این روزها تعداد افرادی که به بازیهای رایانهای علاقهمند هستند بسیار زیاد شده است. از همین رو شرکتهای تولیدکننده دستگاههای الکترونیک نسبت به ساخت انواع لپ تاپهای گیمینگ و کنسولهای بازی اقدام کردهاند. کاربران میتوانند متناسب با نیاز خود از لپ تاپهای گیمینگ که به سخت افزار قدرتمندی مجهز شدهاند استفاده کرده و یا کنسولهای بازی پلی استیشن شرکت سونی و ایکس باکس شرکت مایکروسافت را برای بازی مورد استفاده قرار دهند. هر دوی این دستگاهها از ویژگیهای مثبت و منفی برخوردار بوده و انتخاب بین آنها به نیاز کاربر بستگی دارد.
انتخاب بین کنسول و لپ تاپ گیمینگ ذهن شما را هم درگیر کرده؟! افزایش علاقه کاربران به بازیهای رایانهای و دیجیتال در چند سال اخیر، تولیدکنندگان لوازم الکترونیک و دیجیتال را بر آن داشت تا دستگاههای مختلفی برای اجرای بازیهای دیجیتال تولید کنند. از جمله این دستگاهها میتوان به انواع کنسولهای بازی مانند ایکس باکس و پلی استیشن و همچنین لپ تاپها و سیستمهای گیمینگ اشاره کرد. برخی از افراد ترجیح میدهند برای اجرای بازیهای رایانهای از لپ تاپهای گیمینگ و یا سیستمهای رومیزی استفاده کنند. اما دسته دیگر به دنبال پلی استیشنها و ایکس باکسها بوده و هیجان بیشتری را در هنگام بازی با این دستگاهها تجربه میکنند.
در این مقاله قصد داریم تا به مقایسه کنسولهای بازی و لپ تاپهای گیمینگ بپردازیم. برای شناخت بیشتر کنسول و لپ تاپ گیمینگ با ما همراه باشید.
لپ تاپ گیمینگ در مقابل کنسول
همانطور که گفته شد برای اجرای بازیهای آنلاین و آفلاین مختلف دستگاههایی از قبیل کنسول و لپ تاپ گیمینگ یا همان بازی طراحی شدهاند. گسترش روز افزون صنعت ساخت لپ تاپ و پیشرفت تکنولوژی سبب شده تا برندهای مختلف در زمینه تولید لپ تاپهای گیمینگ عملکرد فوقالعادهای داشته و بتوانند قدرتمندترین لپ تاپهای گیمینگ را به بازار عرضه کنند.
بسیاری از افراد لپ تاپهای گیمینگ را نسبت به کنسولهای بازی ترجیح میدهند؛ چرا که این لپ تاپها علاوه بر سخت افزار قدرتمندی که منجر به اجرای روان بازیها میشود، برای اجرای نرم افزارهای سنگین دیگر مانند نرم افزارهای تولید محتوا و رندرینگ نیز میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. همچنین محبوبیت لپ تاپهای گیمینگ به دلیل قابلیت حمل آسان و امکان استفاده از آنها در تمامی شرایط میباشد. این دلایل سبب شده تا بسیاری از افراد لپ تاپهای گیمینگ را برای بازی انتخاب کنند.
لپ تاپ گیمینگ | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
لپ تاپهای گیمینگ از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با دیگر لپ تاپها ندارند. در واقع این لپ تاپها نیز مانند تمامی لپ تاپها به نمایشگر، کیبورد، تاچپد، باتری و… مجهز بوده و تمامی قابلیتهای لپ تاپهای دیگر و کامپیوترهای رومیزی را نیز دارا میباشد. تنها تفاوت لپ تاپهای گیمینگ با لپ تاپهایی که برای امور روزمره استفاده میشود در آن است که این لپ تاپها به سخت افزار قدرتمندتری مجهز شدهاند که میتوانند به سهولت از پس اجرای گرافیک بالای بازیها برآمده و برای اجرای نرم افزارهای سنگین دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند. یکی از مزیتهای استفاده از لپ تاپهای گیمینگ برای اجرای بازیها این است که بازی با این لپ تاپها نیازی به مانیتور جداگانه یا تلویزیون نداشته و تمامی آنچه برای بازی نیاز است در خود لپ تاپ جای داده شده است.

ویژگیهای مثبت لپ تاپ گیمینگ
لپ تاپهای گیمینگ نسبت به کنسولهای بازی از مزیتهایی برخوردار بوده که باعث میشود بسیاری از افراد این لپ تاپها را نسبت به کنسولها ترجیح دهند. از جمله ویژگیهای مثبت لپ تاپهای گیمینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
قابلیت شخصیسازی | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
لپ تاپهای گیمینگ از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده که همین امر سبب میشود کاربران بتوانند یک لپ تاپ گیمینگ با سخت افزار متفاوت و مورد نیاز خود را خریداری کنند. همچنین امکان ارتقای بعضی از سخت افزارهای به کار رفته در لپ تاپهای گیمینگ مانند رم و حافظه داخلی نیز وجود داشته که این امکان در کنسولهای بازی وجود ندارد.
کاربرد چندگانه
از دیگر ویژگیهای لپ تاپهای گیمینگ میتوان به کاربری چندگانه آنها اشاره کرد. به عبارت دیگر لپ تاپهای گیمینگ نه تنها برای بازی قابل استفاده هستند، بلکه به واسطه سخت افزار قدرتمندی که دارند میتوانند برای اجرای نرم افزارهای سبک و سنگین مختلف از جمله نرم افزارهای تولید محتوا، امور گرافیکی، امور اداری، امور روزمره، وبگردی، تماشای فیلم و… نیز مورد استفاده قرار گیرند.
قابلیت حمل | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
یکی از بارزترین ویژگیهای لپ تاپهای گیمینگ آن است که این دستگاهها به سهولت قابلیت حمل و جابهجایی داشته و کاربران میتوانند در هر شرایطی آنها را مورد استفاده قرار دهند.
کارت گرافیک
لپ تاپهای گیمینگ عمدتا به کارت گرافیکهای نسل جدید شرکتهای انویدیا و AMD مجهز شدهاند. از این رو این کارت گرافیکها از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار بوده و میتوانند جدیدترین بازیهای دنیا که از گرافیک بالایی برخوردار هستند را نیز به سهولت و کاملا روان به اجرا درآورند.
نکات منفی لپ تاپ گیمینگ
علیرغم ویژگیهای زیادی که لپ تاپهای گیمینگ دارند، این دستگاهها دارای برخی ویژگیهای منفی نیز بوده که در برخی موارد میتواند کاربران را از خرید این دستگاهها منصرف کند. از جمله نکات منفی لپ تاپهای گیمینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سیستم خنککننده
در کنسولهای بازی به واسطه این که این دستگاهها صرفا برای بازی طراحی شدهاند، سیستمهای خنککننده قدرتمندی به کار رفته که میتواند امکان استفاده طولانی مدت از پلی استیشن را فراهم کند. اما در لپ تاپهای گیمینگ به واسطه این که محدودیت حمل و نقل لپ تاپ وجود دارد، سیستم خنککننده قدرت کافی نداشته و از این رو شاید در برخی موارد نتوان ساعات طولانی لپ تاپ را برای اجرای بازی مورد استفاده قرار داد.
قیمت
لپ تاپهای گیمینگ به واسطه سخت افزار قدرتمندی که در آنها استفاده شده است از قیمت بالایی برخوردار هستند. بنابراین اگر کاربران قصد دارند از لپ تاپ خود تنها برای بازی استفاده کنند، بهتر است به سراغ کنسولهای بازی که قیمت پایینتری نسبت به لپ تاپهای گیمینگ دارند بروند. البته همین قیمت پایین کنسولهای بازی نیز ممکن است چندین میلیون تومان باشد.
کنسول بازی | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
محبوبترین کنسولهای بازی جهان توسط برندهای معتبر سونی و مایکروسافت ساخته شدهاند برندش انی تولید کننده کنسولهای بازی تحت عنوان پلی استیشن بوده و ایکس باکسها کنسولهای بازی ساخته شده توسط برند مایکروسافت میباشند این کنسولهای بازی در بسیاری از موارد به یکدیگر شبیه هستند. اما هر یک قابلیتهای منحصر به فردی داشته که همین امر سبب شده هر کدام طرفداران خاصی را به خود اختصاص دهند همراه با پلی استیشن یا ایکس باکس که در قالب یک دستگاه کوچک عرضه میشود، کابل شارژ و کابلهای اتصال به تلویزیون نیز وجود داشته و یک دسته بازی نیز همراه پلی استیشن و ایکس باکس عرضه میشود برخلاف لپ تاپهای گیمینگ که تمامی آنچه برای بازی احتیاج است در خود لپ تاپ تعبیه شده برای استفاده از کنسولهای بازی لازم است و دستگاه به تلویزیون یا مانیتور متصل شده و دستههای بازی جداگانه نیز برای بازی استفاده شود.

سخت افزار پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس
همانطور که گفته شد معتبرترین کنسولهای بازی پلی استیشنهای برند سونی و ایکس باکسهای برند مایکروسافت میباشند. جدیدترین و باکیفیتترین کنسولهای بازی حال حاضر کنسول بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس بوده که در ادامه به بررسی و مقایسه سخت افزاری این دو کنسول بازی میپردازیم.
بازیهای اختصاصی | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
شرکتهای تولیدکننده کنسولهای بازی برای هر دستگاه بازیهای اختصاصی را نیز طراحی کردهاند که عمدتا با همان دستگاه قابل اجرا هستند. بازیهای اختصاصی طراحی شده برای پلی استیشن 5 شامل بازیهای Spider-Man: Miles Morales، Horizon II: Forbidden West و Gran Turismo 7 بوده و بازیهای Halo Infinite، Microsoft Flight Simulator و Forza Motorsport 8 به صورت اختصاصی برای اجرا بر روی ایکس باکس سری ایکس طراحی شدهاند.
پردازنده
پردازنده به کار رفته در پلی استیشن 5 یک پردازنده 8 هستهای با فرکانس 3.8 گیگاهرتز بوده که جزو سری پردازندههای Zen 2 شرکت AMD میباشد. در ایکس باکس سری ایکس نیز از پردازنده 8 هستهای با فرکانس 3.5 مگاهرتز استفاده شده که این پردازنده نیز از جمله پردازندههای Zen 2 شرکت AMD میباشد.
کارت گرافیک | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
پلی استیشن 5 به یک کارت گرافیک 12.0 teraflop RDNA 2 مجهز شده که جزو ساختههای شرکت AMD میباشد. در ایکس باکس سری ایکس نیز از کارت گرافیک teraflop RDNA 2 10.3شرکت AMD استفاده شده است.
حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی
کنسولهای بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس هر دو به رم 16 گیگابایتی مجهز شدهاند. پلی استیشن 5 شامل 1 ترابایت حافظه SSD بوده در حالی که در کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس از یک حافظه SSD با ظرفیت 825 گیگابایت استفاده شده است.
کیفیت تصویر | مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ
کنسولهای بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس از لحاظ کیفیت تصویر با یکدیگر مشابه هستند. هر دوی این کنسولهای بازی از گرافیک بازیها تا کیفیت 8K پشتیبانی کرده و قادر به نمایش 120 فریم در ثانیه میباشند. هر دوی این کنسولهای بازی نیز به دیسکهای K UHD Blu-ray4 مجهز شدهاند.
ویژگیهای مثبت کنسول
کنسولهای بازی دارای ویژگیهایی بوده که بسیاری از افراد را نسبت به خرید این دستگاه این دستگاهها ترغیب میکند. از جمله ویژگیهای مثبت کنسولهای بازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بازیهای اختصاصی
همانطور که گفته شد تولیدکنندگان کنسولهای بازی برای این دستگاهها بازیهایی را طراحی کردهاند که تنها بر روی همین دستگاهها قابلیت اجرا دارد. در برخی موارد نیز ممکن است این بازیهای اختصاصی برای نسخه PC نیز طراحی شده باشند. با این حال بازی طراحی شده برای نسخه پلی استیشن از کیفیت مطلوبتری برای گیمرها برخوردار میباشد.
قابل اطمینان
از آنجایی که کنسولهای بازی صرفا برای بازی ساخته و بهینهسازی شدهاند، از کیفیت بالایی در حین اجرای بازیها برخوردار بوده و میتوانند به سهولت برای اجرای بازیهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده راحت
از دیگر ویژگیهای کنسولهای بازی این است که از کاربری آسانی برخوردار میباشند. از آنجایی که این دستگاهها صرفا برای بازی طراحی شدهاند میتوان بدون نیاز به دانش بالا آنها را برای بازی مورد استفاده قرار داد.
خرید کنسول و لپ تاپ گیمینگ برای چه افرادی مناسب است؟
برخی از افراد ترجیح میدهند برای اجرای بازیهای رایانهای از لپ تاپهای گیمینگ و یا سیستمهای رومیزی استفاده کنند. اما دسته دیگر به دنبال پلی استیشنها و ایکس باکسها بوده و هیجان بیشتری را در هنگام بازی با این دستگاهها تجربه میکنند.
کنسول و لپ تاپ گیمینگ چه تفاوتی با دیگر لپ تاپها دارد؟
لپ تاپهای گیمینگ از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با دیگر لپ تاپها ندارند. تنها تفاوت لپ تاپهای گیمینگ با لپ تاپهایی که برای امور روزمره استفاده میشود در آن است که این لپ تاپها به سخت افزار قدرتمندتری مجهز شدهاند که میتوانند به سهولت از پس اجرای گرافیک بالای بازیها برآمده و برای اجرای نرم افزارهای سنگین دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند.
نکات منفی کنسول
کنسولهای بازی نیز مانند لپ تاپهای گیمینگ و تمامی دستگاههای الکترونیکی علاوه بر ویژگیهای مثبت دارای برخی نکات منفی نیز بوده که میتواند کاربران را از خرید این دستگاهها منصرف کند. از جمله این نکات منفی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
قابلیت ارتقا
لپ تاپهای گیمینگ از قابلیت ارتقا حافظه رم، حافظه ذخیرهسازی و در برخی موارد CPU برخوردار هستند. این در حالی است که در کنسولهای بازی امکان ارتقای حافظه رم و دیگر قطعات به کار رفته در آنها نیست.
یک کاربری
همانطور که چندین بار به آن اشاره شده از کنسولهای بازی صرفا برای بازی استفاده شده و سیستم عامل آنها نیز به گونهای بوده که تنها برای نصب بازیها قابل استفاده میباشد. بر روی کنسولهای بازی نمیتوان نرم افزار دیگری نصب کرد.
سخت افزار دستگاه
کنسولهای بازی دارای پیکربندی ثابتی بوده که همین امر سبب میشود تنوع این دستگاهها بسیار اندک باشد. به عنوان مثال در تمامی دستگاههای پلی استیشن 5 از یک کارت گرافیک ثابت استفاده شده و امکان خریداری مدلهای مختلف مجهز شده به کارت گرافیک قویتر یا ضعیفتر وجود ندارد. همین امر سبب میشود تا اجرای برخی از بازیها با کنسولهای بازی از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد.
در مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ ، لپ تاپ چه ویژگی بارزی دارد؟
قابلیت حمل و جابجایی دارد.
در مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ ، کنسول چه نکته منفی دارد؟
عدم قابلیت ارتقا
مقایسه کنسول و لپ تاپ گیمینگ از نظر شما
این روزها تعداد افرادی که به بازیهای رایانهای علاقهمند هستند بسیار زیاد شده است. از همین رو شرکتهای تولیدکننده دستگاههای الکترونیک نسبت به ساخت انواع لپ تاپهای گیمینگ و کنسولهای بازی اقدام کردهاند. کاربران میتوانند متناسب با نیاز خود از لپ تاپهای گیمینگ که به سخت افزار قدرتمندی مجهز شدهاند استفاده کرده و یا کنسولهای بازی پلی استیشن شرکت سونی و ایکس باکس شرکت مایکروسافت را برای بازی مورد استفاده قرار دهند. هر دوی این دستگاهها از ویژگیهای مثبت و منفی برخوردار بوده و انتخاب بین آنها به نیاز کاربر بستگی دارد.
از نظر شما هنگام خرید کنسول و لپ تاپ گیمینگ چه مواردی را باید در نظر گرفت؟ شما قصد خرید لپ تاپ جدید را دارید یا به عنوان یک گیمر به دنبال شناخت بهترین لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی در بازار هستید؟ به نظرتان تهیه کدامیک به صرفهتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در جستجوی خرید یک لپ تاپ برای انجام بازی و گیم از فروشگاههای معتبر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید