در حین خرید لپ تاپ گیمینگ باید به مواردی توجه شود. در وهله اول باید به سراغ لپ تاپهایی با کارت گرافیک مجزا و دارای حافظه اختصاصی بالا رفت. سپس باید به پردازنده مرکزی دستگاه و تعداد هسته، سرعت کلاک و نسل ساخت آن توجه کرد تا گزینهای قدرتمند انتخاب شود. رم لپ تاپ گیمینگ باید در حالت حداقلی دارای ظرفیت 16 گیگابایت باشد و حافظه داخلی آن نیز بهتر است از نوع SSD باشد. صفحه نمایش نیز از اهمیت بالایی در لپ تاپ گیمینگ برخوردار است. رزولوشن و کیفیت تصویر نمایشگر لپ تاپ گیمینگ باید در حالت حداقلی 1080×1920 پیکسل و Full HD باشد و نرخ نوسازی در آن بالا و میزان تاخیر کم باشد.
همه میدانیم که لپ تاپها متناسب با نوع سخت افزار به کار رفته در آنها، به کاربریهای مختلفی تقسیم میشوند که در این بین انواع لپ تاپ دارای کاربری گیمینگ، جزو قدرتمندترین لپ تاپها محسوب میشود. لپ تاپهای گیمینگ نه تنها برای علاقهمندان به بازیهای رایانهای گزینه مناسبی محسوب میشود، بلکه افرادی که به اجرای نرم افزارهای سنگین نیاز دارند نیز میتوانند این لپ تاپ را مورد استفاده قرار دهند. در این مقاله قصد داریم تا تمامی آنچه در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ باید مد نظر قرار گیرد را بررسی کنیم. پس اگر در فکر خرید لپ تاپ گیمینگ هستید، مقاله زیر را از دست ندهید. با ما همراه باشید تا گامی در دنیای تکنولوژی و بازی برداریم.
یک بار برای همیشه! لپ تاپ یا PC برای گیم و بازی؟
امروزه قدرت کامپیوترهای رومیزی یا همان PC بر کسی پوشیده نیست و تمامی کاربران میتوانند به صورت قاطعانه قدرت عملکرد آنها را در اجرای بازیهای مختلف و نرم افزارهای سنگین تایید کنند. تنها مشکلی که استفاده از این کامپیوترها دارد، ثابت بودن آنها و عدم امکان حمل و جابهجایی آنهاست که همین امر سبب میشود تا بسیاری از افراد لپ تاپهای قدرتمند را به PC ترجیح دهند. لپ تاپهای گیمینگ از لحاظ قدرت و کیفیت هم سطح کامپیوترهای رومیزی بوده و از امکان حمل و استفاده در شرایط مختلف نیز برخوردار هستند. پس انتخاب بین این دو مدل دستگاه برای بازی، کاملا به خود گیمر و نیاز او بستگی دارد. اگر گیمر ترجیح میدهد که تنها در خانه و در یک جای ثابت به بازی بپردازد، بهتر است به سراغ خرید PC گیمینگ برود. اما اگر دوست دارد در شرایط مختلف، در هنگام سفر و به طور کلی هر جایی بتوانند به بازیها آنلاین و آفلاین خود دسترسی داشته باشد، خرید لپ تاپ گیمینگ گزینه مطلوب وی خواهد بود.
بهترین لپ تاپهای گیمینگ پیشنهادی در بازه قیمتی مختلف
لپ تاپهای گیمینگ به واسطه سخت افزار قدرتمند و باکیفیتی که در آنها استفاده شده معمولا از قیمت بالایی برخوردار هستند. در این جا قصد داریم تا به معرفی برخی از لپ تاپهای گیمینگ مرغوب با طیف قیمت مختلف بپردازیم. سایت دیجی تامین امکان خرید لپ تاپ گیمینگ را فراهم کرده است.
لپ تاپ گیمینگ ایسوس ASUS FA507RC - خاکستری
- RYZEN7 6800H
- 32GB
- 1TB
- NO
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6
لپ تاپ گیمینگ ایسوس ASUS VivoBook Pro M7600QE - مشکی
- RYZEN 5 5600H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX3050TI
- "4K 16
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad Gaming 3 - مشکی
- Core i5 12450H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ گیمینگ ایسوس ASUS ProArt Studiobook OLED H5600QM - مشکی
- RYZEN9 5900HX
- 32GB
- NO
- 1TB
- 6GB RTX3060
- "2K 16
لپ تاپ گیمینگ ایسوس ASUS FA507RC - خاکستری
- RYZEN7 6800H
- 16GB
- NO
- 1TB
- 4GB RTX 3050
- "FULL HD 15.6

بررسی سخت افزاری لپ تاپ گیمینگ، به چه نکاتی باید توجه کرد!
لپ تاپ گیمینگ از سخت افزار قدرتمندتری نسبت به سایر لپ تاپها بهره میبرد. پس در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ باید به این سخت افزار توجه شود تا لپ تاپ خریداری شده بتواند به خوبی از عهده اجرای بازیهای مورد نظر کاربر و دیگر نرم افزارهای سنگین برآید. از جمله سخت افزاری که توجه به آن در خرید لپ تاپ گیمینگ بسیار حائز اهمیت است، کارت گرافیک، پردازنده مرکزی، رم، حافظه داخلی و نمایشگر لپ تاپ میباشد. البته قبل از اقدام برای خرید لپ تاپ گیمینگ و بررسی سخت افزار آن، باید به بودجه مورد نظر برای خرید لپ تاپ توجه کرده و متناسب با آن دست به انتخاب زد. در ادامه به بررسی مهمترین سخت افزار لپ تاپهای گیمینگ میپردازیم.
کارت گرافیک | خرید لپ تاپ گیمینگ
بارها گفته شده که مغز متفکر و مهمترین سخت افزار لپ تاپ CPU یا پردازنده مرکزی آن است. باید گفته شود که در لپ تاپهای گیمینگ، اهمیت کارت گرافیک یا همان پردازنده گرافیکی از CPU نیز بیشتر میباشد. کارت گرافیک وظیفه پردازش دادههای مربوط به تصویر و انتقال آن به نمایشگر لپ تاپ را دارد و کیفیت و قدرت آن میتواند نرخ تصویر بهتری را در اختیار کاربر قرار دهد. این امر سبب میشود تا تمامی جزئیات بازیها و گرافیک بالای آنها در نمایشگر نشان داده شده و کاربر تجربه بهتر و لذت بیشتری را در بازی احساس کند. البته کیفیت نمایشگر نیز بر عملکرد کارت گرافیک تاثیرگذار خواهد بود. کارت گرافیک به کار رفته در لپ تاپهای گیمینگ شامل دو مدل یکپارچه و مجزا میشود.
کارت گرافیکهای یکپارچه
منظور از کارت گرافیک یکپارچه یا Integrated، کارت گرافیکی بوده که همراه با پردازنده مرکزی روی یک چیپ تعبیه شدهاند و حافظه و فضای مشترکی دارند. بنابراین این کارت گرافیک هم وظایف مربوط به پردازنده مرکزی را انجام داده و هم مسئول انجام وظایف پردازنده گرافیکی است. کارت گرافیک یکپارچه برای کاربرانی مناسب است که از لپ تاپ برای اجرای بازیهای سبک و گرافیک پایین استفاده کرده و نیازی به اجرای نرم افزارهای سنگین مختلف نیز ندارند. چراکه این کارت گرافیک به واسطه حافظه اشتراکی با CPU، دارای عملکرد ضعیفتری نسبت به انواع مجزا است.
کارت گرافیک اختصاصی | خرید لپ تاپ گیمینگ
پردازنده گرافیکی مجزا یا اختصاصی شامل کارت گرافیکهایی بوده که در فضای کاملا مجزا از پردازنده مرکزی قرار داده شده و حافظه در نظر گرفته شده برای آن، تحت عنوان حافظه VRAM، تنها مختص خود کارت گرافیک است. این امر سبب میشود تا لپ تاپ مجهز به کارت گرافیک مجزا بتواند از عهده اجرای بازیهای دارای گرافیک سنگین برآمده و برای اجرای نرم افزارهای سنگینی مثل نرم افزارهای مهندسی، گرافیکی، ادیت فیلم و… نیز به کار رود. کارت گرافیکهای مجهز به 4 گیگابایت حافظه اختصاصی، میتوانند برای اجرای انواع بازیها با کیفیت 1080 (Full HD) مناسب باشند. اما اگر گیمری تمایل به بازی با کیفیت 2K و 4K را دارد، باید به سراغ لپ تاپهایی برود که کارت گرافیک آن از 8 گیگابایت حافظه اختصاصی بهره میبرد.
پردازنده در لپ تاپ گیمینگ
پس از کارت گرافیک، توجه به کیفیت، قدرت و سرعت پردازنده مرکزی حائز اهمیت است. پردازندههای مرکزی معمولا توسط شرکتهای اینتل و AMD ساخته میشوند که هر یک شامل سریهای مختلف CPU مناسب برای کاربریهای مختلف هستند. سریهای Core i7 و Core i9 شرکت اینتل و سری پردازندههای Ryzen 7 و Ryzen 9 شرکت AMD بهترین گزینهها برای لپ تاپ گیمینگ به شمار میآیند. البته تنها توجه به سری ساخت پردازنده کافی نبوده و باید به نسل ساخت آن نیز توجه شود. پردازندههای نسل 11 و 12 قدرت بیشتری نسبت به سریهای پیشین خود دارند. در ضمن در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ، باید سرعت کلاک و تعداد هسته پردازنده نیز مد نظر قرار گیرد. سرعت کلاک بالاتر و تعداد هسته بیشتر به منزله قابلیت لپ تاپ در اجرای چند پردازش به صورت همزمان بدون افت سرعت خواهد بود که این امر سبب اجرای بهتر و روانتر بازیها میشود.
خرید لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC؟
لپ تاپهای گیمینگ از لحاظ قدرت و کیفیت هم سطح کامپیوترهای رومیزی بوده و از امکان حمل و استفاده در شرایط مختلف نیز برخوردار هستند.
موقع خرید لپ تاپ گیمینگ به چه چیزهایی توجه کنم؟
سخت افزاری که توجه به آن در خرید لپ تاپ گیمینگ بسیار حائز اهمیت است، کارت گرافیک، پردازنده مرکزی، رم، حافظه داخلی و نمایشگر لپ تاپ میباشد.
حافظه رم | خرید لپ تاپ گیمینگ
حافظه رم سخت افزار ضروری برای اجرای اکثر بازیهاست. این حافظه موقت سبب میشود تا پردازنده مرکزی بتواند چند پردازش را به صورت همزمان اجرا کند. در لپ تاپهای گیمینگ از ظرفیتهای مختلف رم استفاده شده است. کمترین میزان رمی که میتواند تنها از عهده اجرای بازیهای سبک برآید رم 4 تا 8 گیگابایت است. این رم برای اجرای بازیهای سنگین گزینه مناسبی نبوده و باید به یک رم 16 تا 32 گیگابایتی ارتقا داده شود. به طور کلی اگر لپ تاپی میخواهید که از بابت سرعت رم آن در حین اجرای انواع بازیها خیالتان راحت باشد، از لپ تاپهایی با حداقل رم 16 گیگابایت استفاده کنید. در صورت نیاز امکان ارتقای این رم به ظرفیتهای بالاتر نیز وجود خواهد داشت.
حافظه ذخیرهسازی SSD و HDD
حافظههای ذخیرهسازی شامل انواع هارد دیسک و SSD میشود که هر یک مزیتها و معایب خود را دارد. در لپ تاپهای گیمینگ معمولا از هر دو نوع حافظه استفاده شده است. با این حال از آنجایی که حافظه SSD سرعت بیشتری نسبت به حافظه هارد دیسک دارد و امکان ارتقای ظرفیت آن نیز وجود دارد، بهتر است به دنبال لپ تاپی باشید که به حافظه SSD مجهز شده باشد. نهایت ظرفیت این حافظه روی لپ تاپها 1 ترابایت است.
نمایشگر | خرید لپ تاپ گیمینگ
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، کیفیت نمایشگر بر عملکرد کارت گرافیک تاثیر میگذارد. چراکه این صفحه نمایش باید بتواند دادههای تصویری ارسال شده از کارت حافظه را به نمایش درآورد. از طرفی چون در حین بازی، گیمر تمام مدت به نمایشگر خیره شده است، کیفیت آن میتواند سلامت چشم گیمر را تضمین کند. بسیاری از بازیهای رایانهای دارای کیفیت 1080 هستند اما میتوان آنها را با کیفیت 2K و 4K نیز اجرا کرد. از این رو بهترین گزینه برای نمایشگر لپ تاپ گیمینگ، صفحه نمایشهای دارای رزولوشن 4K هستند. از طرفی در این صفحه نمایش باید از پنلی استفاده شده باشد که بیشترین نرخ نوسازی و کمترین میزان تاخیر را داشته باشد تا بازیها به صورت روان به اجرا درآیند. بر این اساس بهترین پنلها برای نمایشگر لپ تاپ گیمینگ، پنلهای IPS، TN و VA است. نرخ نوسازی نیز در حالت حداقلی باید 122 تا 144 هرتز باشد.
خرید لپ تاپ گیمینگ با چه پردازندهای بهتر است؟
سریهای Core i7 و Core i9 و سری پردازندههای Ryzen 7 و Ryzen 9
خرید لپ تاپ گیمینگ چه مقدار حافظه نیاز دارد؟
کارت گرافیک با 8 گیگابایت حافظه اختصاصی
حکم آخر
طبق آنچه در بالا گفته شد میتوان به این نتیجه رسید که تفاوتی بین لپ تاپهای گیمینگ و کامپیوترهای رومیزی در اجرای بازیها وجود ندارد و انتخاب بین این دو تنها به خود گیمر بستگی دارد. منتها در حین خرید لپ تاپ گیمینگ باید به مواردی توجه شود. در وهله اول باید به سراغ لپ تاپهایی با کارت گرافیک مجزا و دارای حافظه اختصاصی بالا رفت. سپس باید به پردازنده مرکزی دستگاه و تعداد هسته، سرعت کلاک و نسل ساخت آن توجه کرد تا گزینهای قدرتمند انتخاب شود. رم لپ تاپ گیمینگ باید در حالت حداقلی دارای ظرفیت 16 گیگابایت باشد و حافظه داخلی آن نیز بهتر است از نوع SSD باشد. صفحه نمایش نیز از اهمیت بالایی در لپ تاپ گیمینگ برخوردار است. رزولوشن و کیفیت تصویر نمایشگر لپ تاپ گیمینگ باید در حالت حداقلی 1080×1920 پیکسل و Full HD باشد و نرخ نوسازی در آن بالا و میزان تاخیر کم باشد.
شما قصد خرید لپ تاپ گیمینگ را دارید یا به فکر خرید pc برای انجام بازیهای سنگین هستید؟ به نظرتان برای خرید لپ تاپ گیمینگ بهتر است چه مواردی را در اولویت بگذاریم؟ آیا از آن دسته افرادی هستید که دائما با نرم افزارهای سنگین کار میکنید و ترجیح میدهید از لپ تاپهای گیمینگ استفاده کنید؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر دوستانتان هم در جستجوی خرید لپ تاپ گیمینگ از فروشگاههای معتبر هستند، حتما این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان هستند. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید