لپ تاپ مهندسی معماری و عمران، امروزه رشته مهندسی معماری به یکی از پرطرفدار ترین رشته های تحصیلی در دانشگاه تبدیل شده است که متقاضیان، جهت تحصیل در این رشته به سیستم مناسب مهندسی عمران نیاز دارند. این سیستم بایستی از ویژگی هایی از قبیل: پردازنده مناسب، گرافیک نسبتا خوب و رم و حافظ ssd برخوردار باشد.
در رشته مهندسی عمران، ضمن طراحی و ساخت بایستی محاسبات مختلفی انجام شده و رفتار سازه در شرایط واقعی پیشبینی شود؛ به عنوان مثال در ساخت یک ساختمان، سد و یا پل، شما علاوه بر انجام محاسبات بایستی درستی آنها را چک کرده و مطمئن شوید که سازه در شرایط واقعی و تحت عواملی همچون بار زنده، بار مرده، وزش باد و یا زلزله از خود مقاومت کافی را نشان خواهد داد که این کار از طریق استفاده از نرم افزار مختص آن صورت میگیرد؛ به همین ترتیب، در رشته مهندسی معماری نیز در مراحلی از کار نظیر طراحیهای سهبعدی به استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری نیاز خواهید داشت تا علاوه بر پیشبینی نسبی رفتار سازه طراحی شده، دید بهتری در اختیار کارفرما و البته مهندس عمران سازنده قرار بگیرد؛ اما نکته اینجاست که برخلاف کارهای معمول، به کارگیری نرم افزارهای مهندسی، به خصوص در رشته مهندسی عمران و معماری مستلزم داشتن لپ تاپی است که از قطعات فنی و به طور کلی توانمندیهای مناسب برخوردار بوده و بتواند از پس اجرای این نرم افزارهای بعضا سنگین بربیاید.
سخت افزار و کانفیگ مناسب لپ تاپ مهندسی معماری و عمران
لازمه اجرای بدون مشکل و کندی نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، داشتن لپ تاپی است که قطعات و سخت افزارهای مختلف آن به خوبی انتخاب شده باشند. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا از بهترین مدل های لپ تاپ مهندسی عمران آگاه شوید. پیش از هر چیز بد نیست بدانید حداقل مشخصات مورد نیاز برای لپ تاپ مهندسی معماری و عمران چنین مشخصاتی دارد:
- حداقل رم 16 گیگابایت
- حداقل کارت گرافیک 4 گیگابایت
- حافظه اختصاصی 8 گیگابایت
- ترجیحا پردازنده سری H
- حافظه SSD
رم
مهندسی عمران و معماری هر دو نیاز به لپ تاپ مهندسی معماری و عمران و همچنین به یک رم حداقل 16 گیگابایتی دارند. هر چند که ممکن است که به عنوان یک مهندس عمران و یا یک معمار بتوانید با یک رم 8 گیگابایتی هم کار خود را پیش ببرید، اما با این حال توصیه میشود که رم شما ترجیحا از 16 گیگابایت کمتر نباشد؛ چراکه نه فقط برای استفاده همزمان از برنامههای مختلف به رم بالایی نیاز خواهید داشت، بلکه بعضی برنامهها نظیر Civil 3D به تنهایی نیز نیاز به یک رم قوی نیاز دارند؛ همچنین با توجه به پهنای باند مورد نیاز، رم مورد استفاده باید حداقل DDR4 و ترجیحا DDR5 باشد. نهایتا توصیه میکنیم ضمن استفاده از یک رم حداقل 16 گیگابایتی DDR4، اطمینان حاصل کنید که رم لپ تاپ قابلیت ارتقا را نیز داشته باشد تا در صورت ارائه آپدیتهای جدیدتر و نصب برنامههای جدید با مشکل روبرو نشوید.
کارت گرافیک
کارت گرافیک جز ملزومات اصلی هر دو رشته عمران و معماری محسوب میشود. در رشته مهندسی عمران برای کارهایی نظیر آنالیز جریانهای پیچیده آب و یا تحلیل رفتار سازههای بزرگ و پیچیده در مقابل جریان باد و در رشته معماری برای کارهایی نظیر رندرینگ شما قطعا به یک کارت گرافیک قدرتمند نیاز خواهید داشت. کارت گرافیک انتخابی شما بایستی حافظه اختصاصی بالایی داشته باشد و همچنین حافظه اختصاصی و چیپ هر دو باید از نرخ فرکانس بالایی نیز برخوردار باشند. توصیه میشود که کارت گرافیک انتخابی شما حداقل 4 گیگابایت و ترجیحا 8 گیگابایت حافظه اختصاصی داشته باشد.
پردازنده CPU
در لپ تاپهای مختص رشتههای عمران و معماری شما به یک پردازنده CPU قوی نیاز داشته که ضمن انجام آسان کارهای مختلفی همچون انجام محاسبات پیچیده و طولانی، در انجام کارهای دیگر که به کارت گرافیک بالا نیز احتیاج دارند به مشکل بر نخورید؛ چراکه به هر حال عملکرد بدون نقص یک پردازنده گرافیکی قدرتمند مستلزم پشتیبانی یک پردازنده CPU قوی است. به طور کلی باتوجه به برند و سری پردازنده، هر کدام از پردازنده Ryzen و Intel ممکن است مناسب باشد.
توصیه ما این است که در صورتی که به سراغ هر کدام از این شرکتها میروید، پردازنده سری H را انتخاب کنید؛ چراکه این سری که عموما در لپ تاپهای گیمینگ استفاده میشود، علیرغم آنکه مصرف باتری بیشتری نسبت به سری U دارد، تا حد قابل توجهی کارایی و سرعت را افزایش داده و در کل انتخاب بهتری برای مهندسین محسوب میگردد.
بیشتر بخوانید: تفاوت لپ تاپ گیمینگ و مهندسی
پورت
به طور کلی نمیتوان گفت که برای استفادههای مهندسی، شما نیاز به پورت خاصی خواهید داشت، با این حال با توجه به اینکه به عنوان مثال عدم وجود حافظه کافی در SSD و یا HDD لپ تاپ ممکن است در عملکرد لپ تاپ و نرم افزارها کندی و اخلال ایجاد کند، ضمن توصیه جهت خرید یک هارددیسک اکسترنال برای نگهداری اطلاعات، وجود پورتهای Thunderbolt 3 و USB 3 برای انتقال سریع اطلاعات نیز مفید واقع خواهند شد؛ علاوه براین، ضمن در نظر داشتن این نکته که بسیاری از برنامهها و خروجیهای آنها در مهندسی عمران و معماری ماهیت گرافیکی دارند، جهت نمایش تصاویر بر روی مانیتورهای بزرگ در ادارت و غیره، وجود یک پورت HDMI نیز الزامی به نظر میرسد.
هارد
یکی از مهمترین فاکتورهای عملکرد بهینه لپ تاپ مهندسی معماری و عمران در هنگام اجرای نرم افزارهای مهندسی معماری حافظه داخلی است. برخلاف تفکر خیلیها که بر این باورند که حافظه صرفا برای ذخیره اطلاعات است، یک حافظه خوب نقش به سزایی در کند نشدن عملکرد لپ تاپ و اجرای بدون مشکل برنامهها دارد. حافظههای SSD سرعتی بین 7 تا 10 برابر سرعت حافظههای HDD دارند که باعث اجرای سریع نرم افزارهای مختلف مهندسی میشود؛ علاوه بر این، حافظههای HDD به خاطر ساختار مکانیکی خود بیشتر در مقابل ضربه و آسیب حساس هستند و مصرف شارژ بیشتری هم دارند.
امروزه بیشتر لپ تاپها به طور پیشفرض از حافظههای SSD استفاده میکنند، اما به خاطر قیمت مناسبتر حافظههای HDD هنوز هم در خیلی موارد در لپ تاپها به کار گرفته میشوند. نهایتا در هنگام خرید لپ تاپ مهندسی معماری و عمران خود اطمینان حاصل کنید که حافظه از نوع SSD میباشد؛ چراکه در مواردی لپ تاپهایی که از حافظه HDD استفاده میکنند اسلات خالی SDD را نیز دارند، ولی به خاطر قیمت نسبتا گران حافظههای SSD ممکن است در خرید مجزای آن دچار مشکل شوید.

کانفیگ و سخت افزار مناسب برای اجرای برنامه متلب در لپ تاپ مهندسی معماری و عمران
نرم افزار متلب برنامهای برای انجام محاسبات ریاضی و آنالیز سیستمها و محیطی برای برنامهنویسی بر پایه ماتریس است که برای دانشمندان و مهندسان طراحی شده است.
CPU: اولین و مهمترین سختافزاری که در هنگام خرید یک لپ تاپ باید به آن توجه کنید CPU است. پردازنده CPU به عنوان مغز متفکر یک لپ تاپ نقش اصلی را در انجام محاسبات را در برنامه متلب به عهده دارد.
GPU: در صورت نیاز به مدلسازیهای گرافیکی به یک کارت گرافیک خوب نیاز خواهید داشت.
RAM: جهت اجرای بدون ایراد برنامه متلب، به خصوص زمانی که در حال استفاده همزمان از دیگر برنامهها هستید، داشتن یک رم قوی الزامی است.
Display: تصور کنید که قصد دارید بدون استفاده از یک مانیتور بزرگ، نتایج و دادهها را در یک جلسه کاری به همکاران خود نشان دهید، در این شرایط وجود یک نمایشگر باکیفیت و با سایز مناسب در اجرا و نمایش دادهها و نمودارهای گرافیکی نقش به سزایی دارد.
Battery Life: داشتن یک باتری قدرتمند به نوعی جز ملزومات یک لپ تاپ مهندسی محسوب میگردد؛ چراکه از طرفی استفاده از یک پردازنده CPU و GPU قوی شارژ زیادی از باتری مصرف خواهد کرد و از طرف دیگر در شرایطی همچون به همراه داشتن لپ تاپ خود بر سر پروژههای مهندسی، ممکن است امکان استفاده از جریان برق مستقیم را نداشته باشید.
کانفیگ مناسب برای اجرای بهینه نرم افزار متلب در لپ تاپ مهندسی معماری و عمران
- پردازنده Core i7
- کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی
- 8 گیگابایت حافظه رم DDR4
- نمایشگر 15/6 اینچی FHD
- باتری 4 سلولی با ظرفیت حداقل 76 وات
کانفیگ و سخت افزار مناسب برای اجرای اتوکد
اتوکد را میتوان پراستفادهترین نرم افزار مهندسی عمران و معماری به حساب آورد. از ترسیم و طراحیهای ساده گرفته تا تحلیل بارهای وارده، مدلسازی دوبعدی و سهبعدی و رندرینگ همگی در محیط برنامه اتوکد امکانپذیر هستند.
CPU: برای کارهای ابتدایی نظیر ترسیم نقشه ساختمان شما به یک پردازنده قوی نیاز نخواهید داشت، ولی اگر بخواهید از اتوکد برای مدلسازی سهبعدی و رندرینگ استفاده کنید، برخورداری از یک CPU قدرتمند لازمه کار شما خواهد بود.
GPU: در خصوص پردازنده گرافیکی نیز مشابه پردازنده CPU، میزان توانمندی کارت گرافیک تا حد زیادی به نوع کاربری شما از اتوکد بر میگردد.
RAM: مشابه کارت گرافیک و CPU، میزان رم به نوع استفاده شما بستگی دارد؛ ولی پیشنهاد میکنیم که اگر رم پایینتر را بین پیشنهادات ما انتخاب میکنید، حداقل مطمئن شوید که امکان ارتقا آن وجود دارد.
Display: جهت مشاهده جزئیات طراحی و البته نمایش آن به دیگران، کیفیت و سایز نمایشگر یک فاکتور اساسی محسوب میشود.
Battery Life: داشتن یک باتری قدرتمند به نوعی جز ملزومات یک لپ تاپ مهندسی محسوب میگردد؛ چراکه از طرفی استفاده از یک پردازنده CPU و GPU قوی شارژ زیادی مصرف از باتری مصرف خواهد کرد و از طرف دیگر در شرایطی همچون به همراه داشتن لپ تاپ خود بر سر پروژههای مهندسی، ممکن است امکان استفاده از جریان برق مستقیم را نداشته باشید.
کانفیگ مناسب برای اجرای بهینه نرم افزار اتوکد در لپ تاپ مهندسی معماری و عمران
یکی از مهم ترین نکات در راهنمای خرید بهترین لپ تاپ مهندسی، انتخاب کانفیگ مناسب است. در لیست زیر ما یک کانفیگ حداقلی مناسب را برای اجرای بهینه نرمافزار اتوکد برای شما قرار دادهایم. در نظر داشته باشید که در صورتی که قصد دارید از این برنامه برای کارهای گرافیکی استفاده کنید، بهتر است که گزینههای توانمندتر(دوم) هر فاکتور را انتخاب کنید.
- پردازنده Core i5 یا پردازنده Core i7
- کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی و یا کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3050 با 8 گیگابایت حافظه اختصاصی
- 8 و یا 16گیگابایت حافظه رم DDR4
- نمایشگر 6/15 اینچی FHD و یا نمایشگر 6/15 اینچی UHD
- باتری 4 سلولی با ظرفیت حداقل 76 وات
لپ تاپ مهندسی معماری و عمران چه مشخصاتی دارد؟
حداقل رم 16 گیگابایت
حداقل کارت گرافیک 4 گیگابایت
حافظه اختصاصی 8 گیگابایت
ترجیحا پردازنده سری H
حافظه SSD
لپ تاپ مهندسی معماری و عمران با چه پردازندهای بهتر است؟
توصیه ما این است پردازنده سری H از پردازندههای Ryzen و Intel را انتخاب کنید.

سیستم مناسب مهندسی عمران
انتخاب سیستم مناسب مهندسی عمران علاوه بر بودجه شما به نوع کاربری شما نیز بستگی دارد و بسته به اینکه شما قصد دارید از آن فقط برای ترسیم تقشههای ساده دوبعدی استفاده کنید و یا محاسبات پیچیده و مدلسازیهای سه بعدی، سخت افزارهای مورد نیاز شما متفاوت خواهند بود. به طور کلی میتوان گفت که بهتر است که برای خرید لپ تاپ مهندسی معماری و عمران برندهای ایسوس، لنوو و ام اس را انتخاب کنید. نهایتا، ما با در نظر گرفتن مجموعهای از عوامل تعدادی از لپ تاپهایی را که میتوانند نیاز شما را به عنوان مهندس عمران و یا معمار تا حد زیادی برآورده کنند، در این بخش برای شما قرار دادهایم.
لپ تاپ ایسوس ASUS TUF GAMING F15 FX506HC - مشکی
- Core i7 11800H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ گیمینگ ایسوس ASUS ProArt Studiobook OLED H5600QM - مشکی
- RYZEN9 5900HX
- 32GB
- NO
- 1TB
- 6GB RTX3060
- "2K 16
لپ تاپ لنوو Lenovo IdeaPad Gaming 3 - مشکی
- Core i5 12450H
- 32GB
- NO
- 1TB
- 4GB RTX 3050
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ ام اس آی Msi Katana GF66 12UD - B - مشکی
- Core i7 12700H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX 3050TI
- "15.6 Full HD
لپ تاپ اچ پی HP Victus 15 FA0032DX - مشکی
- CORE I7 12650H
- 16GB
- NO
- 512GB
- 4GB RTX3050Ti
- "15.6 FULL HD
لپ تاپ مهندسی معماری و عمران در چه برندهایی بهتر عمل کرده است؟
ایسوس، لنوو و ام اس آی.
لپ تاپ مهندسی معماری و عمران به چه نوع حافظهای نیاز دارد؟
حافظه SSD
خرید لپ تاپ مهندسی معماری و عمران
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم برای پیش بردن امور کاری و درسیتان به عنوان دانشجوی مهندسی به یک لپ تاپ قدرتمند نیاز دارید. لپ تاپ مهندسی معماری و عمران بایستی حداقل رم 16 گبگابایت، کارت گرافیک 4 گیگابایت، حافظه اختصاصی 8 گیگابایت و ترجیحا حافظه SSD و … داشته باشد. این مشخصات به این معنی نیست که اگر لپ تاپ انتخابی شما متفاوت با این موارد باشد، غیر قابل استفاده است. اگر بودجه کافی دارید، پیشنهاد میکنیم با کمک مشاوران ما لپ تاپ قدرتمندتری انتخاب کنید و اگر برعکس بودجه کمتری دارید، باز هم با تکیه بر تجربه مشاوران فروش ما و اولویت بندی هدفتان دست به خرید بزنید.
شما طرفدار کدام برند هستید؟ به نظرتان کدام مدل برای دانشجویان مهندسی عمران و معماری کارآمدتر است؟ تا به حال به عنوان دانشجوی مهندسی تجربه کار با لپ تاپهای ضعیف را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خود را برای ما و سایر خوانندگان این متن بنویسید و اگر این مقاله را دوست داشتید، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
تیم مشاوران رایگان دیجی تامین در هر زمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان است. برای ارتباط با ما با شماره تلفن: 021-91007890 در ارتباط باشید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید