اگر دانشجوی مهندسی کامپیوتر و آی تی هستید و به دنبال یک لپ تاپ کارآمد میگردید، به لپ تاپی نیاز دارید که حداقل سی پی یو core i5 ، حداقل رم 8 گیگابایت، حافظه داخلی 256 گیگابایت و کارت گرافیک با حافظه حداقل 2 گیگابایت داشته باشد. اگر لپ تاپ انتخابی شما حداقل این مشخصات را نداشته باشد، احتمالا زمان کار به مشکل برخواهید خورد.
امروزه با توسعه علم و دیجیتالی شدن بسیاری از امور، استفاده از لپ تاپ به امری رایج و در برخی موارد ضروری تبدیل شده است. دیجیتالی شدن دنیای امروز، نیاز دنیا به متخصصان این حوزه را نیز به وجود آورده و به طبع نیازمند وجود رشتههای دانشگاهی متناسب با آن است. رشته مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات (IT) همان رشتهای بوده که متخصصان این حوزه را آموزش میدهد. بدیهی است که دانشجویان این رشتههای تحصیلی، خود به کامپیوترها و لپ تاپهای قدرتمندی نیاز داشته باشند تا بتوانند راز و رمز این دنیای دیجیتالی را کشف کنند. رشته مهندسی کامپیوتر، علم یادگیری نرم افزارهای مختلف، شناخت سخت افزار، برنامهنویسی، ساخت سایتها، طراحی اپلیکیشنها و … بوده که همه این امور نیازمند استفاده از لپ تاپ هستند. از آنجایی که این رشته تحصیلی بسیار گسترده بوده و دارای شاخههای زیادی است، لازم است که با دقت فراوان و بررسی تمام شرایط، نسبت به خرید لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی اقدام شود.
در این مقاله سعی بر آن داریم تا تمامی اطلاعات لازم برای خرید یک لپ تاپ مناسب رشته مهندسی کامپیوتر و آیتی را در اختیار دانشجویان قرار دهیم تا بتوانند نزدیکترین لپ تاپ به آنچه نیاز دارند را پیدا کنند. با ما همراه باشید.
بهترین لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی
از جمله نرم افزارهای برنامهنویسی اصلی رشتههای مهندسی کامپیوتر و آی تی، میتوان به نرم افزارهای پایتون (Python)، نرم افزار متلب (Matlab) و نرم افزار زمپ (XAMPP) اشاره کرد که هر یک از آنها برای اجرای درست و بدون هنگ، نیازمند یک سخت افزار حداقلی هستند. این برنامهها برای اجرای درست به حداقل مشخصات اختصاصی زیر نیاز دارند:
- حداقل سی پی یو Core i5
- حداقل رم 8 گیگابایت
- حداقل حافظه داخلی 256 گیگابایت
- کارت گرافیکی با حداقل 2 گیگابایت حافظه
امروزه پیدا کردن لپ تاپی با این ویژگیها بسیار آسان بوده؛ چراکه تمامی برندهای تولیدکننده لپ تاپ، جهت رفاه حال کاربران دست به تولید محصولاتی با کاربریهای مختلف، سخت افزار متنوع و البته قیمتهای متغیر زدهاند تا تمامی کاربران بتوانند لپ تاپ مورد نظر خود را پیدا کنند. از دیگر ویژگیهایی که لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی میتواند مزیت به حساب آید، سیستم خنککننده، صفحه نمایش باکیفیت و باتری قدرتمند است. از آنجایی که نرم افزارهای مهندسی نیازمند پردازش سنگین هستند، قطعات داخلی لپ تاپ در هنگام اجرای آنها گرمای زیادی تولید میکنند. به همین دلیل لازم است فنهای قدرتمندی در لپ تاپ تعبیه شده باشد تا بتواند دما و ولتاژ لپ تاپ را در سطح نرمال تنظیم کند و به این طریق از آسیب دیدن لپ تاپ و کاهش راندمان آن جلوگیری شود.
صفحه نمایش نیز باید به گونهای باشد که بتواند گرافیک بالای نرم افزارها را با تمام جزئیات و بدون تاخیر نشان دهد. بدیهی است که لپ تاپی که برای رشته مهندسی کامپیوتر استفاده میشود باید باتری قدرتمندی داشته باشد تا از پس شارژدهی برای مدت زمان طولانی برآید. دانشجویان ممکن است دسترسی دائمی به برق نداشته باشند که در این شرایط باتری قدرتمند لپ تاپ بسیار به کارشان میآید. در ضمن به سبب نیاز به جابهجایی مداوم لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی ، بهتر است وزن آن سبک و دارای ابعاد استانداردی باشد تا دانشجویان برای حمل آن با مشکلی مواجه نشوند. در انتها نیز میتوان به این نکته اشاره کرد که به سبب کاربری زیاد کیبورد برای دانشجویان رشتههای مهندسی کامپیوتر و آی تی، انتخاب لپ تاپی با کیبورد استاندارد، نرم و دارای نور پس زمینه میتواند در راحتی دانشجویان هنگام کار با لپ تاپ موثر باشد.

سخت افزار و کانفیگ مناسب لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی
همانطور که گفته شد به سبب نرم افزارهای مورد نیاز رشتههای مهندسی کامپیوتر و آی تی، سخت افزار لپ تاپ نمیتواند از حد متوسط پایینتر باشد؛ چراکه در این صورت لپ تاپ به درستی از پس اجرای نرم افزارهای مهندسی برنیامده و در حین کار دچار هنگ، عملکرد کند و یا حتی عدم پردازش اطلاعات میشود. مهمترین سخت افزار در لپ تاپهای مهندسی پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، رم و حافظه داخلی است. البته طبق آنچه در بالا ذکر شد توجه به باتری، نمایشگر، کیبورد و دیگر سخت افزارهای لپ تاپ نیز میتواند در انتخاب یک لپ تاپ مناسب کمککننده باشد.
سی پی یو | رم | گرافیک | پورت | هارد | لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی
در ادامه به مهمترین ویژگیها لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی مانند: سی پی یو، رم، گرافیک و … اشاره خواهیم کرد تا دید بهتری هنگام انتخاب داشته باشید.
سی پی یو
اولین سخت افزاری که در هنگام خرید لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی باید به آن توجه شود، پردازنده مرکزی یا CPU آن است. برای لپ تاپهای مهندسی باید از پردازنده مرکزی Core i5 یا Ryzen 5 و بیشتر استفاده شود تا بتواند از عهده پردازش اطلاعات مهندسی و برنامهنویسی برآید. نکته حائز اهمیت درباره سی پی یو لپ لپ تاپ برای دانشجویان مهندسی کامپیوتر و آی تی تعداد هسته آن بوده که بهتر است 8 هستهای یا بیشتر باشد.
از طرفی باید این پردازنده به فناوری Threading مجهز باشد تا هر هسته آن بتواند به جای یک فعالیت، دو فعالیت انجام دهد. چنانچه از لپ تاپی با CPU Core i7 استفاده شود، نه تنها قدرت کافی برای پردازش اطلاعات و نرم افزارهای مهندسی فراهم خواهد بود، بلکه انواع نرم افزارهای ادیت و بازیهایی با گرافیک متوسط نیز روی لپ تاپ قابل اجرا هستند. از دیگر ویژگیهای یک پردازنده مرکزی لپ تاپ مهندسی، حافظه کش و فرکانس آن بوده که باید به ترتیب بیشتر از 4 مگابایت و بیشتر از 2.5 گیگاهرتز باشد.
رم
از دیگر سخت افزارهای مهم در لپ تاپهای مهندسی، میتوان به مموری یا رم آن اشاره کرد که تعیینکننده سرعت پردازش لپ تاپ است. در لپ تاپهای مهندسی باید حتما از رمهای DDR4 استفاده شود و حداقل ظرفیت رم باید 8 گیگابایت باشد تا بتواند سرعت مورد نیاز پردازش CPU را فراهم کند. به طور کلی رمهای 8 تا 16 گیگابایتی برای یک لپ تاپ مهندسی کافی هستند؛ البته رمهایی با ظرفیت بیشتر، مزایای بیشتری نیز خواهند داشت. نکته مهم دیگر در رابطه با رم لپ تاپ مهندسی، قابلیت ارتقای آن بوده که سبب میشود کاربر در صورت نیاز به رم پرسرعتتر، بتواند آن را ارتقا داده و نیازی به تعویض لپ تاپ نداشته باشد.
گرافیک
پردازنده گرافیکی در برخی از لپ تاپها به صورت یکپارچه با پردازنده مرکزی بوده که چنین کارت گرافیکی برای لپ تاپ مهندسی مناسب نیست. باید توجه شود که کارت گرافیکی لپ تاپ حتما مجزا باشد و به آن حافظه اختصاصی مجزا نیز تعلق گرفته باشد. حداقل حافظه مجزا پردازنده گرافیکی در لپ تاپ مهندسی 4 گیگابایت بوده که این پردازنده را برای پردازش گرافیک بالای نرم افزارهای مهندسی، بازیها و نرم افزارهای ادیت مورد نیاز دانشجویان این رشته آماده میکند.
پورت
جهت اتصال انواع قطعات جانبی به لپ تاپ و انتقال اطلاعات، لپ تاپها به پورتهای مختلفی مجهز میشوند. در یک لپ تاپ مهندسی به واسطه حجم بالای اطلاعاتی که نیاز به انتقال دارند، بهتر است علاه بر پورتهای USB، پورتهای USB Type-C نیز وجود داشته باشد تا انتقال با سرعت بیشتری انجام شود. از طرفی دارا بودن پورت HDMI (برای اتصال لپ تاپ به مانیتور یا ویدیو پرژکتورها)، پورت Ethernet و پورت LAN (برای اتصال مستقیم مودم به لپ تاپ) و … نیز میتوانند برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر و آی تی مزیت محسوب شود. همچنین لپ تاپ باید بتواند به صورت بیسیم نیز به وای فای متصل گردد.
هارد
حافظه داخلی یکی از فاکتورهای مهم در لپ تاپهای مهندسی به شمار میآید. لپ تاپها معمولا شامل دو مدل حافظه داخلی هارد دیسک و SSD هستند که مدل SSD از سرعتی حدود 7 تا 10 برابر بیشتر برخوردار است. یک لپ تاپ مهندسی بهتر از دارای حافظه SSD یا ترکیبی از هر دو مدل حافظه باشد تا از فضای داخلی بیشتر و سرعت بالاتری بهره ببرد. حداقل حافظه SSD در لپ تاپهای مهندسی باید 256 گیگابایت باشد. البته برای کارایی بیشتر، بهتر است از لپ تاپی با حداقل حافظه داخلی 1 ترابایت استفاده شود. همچنین این حافظه باید از قابلیت ارتقا برخوردار باشد تا از لحاظ فضای خالی مشکلی برای ذخیره اطلاعات به وجود نیاید.
کانفیگ و سخت افزار مناسب برای برنامهنویسی
اولین نکته برای انتخاب یک لپ تاپ مناسب برنامهنویسی توجه به این امر بوده که از چه نرم افزاری قرار است برای برنامهنویسی استفاده شود. از آنجایی که نرم افزارهای برنامهنویسی دارای انواع مختلفی هستند، بهتر است لپ تاپی انتخاب شود که بتوانند از پس تمامی این نرم افزارها برآید. همانطور که پیشتر نیز گفته شد سخت افزار مورد نیاز برنامهنویسی در شرایط حداقلی شامل نسل هشتم پردازنده مرکزی Core i5، رم 8 گیگابایت و نمایشگر 1080×1920 پیسکل است. پردازنده مرکزی باید بتواند با سرعت کافی به پردازش و اجرای نرم افزار برنامهنویسی بپردازد. رم به کار رفته باید بتواند سرعت مورد نیاز CPU را جهت پردازش فراهم کند و نمایشگر نیز باید بتوانند تمامی جزئیات مورد نیاز برنامهنویسی را به نمایش درآورد.
اگر شرایط ایدهآلتری مد نظر باشد، پردازنده مرکزی Core i7، رم DDR4 با ظرفیت 16 تا 32 گیگابایت و کیفیت Full HD نمایشگر مناسب است. پردازندههای گرافیکی مناسب برای برنامهنویسی نیز انواع GeForce و Ryzen هستند که بهتر است از حافظه مجزا برخوردار باشند. حافظه داخلی SSD لپ تاپ برنامهنویسی باید در حالت حداقلی از 256 گیگابایت فضای خالی برخوردار باشد که بیشتر بودن این فضای خالی به منزله سرعت بیشتر لپ تاپ خواهد بود. کیبورد نرم و کمصدا و شارژدهی بالای باتری نیز از دیگر فاکتورهای مهم برای یک لپ تاپ برنامهنویسی محسوب میشوند.
کانفیگ و سخت افزار مناسب برای اجرای ویژوال استودیو
ویژوال استودیو (Visual Studio) یک محیط مناسب کدنویسی بوده که سبب میشود برنامهنویسان در کوتاهترین زمان ممکن، تعداد زیادی کد ایجاد کنند. این محیط به گونهای طراحی شده تا بتوان از همه نرم افزارهای برنامهنویسی در آن استفاده کرد. این محیط نیز مانند سایر نرم افزارهای برنامهنویسی نیازمند لپ تاپ قدرتمندی است که باید از یک سخت افزار حداقلی برخوردار باشد. حداقل پردازنده مرکزی قابل استفاده برای ویژوال استودیو، یک پردازنده Core i3 یا Core i5 با حداقل فرکانس 1.8 گیگاهرتز بوده که با توجه به سنگین بودن پردازش بهتر است از مدل Core i5 به بالا استفاده شود. اگرچه اجرای ویژوال استودیو با 2 گیگابایت حافظه رم نیز ممکن است، بهتر است همان رم 8 گیگابایتی مورد استفاده قرار گیرد تا لپ تاپ برای سایر امور مهندسی کامپیوتر و برنامهنویسی نیز قابل استفاده باشد.
حافظه داخلی لپ تاپ بهتر است یا از نوع SSD باشد یا به شکل هیبریدی (ترکیبی از هارد دیسک و SSD) طراحی شده باشد تا سرعت کافی برای اجرای ویژوال استودیو را داشته باشد. فضای خالی SSD باید حداقل 256 گیگابایت و حافظه هارد دیسک نیز بهتر است از حداقل 500 گیگابایت ظرفیت برخوردار باشد. کارت گرافیک مناسب برای ویژوال استودیو نیز در حالت حداقلی 1280×720 است.
لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی چه برنامههایی را باید اجرا کند؟
از جمله نرم افزارهای برنامهنویسی اصلی رشتههای مهندسی کامپیوتر و آی تی، میتوان به نرم افزارهای پایتون (Python)، نرم افزار متلب (Matlab) و نرم افزار زمپ (XAMPP) اشاره کرد.
لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی چه شرایطی باید داشته باشد؟
حداقل سی پی یو Core i5
حداقل رم 8 گیگابایت
حداقل حافظه داخلی 256 گیگابایت
کارت گرافیکی با حداقل 2 گیگابایت حافظه
معرفی بهترین لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی
طبق آنچه در بالا ذکر شد لپ تاپ مورد استفاده برای امور مهندسی و به ویژه مهندسی کامپیوتر و آی تی، باید از یک سری ویژگیهای حداقلی برخوردار باشد. متناسب با ویژگیهای نام برده میتوان لپ تاپهای معرفی شده در زیر را جزو لپ تاپهای مناسب برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر و آیتی دانست.
لپ تاپ لنوو Lenovo ideaPad 3 - نقره ای
- Core i7 1165G7
- 8GB
- 1TB
- 256GB
- 2GB MX450
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ ایسوس ASUS VivoBook K413EQ - سرمه ای
- Core I7 1165G7
- 8GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX350
- "14 FULL HD
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING FX516PC - مشکی
- Core i5 11300H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING F15 FX506HC - خاکستری
- Core I5 11260H
- 8GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6
این لپ تاپ به واسطه پردازنده مرکزی قدرتمند Core i5 به کار رفته در آن و همینطور پردازنده گرافیکی RTX3050 برای انجام امور سنگینی از جمله گیمنیگ، امور مهندسی، طراحی و … گزینه مناسبی محسوب میشود. بدنه این محصول از مواد اولیه باکیفیت ساخته شده که علاوه بر مقاومت بخشیدن به بدنه و محافظت از قطعات داخلی دستگاه، جلوه بینظیری نیز به این لپ تاپ داده است. ابعاد استاندارد و وزن متناسب نیز حمل و جابهجایی آسان این لپ تاپ را ممکن کرده است. این لپ تاپ مجهز به باتری باکیفیتی بوده که میتواند با هر بار شارژ کامل، برای 1 تا 3 ساعت شارژدهی داشته باشد.
لپ تاپ ایسوس Asus X515EP - نقره ای
- Core I7 1165G7
- 8GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX330
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ دل Dell Vostro 3510-PD1 - مشکی
- core i7 1165G7
- 8GB
- NO
- 512GB
- 2GB MX350
- " 15.6 Full HD
لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی حداقل چه پردارندهای نیاز دارد؟
Core i5 یا Ryzen 5
لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی چه حافظه داخلی نیاز دارد؟
حافظه داخلی SSD
خرید لپ تاپ مهندسی کامپیوتر و آی تی
خب حتما با خواندن این متن متوجه شدهاید که اگر دانشجوی مهندسی کامپیوتر و آی تی هستید و به دنبال یک لپ تاپ کارآمد میگردید، به لپ تاپی نیاز دارید که حداقل سی پی یو core i5 ، حداقل رم 8 گیگابایت، حافظه داخلی 256 گیگابایت و کارت گرافیک با حافظه حداقل 2 گیگابایت داشته باشد. اگر لپ تاپ انتخابی شما حداقل این مشخصات را نداشته باشد، احتمالا زمان کار به مشکل برخواهید خورد. برای انتخاب راحتتر پیشنهاد میکنیم بودجه خود را در نظر بگیرید و با توجه به هدفتان خرید کنید. در ضمن راهنمایی مشاوران با تجربه ما در این زمینه را دست کم نگیرید.
شما طرفدار کدام برند هستید؟ به نظرتان کدام مدل لپ تاپ کار دانشجویان مهندسی کامپیوتر و آی تی را راه میاندازد؟ تا به حال به عنوان دانشجوی مهندسی تجربه کار با لپ تاپهای core i3 را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خود را برای ما و سایر خوانندگان این متن بنویسید و اگر این مقاله را دوست داشتید، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان است. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.