرید چه سری از پردازندههای اینتل را دارید؟ به نظرتان خرید انواع سی پی یو Core i3 اینتل برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بهترین پردازنده اینتل برای سیستم خود دچار تردید هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید