لپ تاپهای گیمینگ و لپ تاپهای رندرینگ جزو لپ تاپهای قدرتمند موجود در بازار بوده که از سختافزار قدرتمندی در آنها استفاده شده است. لپ تاپهای رندرینگ علیرغم قدرت زیادی که دارند برای انجام بسیاری از امور از جمله گیمینگ مناسب نبوده و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند. این در حالی است که لپ تاپهای گیمینگ را میتوان برای اجرای انواع بازیها مورد استفاده قرار داده و از آنها برای کاربریهای دیگر مانند کاربری عمومی، اجرای نرمافزارهای مهندسی و… نیز استفاده کرد.
تولیدکنندگان لپ تاپ هر سال مدلهای مختلفی از لپ تاپها را با سخت افزار قدرتمند به بازار عرضه میکنند که این لپ تاپها عمدتا برای امور مهندسی، شبیهسازی، طراحی، گیمینگ، رندرینگ و… مورد استفاده قرار میگیرند. لپ تاپهایی که برای گیمینگ و رندرینگ استفاده میشود مجهز به سخت افزار بسیار قدرتمندی بوده که همین امر سبب میشود تا این دو مدل لپ تاپ شباهتهای زیادی با یکدیگر داشته باشند. البته لپ تاپهای مخصوص رندرینگ و گیمینگ در برخی موارد با یکدیگر تفاوتهایی نیز دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ پرداخته و این دو مدل لپ تاپ را از لحاظ سخت افزاری و ساختاری با یکدیگر مقایسه کنیم. برای مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ در یک مقاله جنجالی با ما همراه باشید.
تفاوت بین لپ تاپ گیمینگ و لپ تاپ رندرینگ
اگر بخواهیم تفاوت بین لپ تاپ گیمینگ و لپ تاپ رندرینگ را بررسی کنیم در نگاه اول همه چیز به یکدیگر شبیه است. در واقع هر دو این لپ تاپها دارای ضخامتی بیشتر از لپ تاپهای معمولی بوده و از وزن بالاتری نیز برخوردار هستند. هر دوی این لپ تاپها به سیستمهای خنککننده قدرتمندی نیز مجهز شدهاند تا بتوانند به کنترل دمای داخلی لپ تاپها در حین انجام پردازشهای سنگین بپردازند. بر این اساس میتوان گفت که تفاوت این دو لپ تاپ بیشتر در ویژگیهای سخت افزاری آنهاست.
اصلیترین تفاوتی که بین لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ یافت میشود، تفاوت در پردازنده مرکزی و کارت گرافیک آنها است. در لپ تاپهای گیمینگ عمدتا از کارت گرافیکهای GeForce انویدیا یا رادئون AMD استفاده میشود. این در حالیست که لپ تاپهای رندرینگ به کارت گرافیکهای کوادرو انویدیا یا رادئون پرو مجهز شدهاند. علاوه بر آن در برخی از لپ تاپهای رندرینگ از پردازندههای زئون یا رایزن پرو شرکت اینتل و AMD استفاده شده که این پردازندهها در لپ تاپهای گیمینگ کارایی ندارند. از این رو میتوان آن را به عنوان یکی از مهمترین تفاوتهای این دو لپ تاپ در نظر گرفت.
فهرست تفاوتهای لپ تاپ گیمینگ و لپ تاپ رندرینگ
عمده تفاوت لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ در موارد زیر میباشد.
- طراحی ظاهری و زیبایی محصول
- پشتیبانی نرم افزاری
- حافظه رم
- کارت گرافیک
- پردازنده مرکزی

تفاوت در کارت گرافیک | مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ
همانطور که گفته شد مهمترین تفاوتی که بین لپ تاپهای رندرینگ و گیمینگ وجود دارد تفاوت در کارت گرافیک آنهاست. کارت گرافیکها توسط شرکتهای مختلفی از جمله انویدیا و AMD طراحی شدهاند و شامل توانهای مختلفی میباشند. کارت گرافیکهای سری RTX و GTX انویدیا و همچنین کارت گرافیکهای رادئون AMD از توان پردازشی بالایی برخوردار بوده و از همین رو برای گیمینگ گزینه مناسبی به شمار میآیند. همانطور که گفته شد کارت گرافیکهای انویدیا کوادرو و رادئون پرو نیز برای امور سنگینتر مثل امور رندرینگ کاربردی هستند.
دستهبندی کارت گرافیکهای AMD، NVIDIA و Intel
اگر بخواهیم کارت گرافیکهای سه شرکت معتبر انویدیا، اینتل و AMD را از لحاظ قدرت و نوع کاربری دستهبندی کنیم با موارد زیر مواجه میشویم.
- CPU یا پردازندههای مناسب برای کاربری عمومی و روزمره شامل پردازندههای UHD و Iris Xe اینتل میشوند.
- پردازندههای ساخته شده برای امور روزمره که از قدرت بالاتری برخوردار هستند جز سری پردازندههای MX انویدیا هستند.
- CPU یا پردازندههای مناسب برای گیمینگ شامل سریهای RTX و GTX انویدیا و پردازندههای رادئون شرکت AMD هستند.
- برای امور سنگین عمدتا از کارت گرافیکهای کوادرو انویدیا و رادئون پرو AMD استفاده میشود.
تفاوت در CPU | مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ
علاوه بر کارت گرافیک، پردازنده مرکزی نیز نقشی اساسی در اجرای نرم افزارهای سنگین رندرینگ و همچنین اجرای بازیهای آنلاین و آفلاین مختلف دارد. در لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ از پردازندههای قدرتمندی مانند پردازندههای سری Core i اینتل و پردازندههای سری رایزن AMD استفاده شده است. تنها تفاوتی که لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ از لحاظ پردازنده مرکزی دارند این است که در برخی از لپ تاپهای رندرینگ از پردازندههای بسیار قدرتمندی مانند سری زئون اینتل استفاده شده که هیچ جایی در لپ تاپهای گیمینگ ندارد. این پردازندههای قدرتمند عموما در سرورهای اصلی استفاده شده و به واسطه تعداد هسته بیشتر و تجهیز آنها به فناوری ECC از قدرت بالاتری برخوردار هستند.
لازم به ذکر است که به واسطه این که پردازندههای زئون گرمای زیادی آزاد میکنند و سیستم خنککننده لپ تاپ قادر به خنک کردن آن نبوده، امکان استفاده از تمام قدرت پردازنده در لپ تاپهای رندرینگ وجود ندارد. استفاده از فناوری ECC نیز سبب میشود تا در صورت بروز خطا در پردازش اطلاعات، خطاها رفع شده و در روند کار مشکلی ایجاد نشود.
انواع پردازنده لپ تاپ
پردازندههای مرکزی موجود در بازار علیرغم مدلهای مختلف و کاربریهای گوناگونی که دارند از پایه به دو دسته مجزا تقسیم میشوند که این دو دسته شامل پردازندههای سطح کاربر و پردازندههای سطح سرور میباشد.
پردازندههای موجود در سطح کاربر شامل پردازندههای سری Core i اینتل و پردازندههای سری رایزن AMD میباشد. پردازندههایی که برای سطح سرور قابل استفاده هستند نیز شامل پردازندههای زئون اینتل و رایزن پرو AMD میشود. علت این که پردازندههای سطح سرور برای بازی قابل استفاده نیستند آن است که ساختار آنها برای امور سخت طراحی شده است. از همین رو عمدتا در لپ تاپهای مخصوص رندرینگ مورد استفاده قرار میگیرند.
پردازندههای موجود در سری رایزن پرو AMD همچنین مجهز به فناوری امنیتی جدیدی نیز شدهاند که از لپ تاپ به صورت سخت افزاری محافظت میکند. در مقابل پردازندههایی که برای لپ تاپهای گیمینگ استفاده میشود قادر به انجام سنگینترین رندرینگ و تحلیلهای آماری هستند. نسلهای 11 و 12 این پردازندهها دارای امنیت بالایی بوده که همین امر این پردازندهها را به پردازندههای سری زئون نزدیک میکند.
تفاوت در حافظه رم
تفاوت دیگری که در لپ تاپهای رندرینگ و گیمینگ مشاهده میشود تفاوت در حافظه رم آنهاست. حافظه رم یک حافظه موقت بوده و حد فاصل بین پردازنده مرکزی و فضای ذخیرهسازی محسوب میشود. این حافظه دسترسی سریع پردازنده به اطلاعات را امکانپذیر میکند. رمهای تولید شده شامل ظرفیتهای مختلفی بودند که در لپ تاپهای رندرینگ و گیمینگ عمدتا از رمهای 16 تا 64 گیگابایت استفاده شده است. با این حال تفاوتی که بین رمهای به کار رفته در این دو مدل لپ تاپ وجود دارد، در فناوری ECC به کار رفته در حافظه رم است.
حافظههای رم استفاده شده در لپ تاپهای رندرینگ عمدتا به فناوری ECC مجهز شدهاند. این فناوری خطاهای ایجاد شده در پردازش اطلاعات را بررسی کرده و آنها را برطرف میسازد. با این حال اگر کاربران از لپ تاپ به عنوان سرور استفاده نمیکنند، نیازی به استفاده از رمهای مجهز به فناوری ECC نیز ندارند. در ضمن اگرچه رمهای مجهز به این فناوری قدرت امنیتی بالایی داشته و از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند، با این حال سرعت آنها اندکی کمتر از رمهای معمولی میباشد.
تفاوت در اجرای نرم افزارهای تخصصی و بازیها
از دیگر تفاوتهایی که در لپ تاپهای رندرینگ و گیمینگ مشاهده میشود تفاوت در اجرای بازیها و نرم افزارهای تخصصی مختلف میباشد. لپ تاپهای رندرینگ به واسطه سخت افزار قدرتمندی که دارند از عهده اجرای برخی از نرم افزارهای خاص مانند نرم افزار رویت و سالیدورک بهتر برمیآیند. البته اگر عملکرد این دو لپ تاپ در اجرای نرم افزارهای تخصصی و بازیها را به صورت واقعی (نه بر روی کاغذ) مورد بررسی قرار دهیم، میتوان به این نتیجه رسید که لپ تاپهای گیمینگ نیز به واسطه سخت افزار قدرتمندی که دارند از عهده اجرای بسیاری از نرم افزارهای خاص برمیآیند.

فناوریهای اختصاصی انویدیا در لپ تاپهای گیمینگ
برند انویدیا مدلهای مختلفی از کارت گرافیک را برای لپ تاپهای گیمینگ طراحی کرده است. این برند برای کارت گرافیکهای قابل استفاده در لپ تاپهای گیمینگ از فناوریهای اختصاصی بهره برده که سبب بهبود عملکرد کارت گرافیک در اجرای بازیها میشود. از جمله این فناوریها میتوان به فناوری ردیابی اشعه، فناوری V-Sync و فناوری DLSS اشاره کرد. با توجه به این موضوع میتوان نتیجه گرفت که کارت گرافیکهای رادئون پرو و کوادرو انویدیا که عمدتا در لپ تاپهای رندرینگ استفاده میشوند، علارغم قدرت بالا نمیتوانند عملکرد خوبی در لپ تاپهای گیمینگ داشته باشند.
تفاوت در ظاهر لپ تاپ رندرینگ
اگرچه پیشتر ذکر شد که لپ تاپهای رندرینگ و گیمینگ از لحاظ وزن و ضخامت با یکدیگر مشابه هستند، با این حال در طراحی ظاهری آنها تفاوتهایی وجود دارد. لپ تاپهای رندرینگ عمدتا ظاهری ساده داشته و برای آنها نورپردازیهای RGB یا نقشهای حک شده برای بدنه در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که لپ تاپهای گیمینگ دارای ظاهری پرابهت بوده و عمدتا دارای نورپردازی RGB نیز هستند. برخی از لپ تاپهای گیمینگ به لوگوهای اختصاصی گیمینگ نیز مجهز شدهاند. از دیگر تفاوتهای ظاهری این دو لپ تاپ میتوان به کیبورد به کار رفته در آنها اشاره کرد.
کیبورد به کار رفته در لپ تاپهای رندرینگ عموما مجهز به نور پس زمینه تک رنگ بوده و در برخی موارد نیز برای آن نور پس زمینهای در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که کیبورد لپ تاپهای گیمینگ مجهز به نورپردازی RGB میباشد. همچنین برای برخی از لپ تاپهای گیمینگ از کیبوردهای نیمه مکانیکی یا مکانیکی لیزری نیز استفاده شده است.
ویژگیهای ظاهری لپ تاپ گیمینگ
اگر بخواهیم لیستی از ویژگیهای ظاهری لپ تاپهای گیمینگ تهیه کنیم موارد زیر در آن جای میگیرد.
- کیبورد مجهز به نور پس زمینه RGB
- طراحی خاص و جذاب
- نورپردازی کلی RGB
- لوگوی اختصاصی
مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ در یک نگاه
اگر بخوایم خلاصهای از تفاوتهای لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ داشته باشیم، با موارد زیر روبرو میشویم.
کارت گرافیک
- لپ تاپهای گیمینگ مجهز به کارت گرافیک GTX و RTX انویدیا و رادئون AMD هستند.
- لپ تاپهای رندرینگ به کارت گرافیک کوادرو انویدیا یا رادئون AMD مجهز شدهاند.
پردازنده مرکزی
- لپ تاپهای گیمینگ مجهز به پردازندههای Core i یا Ryzen هستند.
- در لپ تاپهای رندرینگ از پردازنده مرکزی زئون یا رایزن پرو استفاده شده است.
حافظه رم
- لپ تاپهای گیمینگ مجهز به حافظه رم استاندارد میباشد.
- لپ تاپهای رندرینگ به حافظه رمی با فناوری ECC مجهز شده است.
طراحی ظاهری
- لپ تاپهای گیمینگ دارای طراحی زیبا و مجهز به نورپردازی RGB است.
- لپ تاپهای رندرینگ از طراحی سادهای برخوردار میباشند.
قیمت
- لپ تاپهای گیمینگ در قیمتهای متوسط رو به بالا یافت میشود.
- لپ تاپهای رندرینگ عموما کمیاب بوده و از قیمت بالایی نیز برخوردار هستند.
بهترین لپ تاپ با توجه به حجم و نوع کارهای شما
حال که با ویژگیهای لپ تاپهای قابل استفاده برای گیمینگ و رندرینگ آشنا شده و شباهتها و تفاوتهای آنها را دانستیم، نوبت به آن میرسد تا برخی از بهترین لپ تاپهای مناسب برای هر یک از این کاربریها را متناسب با حجم و نوع کار به شما معرفی کنیم.
پروژههای رندرینگ کوچک تا متوسط
لپ تاپ مناسب برای امور رندرینگ کوچک تا متوسط میتواند به کارت گرافیکهای RTX 3050 یا RTX 3050 Ti مجهز شده باشد. پردازنده مرکزی این لپ تاپ نیز میتواند جزو پردازندههای Core i5 و Core i7 سری H اینتل باشند. رم مناسب برای این لپ تاپ در حالت حداقلی یک رم 16 گیگابایتی بوده و فضای ذخیرهسازی آن باید حتما از نوع SSD باشد.
از جمله لپ تاپهایی که از این ویژگیها برخوردار بوده و میتواند برای امور رندرینگ کوچک تا متوسط استفاده شود، میتوان به لپ تاپ ایسوس AsusVivoBook Pro K6500ZC مجهز به پردازنده Core i7 12700H، رم 16 گیگابایتی، حافظه SSD 512 گیگابایتی و کارت گرافیک RTX3050 با 4 گیگابایت حافظه مجزا اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس Asus VivoBook Pro K6500ZC - نقره ای
- Core i7 12700H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX3050
- "Full HD+ 15.6
در مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ کدام مدل گرانتر است؟
لپ تاپهای رندرینگ علارغم قدرت زیادی که دارند برای انجام بسیاری از امور از جمله گیمینگ مناسب نبوده و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.
در مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ آیا لپ تاپ گیمینگ مناسب کاربری روزمره است؟
لپ تاپهای گیمینگ را میتوان برای اجرای انواع بازیها مورد استفاده قرار داده و از آنها برای کاربریهای دیگر مانند کاربری عمومی، اجرای نرم افزارهای مهندسی و... نیز استفاده کرد.
پروژههای رندرینگ متوسط تا سنگین
لپ تاپهای قابل استفاده برای پروژههای متوسط تا سنگین رندرینگ بهتر است به کارت گرافیک RTX 3060 و RTX 3070 مجهز شده باشد. پردازنده مرکزی به کار در این لپ تاپها باید جزو پردازندههای نسل 11 و 12 Core i7 بوده و از حافظه رم 16 تا 32 گیگابایتی برخوردار باشد. حافظه داخلی لپ تاپ نیز لازم است از نوع SSD باشد.
مِن جمله لپ تاپهایی که این ویژگیها را داراست و میتواند برای انجام پروژههای متوسط تا سنگین رندرینگ استفاده شود، میتوان به لپ تاپ ایسوس ASUS ROG Zephyrus GU603ZM مجهز به پردازنده Core I7 12700H، رم 16 گیگابایتی، حافظه SSD 1 ترابایتی و کارت گرافیک GTX 3060 با 6 گیگابایت حافظه مجزا اشاره کرد.
لپ تاپ ایسوس ASUS ROG Zephyrus GU603ZM - مشکی
- Core I7 12700H
- 16GB
- NO
- 1TB
- 6GB RTX 3060
- "WUXGA 16
در مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ برای لپ تاپ رندرینگ چه پردازندهای مناسب است؟
پردازندههای نسل 11 و 12 Core i7
در مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ معمولا لپ تاپهای رندرینگ به چه کارت گرافیکی مجهز هستند؟
کارت گرافیک کوادرو انویدیا یا رادئون AMD
مقایسه لپ تاپ رندرینگ و لپ تاپ گیمینگ از نظر شما
لپ تاپهای گیمینگ و لپ تاپهای رندرینگ جزو لپ تاپهای قدرتمند موجود در بازار بوده که از سخت افزار قدرتمندی در آنها استفاده شده است. لپ تاپهای رندرینگ علارغم قدرت زیادی که دارند برای انجام بسیاری از امور از جمله گیمینگ مناسب نبوده و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند. این در حالی است که لپ تاپهای گیمینگ را میتوان برای اجرای انواع بازیها مورد استفاده قرار داده و از آنها برای کاربریهای دیگر مانند کاربری عمومی، اجرای نرم افزارهای مهندسی و… نیز استفاده کرد.
به نظر شما مهمترین ویژگیهای لپ تاپهای گیمینگ و رندرینگ در چیست؟ شما خریدار لپ تاپ گیمینگ هستید، یا فقط به لپ تاپ گیمینگ علاقه دارید؟ به نظرتان خرید لپ تاپ با پردازنده قدرتمند برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بین لپ تاپ گیمینگ و رندرینگ مردد هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید