پردازنده مرکزی نقشی بسیار اساسی در اجرایی بازیها داشته و عملکرد آن به طور مستقیم بر عملکرد پردازنده گرافیکی و دیگر سخت افزار داخلی نیز تاثیرگذار است. بنا بر سرعت و قدرت پردازنده مرکزی کاربرانی که به دنبال لپتاپهای گیمینگ هستند باید به سیستم خنککننده لپ تاپ و دمای پردازنده نیز توجه داشته باشند؛ چرا که گاهی دمای داخلی پردازندهها میتواند به 73 درجه سانتیگراد نیز برسد که اگر این دما کنترل نشود میتواند سبب آسیب دیدن پردازنده مرکزی و دیگر قطعات شود.
اگرچه پردازنده مرکزی را هسته اصلی تمامی لپ تاپها میدانند با این حال قدرت و کیفیت آن در لپ تاپهای گیمینگ اهمیت دوچندانی دارد؛ چرا که هر چه قدرت و سرعت پردازنده مرکزی بیشتر باشد، به منزله آن است که کارت گرافیک استفاده شده برای لپ تاپ نیز از قدرت بالایی برخوردار بوده و به این ترتیب سبب میشود تا لپ تاپ از عهده اجرای بازیهای آنلاین و آفلاین مختلف برآید. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعاتی در رابطه با بهترین پردازندههای مرکزی مخصوص گیمینگ در اختیار شما قرار دهیم. برای خرید بهترین CPU گیمینگ شاید سوالاتی در ذهن داشته باشید که در پایان این مقاله به همه آنها جواب خواهیم داد. با ما همراه باشید.
پردازنده قدرتمند، نیاز اساسی یک گیمر | خرید بهترین CPU گیمینگ
گیمرها و افرادی که ساعات زیادی را مشغول انجام بازیهای آنلاین و آفلاین رایانهای هستند میدانند که هر چه قدرت لپ تاپ و سیستم بالاتر باشد، سرعت اجرای بازیها بیشتر و تاخیر و تعداد دفعات کندی و هنگی لپ تاپ کمتر میباشد. پردازنده مرکزی قدرتمند در کنار کارت گرافیک قدرتمند اهمیت پیدا میکند؛ چرا که اگر کارت گرافیک از سرعت و قدرت کافی برخوردار نباشد حتی اگر پردازنده مرکزی جزو برترین پردازندههای موجود در بازار باشد نیز لپ تاپ از عهده اجرای گرافیک بالای بازیها برنخواهد آمد. بنابراین پردازنده مرکزی و گرافیکی را دو رکن اصلی در لپ تاپهای گیمینگ میدانند.
CPU و تاثیر آن در اجرای بازی
همانطور که گفته شد پردازنده مرکزی هسته اصلی و به نوعی مغز متفکر لپ تاپ به شمار میآید. عملکرد این قطعه به طور مستقیم بر عملکرد سایر سخت افزار به کار رفته در لپ تاپ تاثیر میگذارد. پردازنده مرکزی اطلاعات مربوط به تمام بازیها، نرم افزارها و هر اقدامی که قرار است با لپ تاپ انجام شود را پردازش کرده و منطبق با پردازشهای این قطعه، دیگر قطعات از جمله پردازنده گرافیکی، حافظه موقت، حافظه ذخیرهسازی و… فعالیت خود را انجام میدهند. اهمیت پردازنده مرکزی به اندازهای بوده که اگر قدرت و کیفیت آن مطلوب نباشد، حتی اگر سایر قطعات داخلی از بالاترین کیفیت، قدرت و سرعت برخوردار باشند نیز نمیتوانند از حداکثر توان خود بهره ببرند.

مهمترین نکات قبل از خرید بهترین CPU برای گیم
برای شناسایی و بررسی هر پردازنده مرکزی فاکتورهای متعددی باید مد نظر قرار گیرد. از جمله این فاکتورها که به نوعی میتواند عملکرد و قدرت پردازنده را مشخص کنند میتوان به برند تولیدکننده پردازنده، تعداد هستههای پردازنده، سرعت کلاک پردازنده و… اشاره کرد. تمامی این موارد میتواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر قدرت، سرعت و عملکرد پردازنده مرکزی تاثیرگذار باشد. در ادامه هر یک از این فاکتورها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم تا خرید بهترین CPU گیمینگ را هوشمندانه تجربه کنید.
1. کدام برند؟ اینتل بهتر است یا AMD؟
معتبرترین برندهای تولیدکننده پردازنده مرکزی در جهان برندهای اینتل و AMD میباشد که هر دو در زمینه تولید پردازنده مرکزی بسیار موفق عمل کردهاند. پردازندههای مرکزی این دو برند در برخی نکات و برخی فاکتورها با یکدیگر تفاوتهایی داشته که در برخی موارد بر عملکرد آنها تاثیرگذار است. پردازندههای تولید شده توسط برند AMD عمدتا از تعداد هسته پردازشی بیشتری برخوردار بوده و به این ترتیب سرعت آنها برای انجام امور سنگین مانند ویرایش فیلم بسیار مطلوب است. در مقابل پردازندههای تولید شده توسط برند اینتل از قدرت عملکردی بالاتری برخوردار بوده که از این رو عمدتا در لپ تاپهای گیمینگ استفاده میشود. از این رو کاربران باید توجه داشته باشند تا متناسب با نوع کاربری مد نظر خود و البته میزان بودجه خود دست به انتخاب پردازنده مرکزی بزنند.
2. تعداد هستههای پردازنده مهمتر است یا Clock Speed ؟
از دیگر فاکتورهای تعیینکننده قدرت و سرعت پردازنده مرکزی میتوان به تعداد هسته و سرعت کلاک آن اشاره کرد. سرعت کلاک بالاتر به منزله عملکرد بهتر پردازنده در اجرای نرم افزارهای سبک و نرم افزارهای سنگین از جمله بازیهای آنلاین و آفلاین مختلف میباشد. زمانی که پردازنده مرکزی از سرعت کلاک بالایی برخوردار باشد، میتوان آن را به عنوان یک پردازنده مرکزی پرسرعت شناخت. بهترین سرعت کلاک برای پردازندههای قابل استفاده جهت گیمینگ سرعت 2.4 تا 3.3 گیگاهرتز میباشد. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که برای امور گیمینگ سرعت پردازنده نسبت به تعداد هسته پردازنده اهمیت بیشتری دارد.
3. آیا اورکلاک کردن پردازنده مهم است؟
اورکلاک کردن پردازنده مرکزی به معنای آن است که سرعت کلاک پردازنده را نسبه به مقدار تعیین شده و مجاز برای آن افزایش دهیم. جهت اورکلاک کردن پردازنده لازم است تغییراتی در تنظیمات لپ تاپ صورت گرفته و از یک سیستم خنککننده مناسب نیز در لپ تاپ استفاده شده باشد تا به این ترتیب علاوه بر افزایش سرعت و عملکرد لپ تاپ، آسیبی به قطعات داخلی لپ تاپ وارد نشود. با این حال از آنجایی که سرعت پردازنده از حد مجاز تعریف شده برای آن بیشتر میشود ممکن است مشکلاتی از قبیل داغ شدن بیش از اندازه تراشه و در ادامه آن کاهش طول عمر پردازنده را به همراه داشته باشد. از این رو اورکلاک کردن پردازنده مرکزی را میتوان یک کار ریسکی در نظر گرفت که گیمرها متناسب با اولویتهای خود باید نسبت به آن اقدام کنند.

معرفی بهترین پردازنده برای گیمرها | خرید بهترین CPU گیمینگ
حال که با ویژگیهای پردازنده مرکزی مناسب برای گیمینگ آشنا شدیم نوبت به آن میرسد تا تعدادی از بهترین پردازندههایی که میتواند برای گیمینگ مورد استفاده قرار گیرد را معرفی کنیم.
پردازنده AMD Ryzen 7-4800H
پردازنده مرکزی Ryzen 7-4800H از جمله پردازندههای تولید شده توسط شرکت AMD بوده که میتواند برای اجرای انواع بازیهای سبک و سنگین آنلاین آفلاین به مورد استفاده قرار گیرد. این پردازنده مجهز به 8 هسته و 16 رشته بوده و برای آن سرعت کلاک 2.9 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است. این فرکانس در حالت بیشینه تا 4.2 گیگاهرتز قابل افزایش میباشد. از دیگر ویژگیهای این پردازنده مرکزی میتوان TDP 35 تا 54 وات و حافظه کش 8 مگابایت اشاره کرد. این پردازنده از کارت گرافیک رادئون پشتیبانی میکند.
پردازنده Intel Core i7-12700H | خرید بهترین CPU گیمینگ
از دیگر پردازندههای قابل استفاده برای گیمینگ میتوان به پردازنده Core i7-12700H اشاره کرد. این پردازنده جزو پردازندههای نسل 12 شرکت اینتل بوده و از جمله بهترین گزینهها برای لپ تاپهای گیمینگ به شمار میآید. برای این پردازنده 12 هسته و 20 رشته در نظر گرفته شده و حافظه کش 24 مگابایتی نیز به آن تعلق گرفته است. TDP این پردازنده مرکزی بین 35 تا 115 وات در نوسان میباشد.
لازم به ذکر است که 6 هسته از هستههای اصلی این پردازنده جزو هستههای پرتوان و 8 هسته آن جزو هستههای بهینه محسوب میشوند. رشتههای پرتوان و بهینه این پردازنده نیز به ترتیب 12 و 8 عدد میباشد. بیشینه فرکانسی که این پردازنده مرکزی قادر به پشتیبانی از آن بوده نیز معادل 4.7 گیگاهرتز است. لازم به ذکر است که این پردازنده از حافظه رمی با ظرفیت حداکثر 64 گیگابایت و کارت گرافیک Intel Iris Xe پشتیبانی میکند.
پردازنده AMD Ryzen 7-5800H
یکی دیگر از پردازندههای مرکزی شرکت AMD که برای گیمینگ قابل استفاده بوده پردازنده Ryzen 7-5800H است. این پردازنده دارای 8 هسته اصلی و 16 رشته بوده و برای آن سرعت کلاک 3.2 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است. این سرعت کلاک در حالت بیشینه میتواند به 4.4 گیگاهرتز برسد. TDP این پردازنده مرکزی 45 وات بوده و حافظه کش آن نیز 16 مگابایت در نظر گرفته شده است. برای این پردازنده مرکزی از کارت گرافیک رادئون استفاده میشود.
خرید بهترین CPU گیمینگ چه اهمیتی دارد؟
گیمرها و افرادی که ساعات زیادی را مشغول انجام بازیهای آنلاین و آفلاین رایانهای هستند میدانند که هر چه قدرت لپ تاپ و سیستم بالاتر باشد، سرعت اجرای بازیها بیشتر و تاخیر و تعداد دفعات کندی و هنگی لپ تاپ کمتر میباشد.
خرید بهترین CPU گیمینگ به تنهایی کافیست؟
پردازنده مرکزی قدرتمند در کنار کارت گرافیک قدرتمند اهمیت پیدا میکند؛ چرا که اگر کارت گرافیک از سرعت و قدرت کافی برخوردار نباشد حتی اگر پردازنده مرکزی جزو برترین پردازندههای موجود در بازار باشد نیز لپ تاپ از عهده اجرای گرافیک بالای بازیها برنخواهد آمد.
پردازنده Intel Core i7-11800H | خرید بهترین CPU گیمینگ
پردازنده Core i7-11800H از دیگر پردازندههای قابل استفاده برای لپ تاپهای گیمینگ بوده که به 8 هسته اصلی و 16 رشته مجهز شده است. این پردازنده که جزو پردازندههای نسل 11 اینتل است از سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز برخوردار است. سرعت فرکانس بیشینه این پردازنده نیز به 4.6 گیگاهرتز میرسد. محدوده TDP این پردازنده 35 تا 45 وات برآورد شده و حافظه کش آن نیز معادل 24 مگابایت است. این پردازنده قادر به پشتیبانی از رم 128 گیگابایتی و کارت گرافیک Intel UHD میباشد.
پردازنده AMD Ryzen 9-6900XH
پردازنده Ryzen 9-6900XH را میتوان یکی از قدرتمندترین پردازندههای قابل استفاده برای لپ تاپهای گیمینگ به شمار آورد. این پردازنده شامل 8 هسته و 16 رشته بوده و از سرعت کلاکی معادل 3.3 گیگاهرتز برخوردار است. سرعت این پردازنده در حالت افزایشی میتوانند به 4.9 گیگاهرتز نیز برسد. TDP این پردازنده مرکزی 45 وات بوده و از 16 مگابایت حافظه کش نیز بهره میبرد. برای این پردازنده میتوان از کارت گرافیک رادئون 680M استفاده کرد.
خرید بهترین CPU گیمینگ تولید کدام سازنده است؟
برندهای اینتل و AMD
خرید بهترین CPU گیمینگ با بالاترین سرعت کلاک چقدر است؟
سرعت 2.4 تا 3.3 گیگاهرتز
به عنوان جمع بندی باید گفت…
پردازنده مرکزی نقشی بسیار اساسی در اجرایی بازیها داشته و عملکرد آن به طور مستقیم بر عملکرد پردازنده گرافیکی و دیگر سخت افزار داخلی نیز تاثیرگذار است. بنا بر سرعت و قدرت پردازنده مرکزی کاربرانی که به دنبال لپ تاپهای گیمینگ هستند باید به سیستم خنککننده لپ تاپ و دمای پردازنده نیز توجه داشته باشند؛ چرا که گاهی دمای داخلی پردازندهها میتواند به 73 درجه سانتیگراد نیز برسد که اگر این دما کنترل نشود میتواند سبب آسیب دیدن پردازنده مرکزی و دیگر قطعات شود.
اگر خریدار لپ تاپ یا کامپیوتر برای گیمینگ هستید، بهتر است بهترین CPU گیمینگ را بشناسید. شما قصد خرید چه سی پی یو ای را دارید؟ به نظرتان خرید بهترین CPU گیمینگ برای چه افرادی مناسبتر است؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در انتخاب بهترین پردازنده برای گیمینگ دچار تردید هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید